18 Aralık 2024, Çarşamba
spot_img

Anadolu Sigorta oto hasar dosyalarını skorlayacak

Anadolu Sigorta, yazılım firması FRISS ile yeni bir projeye başlayarak, oto hasar dosyalarını suistimal olasılığı bakımından skorlamayı, olası usulsüzlükleri ortaya çıkarmayı ve önlemeyi hedefliyor.

Anadolu Sigorta, hasar süreçlerini sağlıklı ve etkin bir şekilde yöneterek, sigorta suistimallerini önlemeyi amaçlayan yeni bir projeye başlıyor. Sektörde ilklerden biri olan projeyle, oto hasar dosyalarına yönelik suistimalin ve organize hasar usulsüzlüklerinin önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Proje, yazılım firması FRISS ile ortak çalışma sonucu gerçekleştirilecek. FRISS, sigorta suistimallerinin tespiti alanında yüksek araştırma geliştirme yatırımları bulunması, sadece sigorta sektörüne odaklanmış olması ve sunduğu platformun tüm branşlarda suistimal tespit edebiliyor olması ile ön plana çıktı.

Hiç yaşanmadığı halde ya da bir hasarı olduğundan yüksek göstererek sektörde önemli zararlara neden olan suistimaller primlerin artmasına da neden oluyor.

Sonuçlar, fiyatlandırmada da kullanılabilecek

Anadolu Sigorta’nın dijital dönüşüm stratejisinin önemli bir parçası olan bu çalışma, şirket içi üretilen veriden en üst düzeyde yararlanmayı da sağlayacak. Konuyla ilgili görüşlerini paylaşan Anadolu Sigorta Genel Müdürü Musa Ülken; “Program, içeriğindeki ileri istatistiki modeller sayesinde, sürekli yenilenen iş kuralları ile suistimal riskini doğru ve zamanında tespit edebiliyor. Bu noktada elde edilen sonuçlar, ileriki dönemlerde sadece hasar alanında değil, müşteri seçimi ve fiyatlama noktasında da kullanılabilecek.

Bu proje neticesinde, müşterilerin hasar talepleri, sistemsel bir değerlendirme süzgecinden geçirilmek suretiyle otomatik şekilde karara bağlanacak. Bu sayede, sigortalılarımız yüksek kalitedeki hasar hizmetini en hızlı şekilde alabilmenin de ayrıcalığını yaşayacaklar” diye konuştu.

Projenin ilk anlamlı sonuçlarının altı ay içinde alınmaya başlanması planlanıyor.

Sigorta suiistimalleri tüm dünyada sorun

Sigorta alanında yapılan suiistimal sadece Türkiye’de değil tüm dünyada önemli bir sorun olarak ortaya çıkıyor. İngiliz Sigortacılar Birliği (ABI) İngiltere’de her yıl tespit edilemeyen 2.1 milyar Euro’luk sigorta suistimali olduğuna dikkat çekerken, Alman Sigortacılar Birliği (GDV) de Almanya’daki suistimallerin yıllık maliyetinin 4 milyar Euro’dan fazla olduğunu belirtiyor.

2 YORUMLAR

  1. YİNE BİRİLERİNE KAYNAK AKTARILACAK……HAYIRLI OLMASIN İNŞAALLAH..BATI ÜLKELERİNDE SİGORTA SAHTEKARLIĞI % 20 İLA 35 ARASINDA DEĞİŞİYOR…..TÜRKİYEDE İSE % 1 İLE 3 ARASINDA……..NEYİN SUİSTİMALİNİ ARAŞTIRACAK BU FİRMA BEN SİZE SÖYLEYEYİM……HASAR MALİYETLERİNİ YUKARI ÇEKMEKTEN BAŞKA BİR İŞE YARAMAYACAK……İTİRAZI OLAN VAR MI ?????

  2. YAZININ SONUNDA İNGİLTEREDE YAŞAYANLARIN SİGORTA SUİSTİMALİ 2.1 MİLYAR AVRO…ALMANYA DA İSE 4 MİLYAR AVRO……BİRİLERİ FRISS FİRMASINA KAYNAK AKTARACAK……..KOSKOCA SİGORTA ŞİRKETİ % 1 İLA 5 ARASINDAKİ SUİSTİMALLERİ KALASE EDEMİYORSA….PATRON BU YÖNETİCİLERİ KAPININ ÖNÜN KOYMALI….AMA KAZIN AYAĞI PERDELİ …BEYLER SONRA HASAR MALİYETLERİ YÜKSELİYOR DİYE BAĞIRMAYIN….ACENTALARI SEYAHATLARA GÖTÜRMEYİN….SPORSOR OLMAYIN….ÖYLE YA ZARAR ETTİK DİYE BAĞIRAN SİZLERSİNİZ….HAZİNE SİGORTACILIK DENETLEME YİNE HORUL HORUL UYUMAYA DEVAM ETSİN….YAKINDA BİRİLERİ ONLARI UYANDIRACAK HİÇBİR ENDİŞEHİZ OLMASIN…….

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

SON EKLENEN HABERLER