13 Mayıs 2024, Pazartesi
spot_img

“İleri teknoloji ilkesini benimseyerek büyüyoruz”

ada yazilimYazılım sektöründeki son teknolojileri ve yöntemleri takip ederek sürekli gelişim stratejileri olduğunu belirten Ada Yazılım Teknopark Şubesi Ar-Ge ve Yazılım Ekip Lideri Kerem Ali Uluğ, bu sayede kaliteli bir müşteri deneyimi yarattıklarını söyledi.

HAYATIMIZ SİGORTALI / ARZU EFEOĞLU

Sigorta sektörüne, sunduğu yazılım programlarıyla kolaylıklar sağlayan Ada Yazılım, bir yandan teknolojik altyapısını geliştirirken bir yandan ekibini büyütmeye devam ediyor. Şirket olarak eğitimin en önem verdikleri unsur olduğunu dile getiren Ada Yazılım Teknopark Şubesi Ar-Ge ve Yazılım Ekip Lideri Kerem Ali Uluğ, eğitimlerinde klasikleşmiş yöntemler yerine çalışanların daha çok katılımcı olduğu ve her konuda beyin fırtınalarının yapıldığı yöntemler kullandıklarını söyledi. Yazılımlardaki gelişimin sürdürülebilir olması için çalıştıklarını söyleyen Uluğ, şirketlerinin genişleme ve işe alım süreçlerini, Ada Yazılım’ın eğitim yöntemlerini, bölümlerini ve hedeflerini HAYATIMIZ SİGORTALI ile paylaştı.

Gelişen teknolojiyi sürekli takip ederek müşterilere daha pratik ve inovatif ürünler yaratmayı amaçladıklarını belirten Uluğ, “Eğitimlerimizde daha dinamik ortamlar yaratmaya çalışıyoruz. Çalışanların kısa sürede yazılım endüstrisindeki yenilikleri kavramalarını, bu sayede karmaşık sigorta işlemlerini basit hale getirmeyi amaçlıyoruz. Bu da müşteriye daha kolay kullanılabilir ürünler sunabilmemizi sağlıyor” diye konuştu.

Yazılım geliştirirken kendini de geliştirebilen çalışanları seçiyoruz

Ada Yazılım olarak ileri teknoloji ile yazılım geliştirdiklerini belirten Uluğ, ekiplerini büyütürken de bu anlayışı göz önünde bulundurduklarını söyledi. Özellikle, hem yazılım hem de kendini geliştirebilecek kişileri ekiplerine dâhil ettiklerini dile getiren Uluğ, aktif bir işe alım ve görüşme süreçlerinin olduğuna dikkat çekerek işe alım süreçleri hakkında şöyle konuştu: “Biz Ada Yazılım olarak, adaylarımızı aktif bir şekilde değerlendirmeye alıyoruz. Adaylar çeşitli aşamalardan geçerek yazılım geliştiriyor ve kod yazıyorlar. Bu yöntem Amerika, İngiltere gibi yazılım sektörünün öncüsü ülkelerde de bu şekilde işliyor. Biz de ekibimizi bu doğrultuda büyütüyoruz.”

Eğitimlerimiz klasik olmayan yöntemlerle tüm çalışanları kapsıyor

İşe alım süreci tamamlandıktan sonra şirket içi eğitimlerle yeni elemanların şirkete adaptasyonunu sağlarken şirkette ne gibi bir çalışma yönteminin izlendiğini gösterdiklerini söyleyen Uluğ, şirket içi eğitimlerin sadece yeni elemanlara yönelik değil mevcut elemanları da kapsadığını belirtti. Uluğ, “Eğitimlerimiz klasik yöntemlerle yapılmıyor. Yani bir kişi anlatıp diğerleri not almıyor. Herkes elinde ne varsa, ne gibi bir fikri varsa anlatıyor ve bu fikirler tartışılıyor. Bu sayede bir saat içinde yeni bir teknolojiyi ve onun kullanım yöntemlerini öğrenebiliyor ya da yeni yöntemler geliştirmenin yolları aranabiliyor” şeklinde konuştu.

