23 Aralık 2024, Pazartesi
spot_img

İstanbul’da her 20,6 dakikada bir yangın riski

Aksigorta, Yangın Haftası nedeniyle İstanbul’da her 20,6 dakikada bir yangın çıktığını hatırlatarak, “eviniz ve işyerleriniz bir kıvılcımla yok olmasın” uyarısında bulundu.

Yangın, ev ve işyeri sahiplerinin en büyük korkuları arasında yer alıyor. Günümüzün modern binaları yangına karşı önlemlerle donatılmış olsa da bazen küçük bir dikkatsizlik bile can ve mal kayıplarına, birikimlerimizin kısa bir süre içinde yok olmasına neden olabiliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’ndan alınan, 2016 yılının ilk altı ay istatistiklerine göre, sadece İstanbul’da her 20,6 dakikada bir yangın çıkmış. Söz konusu dönemde, sadece İstanbul’da çıkan 4 bin 502 yangına, sönmemiş sigara izmaritleri neden olurken; bunu sırasıyla, elektrik kontağı ve baca tutuşması izlemiş. İşyeri güvenliği süreçleri ve görevlendirmeleri, basit günlük tedbirler ve kapsamında yangın riski olan sigortalar; bu devasa kayıpları ortadan kaldırmak ya da tazmin etmek için yapılması gerekenler arasında öne çıkıyor.

Ülkemizde yangın söndürme görevi 25 Eylül 1923 tarihinde belediye hizmeti olarak kabul edildi ve  her 25 Eylül’ü izleyen hafta Yangın Haftası olarak kutlanıyor. Bu gibi özel günlerin, sadece takvimde kalmasının hiçbir anlamı yok; bu gibi dönemlerin, o özel günlerin özel sorunlarına eğilmek için fırsat olarak değerlendirilmesi gerekiyor.

İşyeri ve ev-eşya sigortası paketleriyle yangına teminat

Aksigorta’nın, farklı sektör ve işletmelere yönelik hazırladığı tüm İşyeri Sigorta paketlerinde, yangın riski yer alıyor.

Aksigorta’nın İşyeri Paket Sigortaları, işyerlerini, yangının vereceği her türlü zarara karşı korurken; aynı zamanda işyeri çalışanlarını, o sırada işyerinde bulunan müşterileri, yangın nedeniyle zarar gören komşu bina ve malları da sigorta kapsamına alıyor. Aynı şekilde, Ev – Eşya Sigortası da, sigortalı evde yaşayanlar ve komşularının karşı karşıya kalacağı zararları sigorta kapsamına alıyor.

Yangından nasıl korunabiliriz?

Uzmanlar, evinizde ya da işyerinizde, sizi ve çevrenizi yangından koruyacak basit önlemlerden bazılarını şöyle sıralıyorlar:

  • Çakmak ve kibritleri çocuklardan ve yanıcı malzemelerden uzak tutmak…
  • Düzenli baca temizliği yaptırmak…
  • Yanan ocak çevresinde havlu, perde gibi yanıcı malzemelerin bulunmamasına dikkat etmek…
  • Tenceredeki yağın tutuşması halinde üzerine bir kapak kapatmak ve ocağı söndürmek… Asla su dökmemek…
  • Taşınabilir ısıtıcıları, tutuşma ihtimali olan her türlü eşyadan en az 1 metre uzağa yerleştirmek… Devrildiğinde otomatik olarak kapanan ısıtıcıları tercih etmek ve yanında değilseniz mutlaka kapalı tutmak…
  • Gaz sızıntısı fark edildiğinde, elektrik düğmelerini kesinlikle kullanmamak; derhal mekânı havalandırmak ve ilgililere haber vermek…
  • Eviniz ya da işyerinizde benzin, gazyağı gibi parlayıcı sıvılar bulundurmamak… Bulundurma zorunluluğu varsa ağzını sıkıca kapatmak, üzerini etiketlemek, ısıtıcılardan uzak bir yerde saklamak…
  • Eşyaları seçerken kolay tutuşan sentetik malzemeden olmamasına dikkat etmek…
  • Yıpranmış elektrik kablolarını mutlaka değiştirmek…
  • Eskiyen, yıpranan prizleri yenilemek, prizlere ya da uzatma kablolarına voltaj kapasitesinin üzerinde cihaz bağlamamak…

 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

SON EKLENEN HABERLER