22 Kasım 2024, Cuma
spot_img

Trafik kesmeme inadı nereye varacak?

KONTRA SİGORTACI

Merhaba değerli okuyucularımız,

Geçtiğimiz ay, trafik lisansı olan sigorta şirketlerinin poliçe kesmemesinden bahsetmiştik.

Özetle demiştik ki, “SEDDK elinden geleni yapıyor; 1 Eylül itibariyle zam kararı da alındı.”

Yazıyı yazdığımız zaman Ağustos’un son haftasıydı ve birçok şirket poliçe kesmemeye devam ediyordu.

Eylül başındaki zamla birlikte piyasanın rahatlaması bekleniyordu aslında. İşte eylülün sonuna da geldik; ama sektörde hala maalesef sorunlar devam ediyor.

Sorun hala devam ediyor

Kimi şirket sistem yavaşlatıyor, kimisi sistemi kapatıyor, kimi müşteri adına kredi kartı veya banka kartı istiyor vesaire… Sonuçta yapılan ara zam da beklenen rahatlamayı sağlamadı; sorun hala devam ediyor.

Bu arada bir kaç hafta önce trafik lisansı olan şirketler tekrar toplantıya çağrıldı ve hem yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi, hem de tekraren poliçe kesmeme konusunda uyarıldı (!) Ama nafile, bırakın rahatlamayı, büyük piyasa payı olan şirketlerden sistem kapatan bile olduğu konuşuluyor. Ve özellikle büyük piyasa payı olan şirketlerin sistem kapatması, diğerlerine çok yük bindirdiği için daha da büyük problem yaratıyor.

Bu durumda, ağustosta çıkartılan yönetmelikle ‘üretimi durdurma’ yetkisi alan Üst Kurul’un ne yapacağı merakla bekleniyor.

Sonuçta, şu an sektörde yapılan uygulamaların tamamı para cezasından üretimi durdurmaya kadar gidebilen ceza uygulamalarına tabi tutulabilir. 2017’deki poliçe kesmeme krizi, zorunlu havuz uygulamasıyla aşılmıştı.

Bakalım bu sefer nasıl olacak? Kriz büyük, umarız çözüm bulunur.

Bu aylık da bu kadar. Kalın sağlıcakla…

KONTRA SİGORTACI | HAYATIMIZ SİGORTALI DERGİSİ | EKİM 2022

3 YORUMLAR

  1. Yıllardır sigortacılık yapıyorum. Geceleri rüyamda sabaha kadar trafik poliçesi kesmeye çalışıyorum . Kabusumuz oldu. Psikolojimiz bozuldu. Kalıcı çözümler bekliyoruz

  2. Devlet tüm trafik sigortası kesmeyen şirketlerin sigortacılık faaliyetlerini 15 gün durdurursa sorun çözülür.
    Şiirketler biz acentelerin acenteliklerini tek taraflı olarak kapatabiliyorsa. Yetki veren kurum da bunu Zorunlu Poliçeyi kesmeyen şirketlere uygulayabilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

SON EKLENEN HABERLER