16 Mayıs 2024, Perşembe
spot_img

Hamilelikte sigorta konforunu yaşayın

SİGORTAMEDYA ÖZEL 

Bir bebeğiniz olsun istiyorsunuz… Ancak hamilelik zor bir süreç. Doğum maliyetlerini ve hamilelik süresince ortaya çıkabilecek tıbbî harcamaları karşılamak için yaptıracağınız doğum sigortası ile bu zorlu süreci en konforlu şekilde geçirmeniz mümkün. Doğum sigortasının maliyetlerini, şartlarını ve teminatlarını sizler için araştırdık. Doğum teminatlı tamamlayıcı sağlık sigortasının primini belirleyen faktörler kişinin yaşı, yaşadığı şehir ve hamilelik durumu olduğu için teklif talebinde bulunurken yaşımızı 26 olarak belirttik. İstanbul’da yaşadığımızı ve hamilelik planladığımızı ilettik. İşte hamilelik planlayanlar için sigorta şirketlerinin sunduğu doğum sigortası maliyetleri ve avantajları… 

14 bin TL’den başlayıp 65 bin TL’ye kadar çıkıyor 

Sigorta şirketlerinden gelen teklifler ortalama 14 bin TL ile 65 bin TL arasında oldu. 8 ya da 9 taksitte ödeme imkanı sunuldu. 

Bekleme süresi 1 ile 12 arasında değişiyor 

Poliçe başlangıcından itibaren bekleme süresi şirketten şirkete farklılık gösteriyor. Bekleme süresini doldurmadan hamile kalmanız durumunda hiçbir masraf sigorta şirketi tarafından karşılanmıyor. Teklif aldığımız sigorta şirketlerinden bazıları 1 aylık bekleme süresi verirken, bazılarında ise bu süre 12 aya kadar çıktı. Giriş yaşları ise 18 ile 50 arasında değişiyor. 

10 gebelik kontrolü hakkı var 

Teklifini incelediğimiz 7 sigorta şirketi de 10  gebelik kontrolü hakkı tanıyor. Gebelik tetkikleri ve tahlilleri de limitmiz. Doğum limitinde bir sınırlama yapmıyorlar. Türkiye genelinde anlaşmalı oldukları hastane ağı ise 280 ile 550 arasında. Bu durum fiyatları da belirleyen önemli bir nokta. 

Epidural sezaryen doğum teminat dışı

Sigorta şirketleri teminat dışı durumları ise şöyle sıralıyor: Epidural sezaryen doğum, yeni doğan bebek masrafları, küvöz giderleri, erken doğum (Prematüre) ve düşük doğum ağırlığı (SGA), sünnet giderleri ve fimozis tedavisi, kısırlık (infertilite) ait giderler, kısırlığa bağlı varikosel, endometriozis, adezyon (tüp yapışıklığı), düşük araştırılması, doğum kontrol ilaçları, isteğe bağlı kürtaj, cinsiyet değiştirme, cinsel işlev bozuklukları, peyroni hastalığı, kordon kanı alımı ve saklanması. 

Doğum sigortası yaptırırken dikkat edilmesi gerekenler 

– Poliçenin kapsam ve teminatlarının beklentilerinize uyması

– Primler ve maliyetlerin bütçenize uyması

– Anlaşmalı kuruluşların almanız gereken sağlık hizmetlerine ve ikametgâhınıza uyması

– Tazminat koşullarının sizi mağdur etmemesi

– Bekleme süresinin mevcudiyeti ve uzunluğu

– Geçerlilik süresi ve yenileme koşulları

Hamileyken de doğum sağlık sigortası yaptırabilirsiniz

Şimdi de hamile olanlar için sunulan fiyatlara ve teminatlara bakalım… Varsayalım yaşımız yine 26… Hamileliğimiz ise 4. haftasında… Bu durumda sigorta şirketleri birçok paket sunabiliyor. Doğum sigortasının primlerini tercih edilecek hastane, doğum şekli (normal veya sezeryan), anestezi türü (epiduralli veya epiduralsiz) ve gebelik rutin muayene masraflarının dahil olup olmaması etkiliyor. İşte detaylar…

Herkese uygun bir seçenek var 

Önce fiyatlar… Hamilelik süresinde alınacak sigorta ürünlerinde fiyatlar ortalama 24 bin liradan başlayıp 230 bin liraya kadar çıkabiliyor. Fiyatlarda gebelik kontrollerinin ve doğumun yapılacağı hastanelerin özellikleri önemli bir belirleyici olarak dikkat çekiyor. 

8-9 gebelik kontrolü hakkı tanınıyor

Sigorta şirketlerinin gebelik kontrolünü dahil ettiği tekliflerde fiyatlar biraz daha yüksek… Şirketlerin bazıları 8-9 gebelik kontrolü hakkı tanıyor. Bazı tekliflerde ise gebelik kontrolü hakkı bulunmuyor.

Bekleme süresi bulunmuyor

Hamile iken sigorta yaptırılması durumda belirlenmiş bir bekleme süresi bulunmuyor. Poliçe başlangıç tarihinden itibaren doğum masrafları için hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. Doğum gerçekleştikten sonra da poliçe sonlanıyor. 

Aklınızda olsun!

Doğum sigortası bebek ile ilgili masrafları karşılar mı?

Doğum sonrası bebeğinizde bir komplikasyon oluşması veya kuvöze girmesi durumunda masrafların karşılanması için özel sağlık poliçesinde yenidoğan teminatı olması gerekiyor. Bebeğinizi olası risklere karşı güvence altına almak istiyorsanız yenidoğan teminatı mutlaka poliçeye eklenmeli. 

Doğum sigortası ile yurt dışında doğum yapılır mı?

Normal doğum, sezaryen doğum ve gebelik komplikasyonları için poliçede yatarak tedavi kapsamında yurtdışı teminatının seçilmiş olması gerekiyor. Ayrıca gebelik rutin kontrolleri ile ilgili giderlerin karşılanabilmesi için de poliçede ayakta tedavi kapsamında yurtdışı teminatının seçilmiş olması lazım. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

SON EKLENEN HABERLER