5 Mayıs 2024, Pazar
spot_img

2024 yılının gözdesi sigortalıya özel kasko ürünleri olacak 

2024 yılında sigortalılara ‘özel kasko’ ürünlerinin ön plana çıkacağını belirten ALC Servis Genel Müdürü Mahmut Şevluk, kaskoda poliçe fiyatlarının da bu yıl daha uygun seviyede olacağını söylüyor.

SİGORTAMEDYA-ÖZEL

Türkiye sigorta sektöründe kasko ve trafik sigortaları son günlerde gündemi oldukça meşgul ediyor. Geçtiğimiz günlerde zorunlu trafik sigortasında başlatılan ‘sigorta aracıları teklif platformu’nun sektörde yankıları sürerken, kasko sigortasında da 2023 yılındaki yükselen primlerin bu yıl nasıl bir seyir izleyeceği de merak ediliyor. Geçen ay oto sigortaları ile ilgili sorularımızı yanıtlayan ALC Servis Genel Müdürü Mahmut Şevluk, 2024 yılında sigortalılara özel kasko ürünlerinin ön planda olacağını söylüyor. Kaskoda poliçe primlerinin de geçen yıla göre bu yıl daha uygun olacağını ifade eden Şevluk, onarımcı firmalar ile sigorta şirketleri işbirliklerinin de artacağı görüşünde.

Sektörde rekabetçi fiyatlandırma başladı

2023 yılında tüketicilerin gerek zorunlu trafik sigortası gerekse de kaskoda yüksek fiyatlarla araçlarını sigortalayabildikleri ya da kasko yaptırmaktan vazgeçtiklerini hatırlatan Şevluk, “Kasko ve trafik poliçe bedellerindeki geçen yılki artışın bu sene için geçerli olmayacağını düşünüyorum. Sektörde şu an yaşanan rekabetçi fiyatlandırmanın devam etmesi halinde tüketicilerin araçlarını sigortalama maliyetleri, enflasyonun altında kalacak” dedi. 2024 yılının trendinin sigortalıya ‘özel kasko’ ürünleri olacağını vurgulayan Şevluk, kaskoda özel ürünler ile rekabetçi fiyatların ön plana çıkacağını dile getiriyor.

Yetili servise göre onarım maliyetimiz yüzde 30-40 düşük

Araç hasar onarımında ALC Servis gibi kurumsal özel onarım firmaları ile sigorta şirketlerinin işbirliğinin daha da artacağını vurgulayan Şevluk, şu değerlendirmelerde bulunuyor: “2024’te hasarlı araçlarda yedek parçaları değiştirmek yerine onarma fikri ön plana çıkacak. Yetkili servislere göre ortalama yüzde 30-40 daha avantajlı onarım maliyeti ile çalışıyoruz. Bu nedenle, servislerimize yönlendirmenin bu yıl daha çok olacağını düşünüyorum. Sigorta şirketleri hasarsızlık indirimin korunması, hasarlı aracın 7/24 servislerde muhafazaya alınması gibi poliçe sahiplerinin yararına olacak çeşitli faydalar sağlayıp ürünlerini rekabetçi hale getiriyor. Bunun yanı sıra ALC Servis de onarım sonrası ozon sterilizasyonu, ekspres iç temizlik gibi ürünlerle bu özel kasko ürünlerini destekleyerek katma değerinin daha artmasına yardımcı oluyor.”

ALC Servis, Ankara’da Mag Servis olarak da hizmet vermeye başladı 

ALC Servis-Magdeburger Sigorta arasında yapılan anlaşma ile ALC Servis, Ankara’da Mag Servis olarak da hizmet vermeye başladı. Geçen ay, Ankara’da acenteleri ile bir araya gelen Magdeburger Sigorta, özel ürünü Kaskolamag’ı acentelerine tanıttı; bu kapsamda ALC Servis’in Ankara’da Mag Servis olarak hizmet vereceği bilgisini de paylaştı. Toplantı, Magdeburger Sigorta Genel Müdürü Ceyhan Hancıoğlu ve Genel Müdür Yardımcısı Selcen SeçginliALC Servis Yönetim Kurulu Başkanı Arif Şevluk ve Genel Müdürü Mahmut Şevluk’un ev sahipliğinde düzenlendi.   ALC Servis’ten aldığımız bilgilere göre, Ankara ALC Magdeburger Sigorta yanında tüm anlaşmalı sigortalı şirketlere hizmet vermeye devam edecek 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

SON EKLENEN HABERLER