SEDDK, trafik sigortası primlerinde temmuz ayı için azami artış oranını yüzde 2 olarak belirledi. Taksi, minibüs ve otobüs gruplarında ise bu orana ilave yüzde 2 artış uygulanacak.
Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası primlerine ilişkin genelgede değişikliğe gitti.
10 Haziran 2026 tarihli ve 2026/12 sayılı genelgeyle, 2023/31 sayılı Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası Primlerine İlişkin Genelge’nin ilgili maddesi yeniden düzenlendi.
Temmuz ayında azami artış yüzde 2
Genelgeye göre, Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında Tarife Uygulama Esasları Hakkında Yönetmelik’in geçici 11’inci maddesi uyarınca 2026 yılı Haziran ayında araç grubu ve kullanım türüne göre uygulanan azami primler, 2026 yılı Temmuz ayı için yüzde 2 artırılarak uygulanacak.
Taksi, minibüs ve otobüslere ilave artış
Düzenleme kapsamında taksi, minibüs (sürücü dahil 10-17 koltuk), otobüs (sürücü dahil 18-30 koltuk) ve otobüs (sürücü dahil 31 ve üzeri koltuk) araç gruplarında söz konusu orana ilave yüzde 2 artış uygulanacak.
Böylece bu araç gruplarında temmuz ayında uygulanabilecek azami prim artış oranı yüzde 4 olacak.
1 Temmuz’da yürürlüğe girecek
SEDDK’nın 2026/12 sayılı genelgesi, 1 Temmuz 2026 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girdi.

