23 Aralık 2024, Pazartesi
spot_img

Sigorta sektöründe “Yapamazsın”a asla yer yok!

Sigorta sektörünün gelişmeye ne kadar açık olduğunu ve yenilikleri yakından takip ettiğini hepimiz biliyoruz. Sigorta sektörünün bir bireyiyseniz ve birileri size “Yapamazsın” diyorsa bilin ki en iyisini yapacaksınız. Neden mi? Bu sorunun cevabı, Hayatımız Sigortalı Dergisi yazarlarından Devrim Ersöz’ün “Birileri ‘Yapamazsın’ mı dedi?” başlıklı makalesinde saklı.

İşte Academic Trend Eğitim&Danışmanlık’ta danışmanlık ve eğitmenlik yapan Devrim Ersöz’ün “Birileri ‘Yapamazsın’ mı dedi?” başlıklı makalesi…

Bir kamyon şoföründen milyarlarca dolar gelir getirecek projeler yapacak düzeyde yaratıcılık beklenebilir mi? Gerçek adı James Francis Cameron… Kanadalı yönetmen, senaryo yazarı ve prodüktördür. Üç kez Oscar ödülü alan Cameron, 80’li ve 90’lı yıllara damgasını vuran Rambo, The Terminator, Aliens ve Titanic gibi iddialı filmlerin senaristliğini ve yönetmenliğini yapmadan önce geçimini sağlamak için kamyon şoförlüğü yapıyormuş. Cameron’un yapıtlarından Avatar ise 2009’da gösterime girdikten sonra yaklaşık 2.8 milyar dolar gişe hasılatıyla tüm zamanların en çok kazandıran filmi olmuştur. Bu sıralamada ikinci film ise 2.2 milyar dolar ile Titanic ve o da Cameron’un eseri.

Yıllarca çalıştığım şirketlerde birlikte çalıştığım mesai arkadaşlarımda, eğitim salonlarında tanıştığım katılımcılarda bilgi ve becerinin inanç ve istekle birleştiğinde nasıl başarılı yaratıcı sonuçlar verdiğini gördüm.

Birey olarak doğada hayatta kalma temel güdüsüyle büyük bir merak ve öğrenme arzusuyla doğarız. Değişen dünyaya ayak uydurmanın temel yolu öğrenmek ve gelişmektir. Çocukken sahip olduğumuz yaratıcılık becerileri kullanmadıkça körelir. Bir taraftan da toplum ve olumsuz düşüncelere sahip insanlar bizi tırmandığımız yaratıcılık merdiveninden aşağıya çeker. Ama bazı insanlar her şeye rağmen başarır.

Sizinle birkaç insan hikâyesi daha paylaşayım. Adı Richard. Yazdığı bir kitap 18 yayınevi tarafından reddedildi. En son 1970’te bir yayınevi 2 bin dolar avans verip kitabı bastı. Kitap 1972’e gelmeden 1 milyondan fazla sattı. 40 yıldır dünyanın en iyi 50 kitabı arasında gösteriliyor. Tam adı: Richard Bach, kitabının adı ise Martı.

Adı Gregor. Başvurduğu birçok üniversite onu kabul etmedi. Kabul eden birkaç tanesini de okumayarak kendisi yarım bıraktı. Okuduğu okuldaki profesörlerden biri onun için berrak düşünebilme yeteneğine sahip değil dedi. Tam adı: Gregor Johann Mendel, genetik biliminin en ünlü bilim adamlarından.

Adı: Martin. Çok inandığı bir projesi “Ürettiğiniz şey ancak geçici bir moda olabilir” diye bir banka müdürü tarafından reddedildi. Beş kez iflas etti. Ama yılmadı ve başardı. Tam adı: Henry Martin Ford, otomobil üreticisi ve Ford Motor Company’nin kurucusu.

Adı: Ludwig. Küçük yaşta müzik hocası kemanı tutamıyor bundan müzisyen olmaz dedi. Tam adı: Ludwig van Beethoven. Dünyanın en büyük bestecilerinden biri.

Adı: Felipe. Kendisine ölen abisinin ismi verildi ve hep abisinin kıyafetleri giydirildi. Çok geçmeden delirip evi terk etti. Narsist hareketleri nedeniyle okuldan atıldı, bir süre tutuklu bile kaldı. Tam adı: Salvador Domingo Felipe Jajinto Dali i Domenech. Salvadar Dali gelmiş geçmiş en iyi, en yaratıcı ressamlardan.

Adı: Walter. Tüm başvurduğu işlerden reddedildi. Farelerle dolu bir garajda bir karakter yarattı. Bir gazete editörü ona zerre kadar resim kabiliyeti olmadığını söyledi. Birkaç kez iflas eti. Tam adı: Walter Elias Disney. Büyük yaratıcı projelere imza atan Walt Disney’in kurucusu.

Sizi de aşağı çeken “Yapamazsın, başaramazsın” diyen birileri var mı?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

SON EKLENEN HABERLER