23 Aralık 2024, Pazartesi
spot_img

Anadolu Sigorta ‘Ormanın Gözleri’ projesinin ilk kulesi tamamlandı 

Anadolu Sigorta’nın, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın başlattığı dijital dönüşüm ve yenileme seferberliği kapsamında yangında erken müdahaleye destek vermek amacıyla hayata geçirdiği Ormanın Gözleri projesinin ilk insansız gözetleme kulesi tamamlandı. Adana, Balcalı’da yer alan kule ile Seyhan Baraj Gölü Havzası ve Çukurova Üniversitesi Kampüsünü de kapsayan yaklaşık 5 bin hektar orman 7/24 kesintisiz gözetlenebilecek.

Anadolu Sigorta, kurumsal sosyal sorumluluk projeleri Ormanın Gözleri projesi kapsamında bir basın toplantısı düzenledi. Adana’da gerçekleştirilen toplantıda Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mehmet Şencan sektör ve Anadolu Sigorta özelinde bir sunum gerçekleştirirken İletişim Koordinatörü Berna Semiz Ergüntan da Ormanın Gözleri projesi ile ilgili bilgiler verdi.  

Ormanın Gözleri projesini gerçekleştirmiş olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını ifade eden Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mehmet Şencan, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın başlattığı dijital dönüşüm ve yenileme seferberliği kapsamında yangın kulelerinin renovasyonuna ve dijital kulelerin yapımına destek vermeyi sürdüreceklerini söyledi.

“Ormanın Gözleri” yangında erken müdahaleye destek verecek  

Son yıllarda artan küresel sıcaklığın Türkiye’de de orman yangınlarını gündeme getirdiğini söyleyen Anadolu Sigorta İletişim Koordinatörü Berna Semiz Ergüntan, bu durumun ciddi ekolojik ve ekonomik hasarlara neden olduğuna dikkat çekerek “Orman yangınları iklim değişikliği nedeniyle artık hem Türkiye’de hem de dünyada 12 ay boyunca risk oluşturabiliyor. Tarım ve Orman Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü Türkiye genelinde 776 yangın gözetleme kulesi ve insansız hava araçlarıyla izleme çalışmaları gerçekleştirerek yangınla mücadelede çok büyük bir özveri ile çalışıyor. Biz de Anadolu Sigorta olarak Orman Genel Müdürlüğü’nün 2007 yılında başlattığı dijital dönüşüm ve yenilenme seferberliği kapsamında bu erken müdahaleye destek vermek üzere ormanın gözleri projesini hayata geçirdik. İlk insansız gözetleme kulemizi Adana, Balcalı’da yaptık. Bu kuleyle Seyhan Baraj Gölü Havzası ve Çukurova Üniversitesi Kampüsünü de kapsayan yaklaşık 5 bin hektar orman 7/24 kesintisiz gözetlenebilecek. Önümüzdeki yıl Çanakkale Muğla, Adana ve Antalya’da olmak üzere dört kuleyi daha hizmete sunmayı hedefliyoruz.” açıklamalarında bulundu.

Sektör yılı enflasyonun üzerinde büyüme ile kapatır

Toplantıda sektör ve Anadolu Sigorta özelinde bir sunum gerçekleştiren Şencan, mevcut ekonomik koşullarda sigorta sektörünün genel durumuna ilişkin bilgiler paylaştı. Şencan, sektörün geçen yıla kadar enflasyonun üstünde bir büyüme gerçekleştirdiğini ancak 2021’in son üç ayından itibaren büyümenin enflasyonun altında kaldığını aktararak “Ancak bu yıl pek çok bileşenin de etkisiyle sene sonunda sektörün reel bir büyüme gerçekleştireceğini öngörüyoruz.” dedi.

2022 yılında Anadolu Sigorta olarak kara araçları ile yangın ve doğal afetler branşlarında öne çıktıklarını belirten Şencan, net karda istikrarlı bir gelişim sergilediklerini ve katma değer yaratmaya devam ettiklerini dile getirdi. 

Penetrasyon oranı yüzde 5’e çıkabilir

Penetrasyonun çok bilinmeyenli bir denklem olduğunun altını çizen Şencan, “Bu noktada ekonomik, sosyal ve kültürel olmak üzere pek çok değişken var. Sigorta konusundaki bilincin artması ve toplumun bu konuda farkındalık kazanması da önemli. Stabil ekonomilerde her ne kadar penetrasyon oranını korumak ve yükseltmek mümkün görünse de değişken ekonomik koşullarda da varlıkların değerinin artmasına bağlı olarak sigorta önem kazanıyor. O nedenle penetrasyon konusunda ümitliyim. Mevcut penetrasyon oranı yüzde 4-5’lere çıkabilir.” ifadelerini kullandı.

Sağlık branşı gelecekte daha çok gelişecek

Sağlık branşı ile ilgili açıklamalarda bulunan Şencan, sağlığıngelecekte çok daha fazla gelişim göstereceğine dikkat çekti. Tamamlayıcı sağlık sigortasının özel sağlık sigortasına göre maliyet anlamında daha uygun olduğunu dile getiren Şencan, “Burada fayda maliyet dengesini iyi oturtmak lazım. Sigortacılar tüketiciyi iyi bilgilendirmeli. Gelecek yıl özel sağlık sigortalarında bu yılki kadar bir artış beklemiyorum.” açıklamalarında bulundu.

Gençleri sağlık sistemine dâhil edebilmek amacıyla Genç Sağlık Kampanyasını hayata geçirdiklerini söyleyen Şencan, bu kapsamda 20-35 yaş aralığındaki yeni sigortalılara yüzde 50 indirim imkânı sunduklarını aktardı.

Dijital sigortacılık henüz emekleme döneminde

Teknoloji ve dijitalleşmenin stratejik iş önceliklerinde önemini koruduğuna vurgu yapan Şencan, bu anlamda yaptıkları yatırımlara da değindi. Sektörün ilk ve tek Ar-Ge Belgesine sahip olduklarını hatırlatan Şencan, görme engelli müşterileri için BlindLook ile yaptıkları iş birliği ile hayata geçirdikleri ve sesli yönlendirmelerle yeniden tasarladıkları web siteleri hakkında bilgiler verdi. Görüntüden hasar tespitine imkântanıyan AS’LI Robot teknolojisi hakkında konuşan Şencan, bu sayede saniyeler içinde hasar miktar ve tutarının hesaplanabildiğini hatırlattı.  

Tüm bu gelişmelere rağmen dijital sigortacılığın henüz emekleme döneminde olduğunun altını çizen Şencan, “Oran olarak da henüz tek hanelerde. Daha uzun süre acente kanalı önemini koruyacak.” diye konuştu.  

İhtiyaç dışı teminatlar alınmamalı

Trafik branşında sektörün genelinde yaşanan sıkıntıların Anadolu Sigorta özelinde de geçerli olduğunun altını çizen Şencan, artan maliyetler karşısında müşterilerin bütçe ve ihtiyaçlarına uygun olarak farklı ürünler geliştirdiklerini söyleyerek “Kasko ürünlerinde ihtiyaç olmayan teminatlar alınmayabilir.  Daha dar kapsamlı, uygun poliçeler tercihedilebilir.” dedi.  

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

SON EKLENEN HABERLER