13 Mayıs 2024, Pazartesi
spot_img

1000 adet ticari gemi Anadolu Sigorta güvencesinde

Anadolu Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Levent Sönmez, 1000 adet ticari geminin Anadolu Sigorta güvencesinde olduğunu belirterek, taşıdıkları risklerin belli kısmını uluslararası reasürans şirketlerine devrettiklerini söyledi.

HAYATIMIZ SİGORTALI

Levent SonmezAnadolu Sigorta 2015 yılı sonu itibarı ile yaklaşık 1000 adet ticari gemiye teminat sağlıyor. Anadolu Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Levent Sönmez, Anadolu Sigorta’nın deniz (marine insurance) sigortaları ana branşının su araçları ve yük sigortaları adı altında iki alt branştan oluştuğunu açıkladı. Sönmez, “Başlıca sigorta konularımız, su araçları branşında; ticari yük gemileri, özel ve ticari amaçlı gezinti tekneleri, tekne inşaat/yenileme projeleri, gemi tamircilerinin, marinaların, liman işletmelerinin ve gemi sınıfında olmayan küçük deniz araçlarının zorunlu sorumluluk sigortalarıdır. Yük sigortaları branşında; emtia taşıma sigortaları, yurtiçi/yurtdışında taşıma faaliyeti ve aracılığı yapan şirketlerin taşıyıcı/taşıma aracısı sorumluluk sigortaları, depocu yasal sorumluluk sigortalarıdır” diye konuştu.

Taşıdığımız risklerin belli kısmını reasürans şirketlerine devrediyoruz

Teknelerin sigorta değerlerinin yüksek olması nedeniyle olası büyük bir hasarın, hasar prim dengesini ciddi ölçüde etkilediğini kaydeden Genel Müdür Yardımcısı Sönmez, sözlerine şu şekilde devam etti: “Bu durum tekne sigortacılığını çok özel, risk yönetiminde ciddi tecrübe ve birikim gerektiren bir branş haline getiriyor. Dünya ve Türk sigorta uygulamalarına paralel olarak Anadolu Sigorta olarak biz, yıllık reasürans anlaşmaları ile taşıdığımız risklerin belli kısmını uluslararası reasürans şirketlerine devredecek yöntemler uyguluyoruz. Reasürans korumamız, şirketimizin nakliyat gibi büyük hasarların yaşandığı bir branşta elde ettiği neticelerin düzenliliğini ve sürdürülebilirliğini sağlayacak şekilde, her yıl yurtiçi ve yurtdışı reasürörlerle yapılan anlaşmalarla sağlanıyor.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

SON EKLENEN HABERLER