22 Kasım 2024, Cuma
spot_img

Vakıf Emeklilik, Güneydoğu Anadolu Bölge Müdürlüğü'nü Diyarbakır'da açtı

Mehmet BostanVakıf Emeklilik, sürdürmekte olduğu yeniden yapılanma çalışmaları çerçevesinde oluşturulan yeni bölge müdürlüğünün açılışını gerçekleştiriyor. Vakıf Emeklilik, Güneydoğu Anadolu Bölge Müdürlüğü’nü Diyarbakır’da açtı

Doğu Anadolu Bölge Müdürlüğü Vakıf Emeklilik’in Adıyaman, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Hakkari, Malatya, Mardin, Siirt, Şanlıurfa, Van, Batman ve Şırnak illerini kapsayan geniş bir bölgedeki pazarlama ve satış faaliyetlerini yöneterek, bu illerdeki potansiyeli daha etkin şekilde değerlendirmek üzere görev yapacak.

Vakıf Emeklilik Genel Müdürü Mehmet Bostan, açılışta yaptığı konuşmada, şirket olarak yeniden yapılanma sürecini kısa sürede tamamladıklarını dile getirerek, bunda da amaçlarının daha çok kişiye ulaşmak ve daha iyi hizmet verebilmek olduğunu ifade etti.

Mehmet Bostan, ”Bugün Diyarbakır’da yeni bir Bölge açarak, bu amacımızı gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Diyarbakır’dan sonra diğer 3 bölgemizin de açılışını yaparak toplamda 13 bölgeye ulaşmış olacağız” dedi.

2013 yılının sektörde birçok yeniliğe tanık olunan hatta Vakıf Emeklilik olarak bazılarına önderlik edilen bir yıl olduğunu hatırlatan Mehmet Bostan, özellikle yüzde 25’lik Devlet Katkısı rüzgarını arkasına alan Bireysel Emeklilik Sisteminin, kırdığı rekorlar ve ekonomiye sağladığı katma değerle adından sıkça söz ettirdiğini anlattı.

V.EMKAçılış

Mehmet Bostan, şunları söyledi:
”Bireysel Emeklilik Sistemi artık daha iyi anlaşılan bir sistem haline gelirken, biz de çıktığımız bu yolda Vakıf Emeklilik markasının bilinirliğini ve farkındalığını yukarılara taşıyarak daha güçlü bir marka olmaya çalıştık. Vakıf Emeklilik bu yıl da ilk 4 aydaki üretimiyle 1,83 milyar TL fon büyüklüğü ve %6,52 ile şirket tarihinin en yüksek Pazar payı seviyelerini yakaladı. Katılımcı sayısında ise yılbaşından bu yana 11 bin 600 kişi artışla toplamda 303 bin katılımcı sayısına ulaştı.”

Sistemdeki kurumsal katılım seviyesi halen düşük seyrettiğini de belirten Mehmet Bostan, ”Kurumsal katılımları daha fazla artırmak ve sistemi tabana yaymak için “otomatik katılım” uygulaması üzerinde çalışılmaktadır. Hazırlanan taslağa göre, işe yeni başlayan çalışanların bireysel emeklilik sistemine otomatik olarak katılımı sağlanacak olup, sözleşmeyi devam ettirip ettirmemek gönüllülük esasına dayanacaktır. Otomatik katılım sürecinin tüm taraflar için kazan-kazan durumu yaratacak şekilde ciddi anlamda desteklendiğinde, hem birey hem de sektör için çok olumlu sonuçlar doğuracağını düşünüyoruz” diye konuştu.

Tasarrufun ülke ekonomisindeki önemi…

Tasarrufların hem ülke ekonomisinin hem de o ülkenin vatandaşının refahının garantörü olduğuna işaret eden Mehmet Bostan, uzun dönem ve sürdürülebilir tasarrufların, vatandaşlar için daha güvenli ve yüksek yaşam standartlarında bir gelecek sağladığını, ayrıca ekonomide yaşanabilecek olası sıkıntıları ve dalgalanmaları azaltarak, ekonomiyi daha istikrarlı bir hale getirdiğini de söyledi.

Tasarruf yapabilme kabiliyeti yüksek olan ülkelerin krizleri daha kolay daha az zararla atlattıklarının görüldüğünü de belirten Mehmet Bostan, dünya ekonomisinin şu andaki görünümüne bakıldığında genel tablonun kötü görünmemekle birlikte, krizin o en sıkıntılı günlerinin artık geride kaldığını ifade etti.

Hedefimiz; 2014 yılı sonuna kadar bölgede 3 bin yeni BES katılımcısı

Türkiye ve bölge ekonomisindeki olumlu gelişmelerin herkesi memnun ettiğini ve heyecanlandırdığını ifade eden Mehmet Bostan, ”Vakıf Emeklilik olarak amacımız ise Güneydoğu Anadolu Bölgemiz ile birlikte hem bölge ekonomisine katkıda bulunmak hem de tasarruf bilincinin gelişmesi için çalışmaktır. Hedefimiz; 2014 yılı sonuna kadar Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde 3000 yeni BES katılımcısını sisteme alarak, toplamda 13 milyon lira fon büyüklüğü oluşturmaktır. Ayrıca Ferdi Kaza ve Hayat Sigortalarında ise hedeflediğimiz hacim 1,4 milyon liradır.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

SON EKLENEN HABERLER