16 Mayıs 2024, Perşembe
spot_img

Trafik ve Kasko’suz çıkmam abi!

Geçen sene 10 günlük Kurban Bayramı tatilinde meydana gelen toplam 159 trafik kazasında 122 kişi hayatını kaybetmiş, 482 kişi de yaralanmıştı. 15 Haziran’da başlayacak Ramazan Bayramı tatilinin 4 gün olmasına rağmen yine de olası riskleri azaltmanın ilk şartı sigortasız yola çıkmamak.

Ramazan Bayramı tatili önceki senelerdeki gibi uzun olmasa bile yine de yollarda trafik yoğunluğu yaşanacağı kesin… İşte bu yoğunluk yaşanacak riskleri de beraberinde getiriyor. İçişleri Bakanlığı, geçen yıl 30 Ağustos Zafer Bayramı tatiliyle birleşip 10 güne çıkan Kurban Bayramı tatili süresince meydana gelen 159 trafik kazasında 122 kişinin hayatını kaybettiğini 482 kişinin de yaralandığını duyurmuştu.

16.5 milyon kaskosuz araç var

Önümüzdeki 4 günlük Ramazan Bayramı tatilinde, ilk dikkat edilmesi gereken konu aracımızın sigortası. Trafikteki 22.5 milyon araçtan 17.5 milyonu zorunlu trafik sigortası yaptırırken, kaskolu araç sayısı 6 milyon. Çok rağbet görmese de kasko çok önemli. Zorunlu trafik sigortası adı üstünde zorunlu ve kaza halinde karşı tarafın hasarını karşılar. Aracınızda oluşacak herhangi bir hasarı kesinlikle karşılamaz.
Bayram tatilinin keyfini çıkarmanız için aracınıza trafik ve kasko sigortası yaptırmanın yanında sağlık ve konut sigortaları yaptırmanız da önem taşıyor.

Güvenli bir tatil için…

  1. Yola çıkmadan önce aracınıza gerekli servis bakımları yaptırmalısınız. Yolda meydana gelebilecek her türlü olumsuzluğa karşı hazırlıklı olmak için trafik sigortası ve kasko sigortası yaptırmayı ihmal etmeyin. Mevcut poliçenizin gününü kontrol etmeyi unutmayın. Kasko ve trafik sigortalarının vade tarihi gelmişse, tatile çıkmadan önce mutlaka yenileme yaptırın.
  2. Yorgun ve uykusuz araç kullanmak büyük kazalara davetiye çıkarıyor. Bu nedenle yola çıkmadan önce iyi istirahat edin ve yolculuk boyunca sık sık mola verin.
  3. Sıcak havanın yarattığı olumsuz etkilerden kaçınmak için bol bol su tüketin, hafif ve yağsız yiyecekleri tercih edin, açık renkli ve terletmeyen pamuklu kıyafetler giyin. Ayrıca aracınızı klima ile soğuttuktan sonra yola çıkın.
  4. Sinirli, heyecanlı ve kontrolsüz bir sürücünün dikkati kolay dağılır ve yol güvenliği bozulabilir. Bu nedenle daima rahat olmak ve tedbirli bir sürüşü tercih etmelisiniz.
  5. Gidiş ve dönüşleriniz için alternatif tarihler seçin ve kazların yoğun olarak yaşandığı noktalarda dikkatli olun.

Neden sigorta yaptırmalısınız?

  1. Kasko ve trafik sigortalarının vade tarihi gelmişse, tatile çıkmadan önce mutlaka yenileme yaptırın.
  2. Kendinizce gerekli önlemleri almış olsanız da yine de olası risklere karşı konut sigortası yaptırmayı unutmayın. Kiracı da olsanız ev sahibi de olsanız konut paket sigortası ile konutunuzu ve isteğe bağlı olarak içinde yer alan eşyalarınızı yangından hırsızlığa ve su baskınına kadar birçok riske karşı güvence altına alabilirsiniz.
  3. Kimi zaman tatildeyken geçirilen rahatsızlıklar da aile fertlerini zor durumda bırakabiliyor. Bu nedenle tatile çıkın veya çıkmayın herkesin özel sağlık sigortası ya da tamamlayıcı sağlık sigortası ile kendini güvenceye alması gerekiyor. Sağlık giderlerinizi karşılayan sigortanızın tatile çıkmadan önce hangi hastanelerde geçerli olduğuna dikkat etmeyi de unutmayın.
  4. Yurt içinde veya dışında başınıza gelme ihtimali olan kaza, hastalık, uçak seferinin gecikmesi gibi durumlarda zararınızı azaltmak için seyahat sağlık sigortası yaptırmayı ihmal etmeyin. Bu sayede seyahatiniz sırasından yaşayabileceğiniz olumsuzlukların mali durumunuzu bozmasını engelleyebilirsiniz.
  5. Son olarak bir düşme, yaralanma ya da böcek sokmalarına karşı bir endişeniz varsa ferdi kaza sigortası ile bu risklere karşı da ekstra önlem alabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

SON EKLENEN HABERLER