23 Aralık 2024, Pazartesi
spot_img

Genç: Güneşin altında söylenmedik hiçbir söz kalmadı

Gaziantep Ticaret Odası’nda “Sigortacılığın gelişimi ve sektörde yaşanan sorunlar” adlı panelde sigortacıların sorunları konuşuldu.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ev sahipliğinde gerçekleştirilen panele, Sigorta Acenteleri Meslek Komitesi (SAİK), TOBB Sigorta Acenteleri İcra Kurulu ve Gaziantep Sigorta Acenteleri Derneği iş birliğinde, Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Genç katıldı.

“Sigorta, acentesiz olmaz”

antep toplanti 2
Gaziantep Ticaret Odası

Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Sami Akay açılış konuşmasında sigortanın acentesiz olamayacağını belirterek, “Türk sigorta sektörü geçen 10 yıllık süre içinde kanun ve diğer ek mevzuat düzenlemeleri ile yapılanmasını büyük ölçüde tamamlamış bulunmaktadır. Ülke ekonomisindeki büyümeye oranla sektörün büyümesinde sıkıntılar yaşanmaktadır. Son 2 yıldan beri yaşananlar hem sigorta şirketlerini hem de biz acenteleri fevkalade etkilemiş, şirketler zarar ettiklerini belirterek, en kolay olanı seçip acente komisyonlarını aşağı çekmişlerdir. Sigorta sektörünün acentesiz olmayacağı bir gerçek olmasına rağmen acenteler büyüyecekleri yerde küçülmeye ve hele bazı küçük ölçekli çalışan acentelerin ise yok olmasına kadar varmıştır. Bu süreç halen devam etmektedir. 12 Nisan 2017’den bu yana sigorta şirketlerinin trafik sigortası satışındaki isteksiz davranışlarında bir değişiklik olmamış, isteksizlik hala devam etmektedir. Bu durum acentelerin üretimlerini hayli zora sokmakta ve gelir kayıplarına sebep olmaktadır. Sektörün tüm aktörlerinin temsilcileri, hazine burada, şirketler birliği burada ve acentelerin temsilcileri burada. Gelin sektörümüzün sorularını birlikte çözelim. Sigorta, acentesiz olmaz. Sigortacılığın gelişimi ve sektörde yaşanan sorunların görüşüleceği bu toplantının sorunların çözümüne ışık tutması temenni ediyorum” dedi.

“Sizlerin taleplerini dinlemeye geldim”

ahmet genc
Hazine Müsteşarlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Genç

Hazine Müsteşarlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Genç, sigortacılara, görüş, öneri ve taleplerini dinlemeye geldiğini belirterek, “ Elbette sigortacılık ile ilgili şimdiye kadar çok şey konuşuldu. Bir eski laf vardır, güneşin altında söylenmedik hiçbir söz kalmadı. Yani o yüzden sigortanın şu işlevleri vardır, sigorta şuna yarar ve 2007 yılında şunu yaptık gibi şeyleri çok konuştuk. Tekrar tekrar bunlardan bahsetmeyeceğim. Yalnız bu sene içerisinde önemli gelişmeler oldu. Hepinizin de şahit olduğu gelişmeler. Trafik sigortasında tavan getirildi, havuzlar getirildi, uygulamalar getirildi. Bende her zaman olduğu gibi Anadolu gezilerimde her zaman yaptığım gibi, burada gelen problemleri dinlemek ve anlamaya çalışmak , sizlerin sorularını cevaplamak üzere geldim. Biliyorsunuz yıllar boyunca kimi sorunları çözdük, kimi sorunları çözemedik, kimisinde talep haklı değildi, kimisinde ise talep haklıydı ama biz çözüm üretemedik. Bu şekilde bugün de sizlerin öneri, görüş ve taleplerinizi dinlemeye geldim“ diye konuştu.

“Sektörel sıkıntıları çözüme kavuşturmaya çalışıyoruz”

antep toplanti 3
GTO Başkanı Beyhan Hıdıroğlu

GTO Başkanı Beyhan Hıdıroğlu ise, “Gaziantep Ticaret Odası olarak üzerinde titizlikle durduğumuz konulardan biri de üyelerimizin ticari faaliyetlerini gerçekleştirirken karşılaştıkları sorunlar. Üyelerimizin sektörel sıkıntıları ve ihtiyaçlarını ilgili mercilere ileterek, çözüme kavuşturmaya çalışıyoruz. Odamızdaki ilgili meslek grubumuz, ilimiz ve ülkemiz sigortacılık sektörünün sorunlarını çözüme kavuşması için önemli girişimlerde bulunmaktadır. Sigorta sektörü, gelen taşıdığı yüksek potansiyelle, gerek yabancı oyuncuların sektöre ilgisiyle, gerekse sektöre yönelik düzenlemelerle günlük hayatın önemli bir parçası haline gelmiştir. Hayatımızın önemli bir parçası haline gelen bu hizmet sektörü, aslında bir sistemdir. Oluşabilecek bir mağduriyeti güven altına almaya yönelik bir sistemdir. Oluşabilecek hasar veya kayıpların tazmin edilmesi de ödediğimiz primlerle sağlanıyor. Sektör aslında tüketici muhtemel hasar, risk ve tehditlere karşı koruyor, birbirimize destek olmaya dayanıyor. Ne kadar çok bu sisteme katkıda bulunup, bu sistemin bir parçası olursa sistem havuzu genişler, hasarın tazmin edilmesi kolaylaşır. Çünkü Gaziantep ve ülke ekonomisindeki ticari faaliyetlerin sağlıklı işlemesi adına hangi sektörde olursa olsun engellerin kalkması büyük önem arz etmektedir. Sorun ister küçük esnafımızın olsun ister sanayicinin. Hepsi bu ekonomideki dişlilerden biridir. Birinde yaşanan sıkıntı tüm sistemi olumsuz etkiler. O nedenle meslek komitelerimiz öncülüğünde elimizden geldiğince sektörel sorunları masaya yatırmaya çalışıyoruz“ şeklinde konuştu.

Kaynak: Milliyet

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

SON EKLENEN HABERLER