Türkiye İtibar Akademisi (TİA) tarafından şirketlerin topluma sağladığı sosyal fayda, ürün ve hizmetlerinin sağladığı fayda ve firma niteliği olarak üç farklı alanın değerlendirilmesi ile gerçekleştirilen Ekonomiye Fayda Endeksi (EFE) 2023’te Elmas Ligde Anadolu Sigorta, Platin Ligde Türkiye Sigorta ve Altın Ligde Allianz Türkiye yer aldı.
Türkiye İtibar Akademisi (TİA) tarafından bu yıl beşinci kez Bursa Teknik Üniversitesi raportörlüğü ile gerçekleştirilen Ekonomiye Fayda Endeksi raporu yayınlandı.
Ürün ve hizmetleri ile ön plana çıkan, yönetim performansı ile toplum tarafından en çok beğenilen, Türkiye ekonomisine ve sosyal yaşama en çok katkı sağlayan kurum ve markaların puanlarına göre Elmas, Platin ve Altın Ligde yer aldığı çalışmada, Anadolu Sigorta Elmas, Türkiye Sigorta Platin ve Allianz Türkiye de Altın Ligde olmaya hak kazandı.
İtibardan yönetime farklı alanlarda değerlendirme
Ekonomiye Fayda Endeksi (EFE) hakkında açıklamalarda bulunan Türkiye İtibar Akademisi Başkan Yardımcısı Özüm Acar, “Türkiye İtibar Akademisi olarak, her yıl mevcut endekslerimizi tekrarlayıp yeni endeksleri de çalışmalarımıza katarak yolumuza devam ederken bu yıl beşinci kez Ekonomiye Fayda Endeksi’ni açıklamaktan gurur duyuyoruz. EFE, şirketlerin topluma sağladığı sosyal fayda, ürün ve hizmetlerinin sağladığı fayda ve firma niteliği olarak üç farklı alanda değerlendirilmesi ile ortaya çıkan bir çalışma. Araştırma başta itibar, güvenilirlik, sosyal fayda, ürün, hizmet ve yönetim performansı olmak üzere birçok alanda en iyileri ortaya çıkarıyor. Her yıl farklı sonuçlar elde ettiğimiz çalışmada 2023 yılında da yine şaşırtıcı sonuçlar yer alıyor” dedi.
60’ın üzerinde sektör çalışmaya dahil edildi
Türkiye İtibar Akademisi Direktörü Arlin Tavit ise bu yıl farklı sektörlerin de araştırmaya dahil edildiğini belirterek “Geçtiğimiz yıl yaklaşık 40 sektör endeks içerisinde yer alırken bu yıl sektör sayısını 60’ın üzerine çıkardık. Konserve, ankastre, kırtasiye, vakıf üniversiteleri ve özel okullar, akü, iç giyim, halı ve yatak bunlardan bazıları. Bilgisayar destekli telefonla arama (CATI) yöntemi ile yaklaşık 14 bin kişi aranarak gerçekleştirilen araştırmada TÜİK’in belirlediği Türkiye örnekleminden NUTS 2 kullanılarak 26 bölge 72 ilde çapında çalışmamız tamamlandı ” diye konuştu.