4 Mayıs 2024, Cumartesi
spot_img

2023 hedefleri için sigorta bilinci şart

Tobb_logoTürkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 2023 hedeflerine ulaşılabilmesi için sigorta bilincinin yaygınlaştırılması gerektiğini belirtti.

Geçtiğimiz günlerde ülke çapında faaliyet gösteren 15 bin 394 sigorta acentesinin 10 Ekim’de sandık başına giderek meslektaşları arasından seçmiş olduğu 313 il delegesi, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde Sigorta Acenteleri Sektör Meclisinde görev alacak 40 sigorta acentesini seçti. TOBB Türkiye Sigorta Acenteleri Sektör Meclisi seçimi öncesinde il delegelerine hitap eden Hisarcıklıoğlu, 7 yıl önce TOBB çatısı altında yeni bir yapı kurulduğuna dikkati çekerek, “Geçtiğimiz 7 yıl gösterdi ki çok doğru bir adım atmışız. Bu süre içinde sektörün gelişmesi, kendini disipline etmesi, meslek mensuplarının eğitimi ve müşteri memnuniyetinin artması noktasında çok önemli mesafe kaydettik” değerlendirmesinde bulundu.

Günümüzde ekonomiyi büyütmenin ve ticareti arttırmanın temel unsurunun sigorta sistemi olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, ekonomiler büyüdükçe, güçlü sigorta sistemine olan ihtiyacın da arttığına işaret etti. Hisarcıklıoğlu, Türkiye’de sigortacılık hizmetinin kalitesi dünya standartlarına ulaşırken; insanların da sigortaya olan ilgisinin bu ölçüde artması gerektiğini belirterek, “Eğer 2023 hedeflerine ulaşacaksak, yani ekonomiyi büyüterek her vatandaşımızı şimdikinin 2,5 misli daha zengin hale getireceksek, sigorta bilincini yaygınlaştırmak zorundayız” ifadelerini kullandı.

Modern dünyada ekonomiyi büyütmenin, ticareti arttırmanın temel unsurunun sigorta sistemi olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, ekonomiler büyüdükçe güçlü sigorta sistemine olan ihtiyacın da arttığını söyledi. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Ticaret risk demektir. Risk olmadan kazanç olmaz. Ekonomiler büyüdükçe, rakamlar büyüdükçe de risk alma kabiliyeti azalır” diye konuştu. Haberler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

SON EKLENEN HABERLER