Palandöken Dağı eteklerinde kayakla tanışan kız çocuklarının ilham veren hikâyesi, Allianz Türkiye’nin “Dağ Gibi Arkandayız” belgeseliyle ekrana taşındı.
Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları Global Sigorta Ana Ortağı olan Allianz Türkiye, kız çocuklarının spor yoluyla güçlenmesini hedefleyen “Dağ Gibi Arkandayız” projesini belgesel filme dönüştürdü.
Palandöken Dağı eteklerinde yaşayan ve daha önce kayakla tanışmamış kız çocuklarının hikâyelerine odaklanan yapım, çocukların sporla kurduğu ilk temas, eğitim süreci ve hayallerine uzanan yolculuğu ekranlara taşıyor. Palandöken Kayak ve Snowboard Akademisi (PAKA) iş birliğiyle yürütülen projede, çocuklara uzun vadeli eğitim ve ekipman desteği sağlanması hedefleniyor.




Yaklaşık 6 ay süren prodüksiyon sürecinde 111 çocuk takip edilirken, 62 saatlik görüntü kaydı alındı. Belgeselin merkezinde yer alan üç çocuğun hikâyesi üzerinden; ailelerin deneyimleri, ilk antrenmanlar ve hayal kurma süreçleri samimi bir anlatımla izleyiciye aktarılıyor.
Projenin müzikleri besteci Evren Karakul tarafından hazırlanırken, üç özgün tema filmin duygusal anlatımını güçlendiriyor. 18 kişilik bir ekiple tamamlanan belgeselin uluslararası film festivalleri için uzun versiyonu da hazırlanıyor.
“Dağ Gibi Arkandayız” projesi, kız çocuklarının spora katılımını artırmayı ve onların uzun vadeli gelişimlerine destek olmayı amaçlayarak yolculuğuna devam ediyor.
“Bu film, yalnızca bir spor hikâyesi değil, bir mikro dönüşüm hikâyesi”
Allianz Türkiye Pazarlama ve Dijital Sigortalar Genel Müdür Yardımcısı Onur Kırcı, belgeselle ilgili şunları söyledi, “Dağ Gibi Arkandayız’ bizim için yalnızca bir sosyal sorumluluk projesi değil; fırsat eşitliğine katkı sunan, kız çocuklarının potansiyelini görünür kılan ve onların hayallerine ulaşmalarına destek olan uzun soluklu bir yolculuk, Palandöken’den başlayan bir mikro dönüşüm hikayesi. Bu belgeselle amacımız, bu yolculuğun gerçek hikâyelerini daha geniş kitlelerle buluşturmak ve daha fazla çocuğa ilham verebilmek. Bu belgesel de sadece Erzurum’daki çocukların değil, hayallerinin peşinden gitmek isteyen tüm kız çocuklarının hikâyesi. Onlara ilham verebilmek ve o ilk adımı atacak cesareti aşılamak bizim en büyük motivasyonumuz.”
“Çocukların hayalleri filmin ana omurgasını oluşturdu”
Belgeselin yönetmeni Gökçe Kaan Demirkıran ise süreci şu sözlerle anlattı: “Dağ Gibi Arkandayız belgeseli yaklaşık 6 ayda tamamlandı. Projede çekimler, ilk test aşamasıyla birlikte 29 Kasım’da başladı ve kış boyunca devam etti. Seçilen 3 çocuğun daha sonraki süreçte evlerine ve gündelik yaşamlarına konuk olduk. Onların hayalleri, umutları, ailelerin yaşadığı deneyimler ve çocukların kayakla ilk tanıştıkları anlar filmin ana omurgasını oluşturuyor.”
Belgeseli buradan izleyebilirsiniz.
Künye:
Reklamveren: Allianz Türkiye
Reklamveren Yetkilisi: Onur Kırcı, Murat Toz, Gizem Salih Coşkun, Murat Şeker
Yönetmen: Gökçe Kaan Demirkıran
Yapımevi: Filmdeney Production & Art
Görüntü Yönetmeni: Sevan Özbülbül
Kurgu/Renk: Hakan Kızıltaş
Kamera: Şeyda Demirci, Yusuf Tekke, Beyar Güler
Yönetmen Yardımcısı: Osman Çetinkaya, Gizem Özmen
Yapım Koordinatörü: Buse Ketenci
Kamera Asistanları: Ahmet Şahin, Dilara Çakıroğlu, Medine Yılmaz, Muhammet Kutlu
Ses: Tolga Yangın
Post Prodüksiyon: Norma Creative
Final Mix&Ses Editörü: Baturalp Çetin
Görsel Efekt / VFX: Blendingworks London, Gökçecan Gürsoy, Erman Zambak, Hakan Kızıltaş
Özgün Müzikler / OST: Evren Karakul
Fotoğraf: Buse Ketenci

