22 Aralık 2024, Pazar
spot_img

“Sigortacılar olarak zihin sağlığı ve esenliğini de korumalıyız”

CHRO Summit’te “Bugünün Gerçekleri ve Geleceğin Riskleri Karşısında Bireysel ve Toplumsal İyilik Hali” başlıklı konuşmasıyla yer alan Axa Sigorta CEO’su Yavuz Ölken, Axa Gelecek Riskleri Raporu ve Axa Zihin Sağlığı ve Esenliği Araştırması’na değinerek zihin sağlığı riskleri ile iş yerlerinin çalışanların esenlik halini desteklemedeki rolüne dikkat çekti.

Axa Sigorta CEO’su Yavuz Ölken, 9 Ekim tarihinde İstanbul Mandarin Oriental Bosphorus’ta düzenlenen ve Türkiye’nin insan kaynakları alanında önde gelen karar alıcılarını bir araya getiren CHRO Summit’te katıldı. 

Üst düzey şirket yöneticileri, İK liderleri ve basın mensuplarının yer aldığı zirvede Ölken, “Bugünün Gerçekleri ve Geleceğin Riskleri Karşısında Bireysel ve Toplumsal İyilik Hali” başlıklı oturumda konuştu.  

Zihin sağlığı insan yaşamını etkileyen en önemli risk faktörlerinden biri 

Konuşmasında sigortacıların bireysel ve toplumsal iyilik haliyle neden ilgilenmeleri gerektiğine dair açıklamalar yapan Ölken, Axa olarak ‘İnsanlığın gelişmesi adına insanlar için değerli olanı korumak’ marka amacı doğrultusunda bireyi ve toplumu anlamak için araştırmalar ve raporlar yayınladıklarını belirterek bu yayınlarla önemli risk faktörleri karşısında karar alıcıları ve kamuoyunu bilgilendirdiklerini söyledi. 

Axa’nın küresel ölçekte yaptığı Zihin Sağlığı ve Esenliği Araştırması’na göre, zihin sağlığının insan yaşamını etkileyen en önemli risk faktörlerinden biri olduğunu aktaran Ölken, “Üstelik zihin sağlığı insan yaşamını yalnızca bireysel değil, toplumsal düzeyde de etkiliyor. Bireysel ve toplumsal iyilik halini birbirinden ayrı düşünmek mümkün değil. Axa Sigorta olarak biz, iyilik halini etkileyen risk faktörlerine ilişkin küresel ölçekteki araştırmalarımızla ve son yayınladığımız Gelecek Riskleri Raporu’yla konuya ilişkin farkındalık yaratıyoruz. Bu riskleri yönetebilmek için ise iş dünyası da dahil olmak üzere toplumun tüm birimleri arasında iş birliği yaratılması ve merkezinde insanın olduğu bir yapının inşa edilmesi şart” dedi. 

İş yerlerinin çalışanlarına psikolojik destek sunması önemli

Çalışma hayatı ve zihin sağlığı arasındaki ilişkiye de dikkat çeken Ölken, “İyilik halinin yalnız bireysel çabalarla tesis edilemeyeceğini kabul etmeliyiz. Kurumların, toplulukların ve liderlerin harekete geçmesi gerekiyor. İş yerlerinin çalışanlarına psikolojik destek sunabilmesi oldukça önemli. Bizim araştırmamıza göre, çalışan becerilerinin yapılan işe uygunluğu, çalışanların iş yüküne dair karar alma yetkileri ve kariyer gelişimini destekleyen yöneticiler esenliğe katkıda bulunarak üretkenliği artırıyor ve işten çıkma olasılığını düşürüyor. Çalışanların ayrıca esnek çalışma yöntemleri arasında zaman yönetimini kolaylaştırması sebebiyle hibrit çalışmayı tercih ettiğini de gözlemliyoruz” diye konuştu.

Çalışan esenliğimizi uygulamalarımızla destekliyoruz

Axa Sigorta’nın İK uygulamalarında çalışan esenliğini gözettiğini de belirten Ölken, yetenek yönetimi temelli İK uygulaması Sana Özel Seninle Güzel, gerektiğinde uzaktan çalışmaya imkan tanıyan Yenilikçi, Esnek, Sade çalışma modeli YES ve Kendine İyi Bak adlı bütünsel sağlık programıyla Axalıların esenliğini desteklemeye yönelik birçok uygulamaları olduğunu aktararak “Olumlu düşünmek motivasyonu olumlu etkiliyor. Pozitif bakış açısı organizasyonlar açısından da önemli. Gelişimin kişi motivasyonu üzerindeki olumlu etkisini gözeterek profil bazlı kurgulanan akademi yapısı ile çalışanlarımızı destekliyoruz” dedi. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

SON EKLENEN HABERLER