23 Aralık 2024, Pazartesi
spot_img

Lodos vurdu, sigortanın önemi ortaya çıktı

Marmara, Akdeniz ve Ege’de iki gündür etkili olan şiddetli lodos, geride ağır hasarlar bıraktı. Sigortası olanlar hasarlarının telafisi için sigorta şirketlerini telefon yağmuruna tutarken, sigortası olmayanlar maalesef zararları ile baş başa kaldı. Uzmanlar uyarıyor: “Küresel iklim değişikliği insanlık için alarm veriyor. Hasarlar oluşmadan sigorta yaptırmak artık büyük bir gereklilik.”

SİGORTAMEDYA ÖZEL

Dolu, sel derken şimdi de fırtına… Uzmanların ve araştırmaların üzerine basa basa vurguladığı küresel iklim değişikliğinin yarattığı riskler artık çok daha sık yaşanır hale geldi. Marmara, Akdeniz ve Ege’de iki gündür etkili olan şiddetli lodos başta İstanbul olmak üzere birçok ilde mal ve can kaybına sebep oldu. Tüm yaşanan bu felaketler sigortanın önemini bir kez daha gözler önüne sererken, sigortası olan vatandaşlar ise meydana gelen hasarlar için acentelerini ve sigorta şirketlerini telefon yağmuruna tuttu.

Uzmanlar uyarıyor: “Küresel iklim değişikliği insanlık için alarm veriyor.  Hepimizin bununun bilincinde olmamız ve doğayı korumak için elimizden geleni yapmamız gerekiyor. Ve sigorta… Artık olmazsa olmaz bir hale geldi.”

Sigortası olmayan yandı

İstanbul, Bursa, Kocaeli, İzmir olmak üzere pek çok ilde şiddetli etkili olan fırtına tıpkı dolu felaketinde olduğu gibi geride ağır hasarlar bıraktı. Rüzgarın hızı İstanbul’da 130 kilometreye çıktı. İstanbul, Kocaeli ve Zonguldak’ta fırtına 6 can aldı, çok sayıda da yaralı var. Binalarda ve araçlarda ağır hasarlar meydana geldi. Yaşanan fırtınanın sigortalı olmanın önemini bir kez daha ortaya koyduğunu aktaran Türkiye Sigorta Acenteleri Federasyonu (TÜSAF) Başkanı Murat Büyükçelebi, bu tür hasarlar oluşmadan sigorta yaptırmanın gerekliliğine dikkat çekti. Lodos fırtınasıyla yaşanan su basmaları ve cam kırıklarından oluşan hasarlar nedeniyle sigortalılardan çok sayıda telefon aldıklarını belirten İstanbul Sigorta Acenteleri Derneği (İSAD) Başkanı Berrin Dinç, “Lodos fırtınası, halkın büyük kesimi tarafından doğal afet olarak nitelendirildi. Bu nedenle de vatandaşlarda meydana gelen hasarların devlet tarafından karşılanacağı yönünde bir yanlış anlaşılma oldu. Fırtına ve benzeri durumlarda oluşabilecek zararlar ancak alınan bireysel önlemlerle en aza indirilebilir. Bu da ancak sigorta yaptırarak mümkün olabilir” açıklamasını yaptı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

SON EKLENEN HABERLER