Sigorta sektörünün kesintisiz en uzun süreli yayını olan Hayatımız Sigortalı Dergisi’nin Temmuz sayısı yine haber dolu… Derginin kapağında Ada Yazılım Yönetici Ortağı K. Ali Uluğ’un röportajı yer alıyor.
Rahmetli Savaş Ay, A Takımı’nı açarken söylerdi “Yine zıpkın gibi, fişek gibi bir program” diye… Aynı sigorta sektörünün kesintisiz en uzun soluklu yayını olan Hayatımız Sigortalı ’nın Temmuz sayısı gibi.
Derginin Temmuz sayısının kapağında Ada Yazılım Yönetici Ortağı Kerem Ali Uluğ’un röportajı yer alıyor. “Ülkenin mobil sigorta platformunu oluşturuyoruz” başlığıyla verilen röportajda Uluğ şunları söylemiş:
“Türkiye’de sigorta sektörünün büyüklüğü yıllık 10 milyar dolar. Ancak, sigorta işlemlerinin yapılacağı mobil uygulamalar çok az. Hedefimiz, bütün sigorta şirketleri, acente, broker ve sigortalıların faydalanabileceği bir platform oluşturmak” diyor. Uluğ’dan biraz da “Türkiye’nin mobil sigorta platformu ne zaman uygulamaya geçecek? Platform nasıl çalışacak? Tüm paydaşlar bundan nasıl yararlanacak?” sorularına yanıt vermesini istedik. Kerem Ali Uluğ’un verdiği bilgilere göre, Ada Yazılım, bu uygulamayı 2019 yılı son çeyreğinde başlatmayı planlıyor. Ada Yazılım’ın yazılımlarını kullanan tüm acenteler (yaklaşık bin acente) isterlerse sisteme dahil olacak.”
Can Kantar: İlk altı aylık rakamları bekliyoruz
Sigorta Medya Genel yayın Yönetmeni Can Kantar, köşesinde sektörün heyecanla beklediği Sigorta sektörü Türkiye gündemi ile bir türlü istediği sonuçlara ulaşamıyor. 2019’un ilk yarısını bitirdi bitirmesine ama sonuçlar şimdiden merak ediliyor. En basiti yeni araç satışının yarı yarıya azalmış olduğu bir ortamda sigorta şirketleri yeni ürünlere yönelip açık kapatmaya çalışsalar da; piyasadaki sıkışıklık bu ürünlerde hatırı sayılır bir büyüklük elde edilemeyeceği gerçeğini bize gösterdi. Elde mali kârlar kaldı. Tüm şirketler bu yılı da bir evvelki yılda olduğu gibi mali gelir, yani sigortacılık dışı bir gelirle atlatma çabasında.
Cruise gemileri dümeni Türkiye’ye kırdı
Hayatımız Sigortalı’nın dosya haberlerinin ilki “Sigorta ve güvenlik sorunu giderildi, cruise gemileri dümeni Türkiye’ye kırdı” başlığını taşıyor. Geniş röportaj ve yorumların yer aldığı haberin özeti şöyle: “Türkiye kruvaziyer turizminde atağa kalktı. Özellikle 2016’da yaşanan terör olayından sonra sigorta şirketleri ülke riskini bahane ederek Türk limanlarını teminat dışında tuttu. Fakat son 8 aydır Türkiye’deki turizm şirketlerinin yaptıkları yoğun görüşmeler var olan sigorta ve güvenlik sorununun aşılmasını sağladı.”
Doğa olaylarında gelir kaybını ‘parametrik sigorta’ karşılıyor
Önemli dosya konularından birini de ‘parametrik sigorta’ oluşturuyor. “Doğa olaylarında gelir kaybını ‘parametrik sigorta’ karşılıyor” başlığıyla verilen haberde; “Yakın geçmişte ölüm ve yaralanmalara sebebiyet veren doğa olayları denince aklımıza ilk olarak deprem, sel gibi olaylar gelirdi. Ancak, küresel ısınma ile birlikte, sayıları ve şiddetleri artan doğa olayları içinde, aşırı sıcaklık, kuraklık, hortum vb. gibi olaylar da yaşamamızın giderek bir parçası haline geldi. Yapılan araştırmalara göre, toplumda hava olayları ile ilgili farkındalığın artmasına karşın; birey ve kurumların risklere karşı yeterince önlem aldıklarını da söylemek zor. İklim değişiklikleriyle ilgili riskler konusunda sigorta sektörü ise boş durmuyor; ürün geliştirmeye devam ediyor. Sigorta şirketlerinin bu konuda son yıllarda sundukları ürünler arasında da ‘parametrik sigorta’ yer alıyor” deniyor..
https://www.facebook.com/dijizeka/videos/888652474634164/
SigortaMedya’nın yazılı mecraları Hayatımız Sigortalı ve Şemsiye dergilerine, e-dergilik platformu SigortaMedya Dergilik üzerinden bir “tık” ile erişim sağlanıyor. SigortaMedya Dergilik, dergilerin güncel ve geçmiş sayılarını yer ve zaman gözetmeden istediğiniz an ücretsiz okuma fırsatı yaratıyor.
Dergilerin her ay ilgiliyle beklenen yeni sayıları Turkcell Dergilik’, Türk Telekom e-dergi uygulamalarının yanı sıra SigortaMedya Dergilik üzerinden de takip edilebiliyor.