23 Aralık 2024, Pazartesi
spot_img

İhtiyacınız yokken sigorta yaptırın!

Sigortanın mevcut varlıkların korunması için yapılan bir önlem olduğunu belirten Serpil Sal Sigorta Aracılık Hizmetleri Kurucusu Serpil Sal, “Sigortayı ihtiyacımız yokken yaptırmalıyız ki hastanedeki sağlık probleminiz, ameliyatınız, işyerinizde oluşabilecek bir kaza ya da bozulan makinenin tamiriyle ilgili işlemler ve hasarlar karşılanabilsin” dedi.

Dünyada ve ülkemizde sıkça yaşanmaya başlanan afetler, ekonomik krizler ve artan riskler… Sigorta artık hepimiz için ihtiyaçtan ziyade bir zorunluluk haline geldi. Ama artan tüm risklere rağmen başımıza bir felaket gelmeden sigorta yaptırmak pek aklımıza gelmiyor. Sigorta sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin ve acentelerin en çok vurguladıkları konuların başında da sigortanın ihtiyaç halinde satılan bir ürün olmadığı geliyor. Serpil Sal Sigorta Aracılık Hizmetleri Kurucusu Serpil Sal da, sigortanın mevcut varlıkların korunması için yapılan bir önlem olduğuna dikkat çekiyor. 

Sigorta Ekranı’nda yayınlanan Damla ile Sabah Kahvesi’ne konuk Serpil Sal, “Sigortayı önceden satın almanız gerek ki hastanedeki sağlık probleminiz, ameliyatınız, işyerinizde oluşabilecek bir kaza ya da bozulan makinenin tamiriyle ilgili işlemler ve hasarlar karşılansın” dedi.

Mevcut varlıkları korumak için sigorta şart

Programda sigortanın mevcut varlıkların korunması için yapılan bir poliçe ya da önlem dizisi olduğuna değinen Sal, “Bir araba ya da ev almanın giderek zorlaştığı günümüzde bunun aynısını tekrar yerine koymak bu kadar güçken onu risklerin kucağında hiçbir önlem almadan sigortasız bırakmak çok mantıklı değil. Pek çok kişinin mevcut varlıklarını koruyabilmek için sigorta yaptıracaklarını ve sigortaların çeşitli avantajlarını nasıl kullanabileceği düşüneceklerini öngörüyorum” ifadesini kullandı. 

Herkesin bir sigortacısı olmalı

Sal, bir insanın, bir ailenin bir sigortacısı olması gerektiğini ifade ederek, şunları söyledi: “Sigortaları planlarken çocukların eğitimini, iş yerini, işyerinin büyümesini, çalışanları, yarınları, emekliliği, sağlığı ve bir sürü detayı birlikte planlıyoruz. Çok uzun soluklu bir birliktelik bizimkisi. 20-21 yıllık sigortalılarım var. Onlara uzun yıllardır sigorta alanında hizmet veriyoruz” şeklinde konuştu. 

Kur artışı poliçe pirimlerini etkiliyor

Döviz kurundaki artışın poliçe primlerine yansıdığını belirten Sal, bunun bir maliyeti olduğunu söyledi ve ekledi: “Sigorta şirketi hasarın maliyetini öderken hizmet sürekliliği ve mali gücünü koruyabilmesi adına iyi hesap yapmak zorunda. Kurdaki yükseliş nedeniyle var olan sigortaların da güncellenmesi gerekiyor. Biz eksik hasarla karşılaşmamak adına bunları poliçe değerlerinin arttırılması şeklinde yapıyoruz. Şu anda işletmelerde var olan makinalar, makine farkları, demirbaşlar bundan altı ay öncesi ile aynı fiyatta değil.” 

2022’de kimse önünü göremiyor

2022 yılı ile ilgili kurdaki artışın dışında yeni bir iş üretimi öngörmediklerini belirten Serpil Sal, “Kurun nereye gideceği belli olmadığı için şu anda işletmelerde yapılacak yatırımlar, alınacak makinalar, yeni kurulacak makine parkurlarıyla ilgili konular askıya alındı. İşletmelerin bir sonraki yılın plan ve bütçesini yapabilmesi için süreci nasıl yöneteceğini görmesi gerek” şeklinde konuştu.