Şirketlerinin, çalışanlar için bir üniversite niteliği taşımasını amaçladıklarını belirten Uluğ, “Tercih ettiğimiz bu eğitim tarzı ile şirkette deneyimli elemanların da kendilerini geliştirmelerini ve yazılım trendlerini yakından takip ederek öğrenmelerini sağlamış oluyoruz. Şirketimizin çalışanlar için bir üniversite niteliği taşımasını amaçlıyoruz” dedi. Uluğ, yazılım dünyasının sürekli ve hızla geliştiğini dile getirerek şirket olarak amaçlarının bu hızı yakalayıp yazılım gündemini yakından takip etmek olduğunu da sözlerine ekledi. Eğitimlerimiz üniversitelerde de fark yaratıyor

Yazılım eğitimi planlamaları çerçevesinde üniversitelerde seminerler ve workshoplar düzenlediklerini ve yazılım endüstrisine profesyonel üretimler yaratabilecek elemanlar yetiştirmek istediklerini belirten Uluğ, “Üniversitelerde de klişe yöntemlerden uzak kalarak eğitimler veriyoruz. Burada eğitim sürecimiz iki ana grupta ilerliyor. Seminerler ve workshoplarla öğrencilere, bu piyasaya yazılım üretebilecek şekilde gelişmelerini sağlayacak kavramlar öğretiyoruz” dedi. Üniversitelerde düzenledikleri seminerlerin ortalama iki saat sürdüğünü dile getiren Uluğ, anlatımları kendilerinin yaptıklarını ve seminer süresince öğrencilerle sıfırdan bir proje geliştirdiklerini belirtti. Workshoplarının üç haftalık süreçlerde en az üç saatlik derslerle düzenlendiğini dile getiren Uluğ, “Workshoplarımız daha dinamik bir ortamda geçiyor. 20 dakikalık anlatımlarla öğrencilere bazı kodlar öğretiyoruz ve bu yöntemle kendilerinden bir proje üretmelerini istiyoruz. Öğrenciler çalışırken aralarında geziyor ve takıldıkları ve sormak istedikleri noktalar olduğunda onlara yol gösteriyoruz” dedi. Uluğ, eğitimlerinin en ilgisiz öğrencide bile merak uyandırdığını da sözlerine ekledi.

Öğrencilere aktif olarak kod geliştirdikleri staj fırsatları sunulacak

Bugüne kadar seminerlerde ve workshoplarda ilgili öğrencilere destek olup yetiştirilmelerini sağladıklarını belirten Kerem Ali Uluğ, Ada Yazılım olarak yakın bir gelecekte resmi bir stajyer sistemi kurarak öğrencilere şirket bünyesinde aktif ve nitelikli bir eğitim sunmayı amaçladıklarını dile getirdi. Uluğ, bu sistemin şirketin üniversite niteliği kazanmasına da destek olacağını sözlerine ekledi.

Ada Yazılım’ın yeni yüzleri

Bilal Irmak: Trakya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunu olan Bilal Irmak, Ar-Ge ve yazılım geliştirme ekibinde raporlama, veri analizi, icmal ve kümül kayıtlarının oluşturulması konuları ağırlıklı olmak üzere, büyük verilerin yüksek performans ile işlenebilmesini sağlayan yazılımların geliştirilmesinde önemli bir rol üstleniyor.

Mustafa Kemal Yıldız: Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunu olan Mustafa Kemal Yıldız, AR-GE ve yazılım geliştirme ekibinde web tarayıcı otomasyonları, web uygulamalarında sunucu istemci arasında çift yönlü iletişim, B2B entegrasyonlar konularına odaklanıyor.

Serdar Suvarierol: Boğaziçi Üniversitesi Fizik (Lisans) ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Ekonomi (Yüksek Lisans) mezunu olan Serdar Suvarierol, Ar-Ge ve yazılım geliştirme ekibinde acente / broker sistemlerinin web üzerinden bilgi alışverişi yapabilmesine yönelik konular üzerinde çalışıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

SON EKLENEN HABERLER