Sağlık sigortası önlem olarak yaptırılmalı

Programda sağlık sigortasının yaşamımız boyunca kendimize, ailemize, çocuklarımıza yapacağımız en büyük hediye olduğuna dikkat çeken Sal, “Bir tarafta hastalığımızı düşünürken diğer tarafta işin mali boyutunu düşünmek zorunda kalmamak için bugün ihtiyacımız yokken sağlık sigortası almak bir yatırım. Bütçesi olan herkes için ilk önerim özel sağlık sigortası. Eğer bütçeniz elvermiyorsa mutlaka tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırmalıyız. Yaş ilerleyip de bazı hastalıklar çıkmaya başladığında sigorta yaptırmak istediğinizde geçmişten gelen hastalıkları sigorta şirketleri kabul etmeyecekler” dedi.

Sigorta Aracılık Hizmetleri Kurucusu Serpil Sal

Hayat sigortalarında farkındalığımız az

Ülke olarak hayat sigortaları ile ilgili farkındalığımızın oldukça az olduğunu ifade eden Sal, şunları söyledi: “Bankaların kredi sonucunda yapılan poliçeleri biliyoruz ancak onun da ne işe yaradığını bilmiyoruz. Sadece bir sürü kredi evrakının arasında imzalayıp geçiyoruz. Bu süreçte kredi tamamlanana kadar kişi vefat ederse o krediye bağlı yapılan hayat sigortası önce kredinin kalan borcunu ödüyor ve eğer poliçenin dizaynında geride kalan bir para varsa da poliçede belirttiği lehtarına ödenerek poliçe tamamlanmış oluyor. Ama kredi almadan da kişilerin böyle bir riski bulunduğunu, hastalık ya da kaza sonucu bir sakatlık geçirip çalışamaz hale gelirse maddi anlamda kimseye muhtaç olmadan hayatını devam ettirebilmesi için yaşa bağlı olarak farklı teminatlarla ve primlere bu tarz poliçelerin olduğunu hatırlatmak isterim.” 

Hayat sigortaları branşında yaşanan düşüşe de değinen Serpil Sal, söz konusu branşın sıcak temasla sunulan ürünler içerdiğini ve pandemide hayat sigortasını telefonda anlatmak konusunda zorlandıklarını dile getirdi. Düşüşlerin bir diğer nedenin de hayat sigortalarının birikim tarafıyla ilgili olduğunu dile getiren Sal, “Tasarruf edilebilir bütçenizden bir pay ayırıyorsunuz ve bu noktada tasarruf edilebilir bütçenizin olup olmadığına ya da oraya ayırıp ayıramayacağınıza bakmanız gerekiyor. Kriz dönemleri genelde insanlarda korku yaratır. Pandemide de evde oturulan süreçte İnternet’ten alışveriş çılgınlığı yaşanmış olsa da ilk zamanlarda genel bütçelemeye baktığınızda süreçle ilgili korkular yaşandı. Yarınlarını düşünmekle ilgili yatırımlarını biraz öteledi vatandaşlar. O nedenle de burada rakamsal olarak hayat branşında düşüş oldu” şeklinde konuştu.

16 yıldır Bursa’da acente mesleğini sürdürüyor

1999 yılından beri sigortacılık yapan ve son 16 yıldır da Bursa’da kendi acentesi ile hizmet veren Serpil Sal, hayat sigortacılığı, bireysel emeklilik aracısı olarak başladığı işine acente olmaya karar verdikten sonra elementer branşını da eklediğini söyledi. Bursa’nın iki büyük otomobil fabrikası, bu otomobil fabrikalarına bağlı olarak gelişen yan sanayii ve ciddi bir tekstil sanayii ile birlikte 17 büyük, 8 küçük sanayi bölgesi ile büyük bir sanayi şehri olduğunu belirten Sal, bu anlamda yapılan poliçelerin ağırlıklı olarak sanayi, iş yeri, sorumluluk projeleri, makine kırılması, elektronik cihaz gibi detay gerektiren poliçeler olduğunu ifade etti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

SON EKLENEN HABERLER