Türkiye Sigorta Eğitim Vakfı (TSEV) tarafından düzenlenen Kısa Süreli Eğitim Programları’nın (KSEP) Temmuz ayı takvimi açıklandı. Sigortacılık ve ilgili konularda, yarım gün ile beş gün arasında değişen sürelerle açılan, sınavsız eğitim programları olan KSEP; Hayat ve Hayat dışı olarak 2 alt başlıkta düzenlenecek.
Eğitimler, sektörün uzman ve yöneticileri, kamu sektörünün uzman ve yöneticileri ile profesyoneller tarafından veriliyor.
Hayat Dışı (Elementer)
Etkin MS Excel (Temel + Orta Seviye): Mevcut excelkullanıcıları için daha etkin çözüm ve uygulamalar ile işlerini kolaylaştırıp; fark yaratıp, iş hayatında öne çıkmalarına yardımcı olarak katılımcıların yetkinlik kazanmaları amaçlanıyor.
Ulaş Çardak tarafından verilecek ve 12 Temmuz’da saat 10.00’da başlayıp 13 Temmuz saat 17.00’da bitecekolan eğitimin içeriği şöyle:
Operasyonel Risk Yönetimi: Denetim, kontrol ve risk analiz süreçlerinin daha efektif değerlendirilmesinin sağlanarak; süreçler dahilindeki operasyonel risklerin tespiti, analizi ve yönetimi için nasıl bir risk yönetimi çerçevesi oluşturulması gerektiği yönünde gereken yetkinliklerin sağlanması amaçlanıyor.
18 Temmuz’da 09.00 ile 17.00 saatleri arasında Defne Üstem tarafından verilecek eğitimin içeriği şöyle:
Yangın Sigortalarında Suistimal: Yangın hasarlarında rol alan bütün personelin suistimal ve sahtekarlıkkonularındaki farkındalığını arttırmak ve bu tür kayıpları minimize etmesinin sağlanması amaçlanıyor.
Eğitim, Ali İzzet Börü tarafından 19 Temmuz’da 10.00-17.00 saatleri arasında verilecek.
Eğitimin içeriği şöyle:
Tamamlayıcı ve Alternatif Sağlık Sigortalarında Ürün Geliştirme: Kapsamlı sağlık ürünlerinde yavaşlayan büyüme ve azalan karlılık sorunları nedeniyle; Emeklilik ve Hayat şirketlerinin de alana girmesi ile gelişen ihtiyaçlar doğrultusunda teknik ve pazarlama uzman ve yöneticilerine; şirketlerin stratejik ihtiyaçları doğrultusunda geliştirebilecekleri uygun alternatiflere ışık tutulması amaçlanıyor.
Dr. Kaspar Zakaryan tarafından 20 Temmuz’da saat 10.00 ile 17.00 arasında verilecek eğitimin içeriği şöyle:
Hayat
Bireysel Emeklilikte Satış: Bireysel Emeklilik Sistemi(BES), 2003 yılından bu yana gelişerek ilerlemeye devam ediyor. Sistemle ilgili sürece baktığımızda, değişen yönetmeliklerle birlikte rekabetin arttığını ve karlılığın azaldığını görmekteyiz. Buna paralel, BES sadece 56 yaşında katılımcılara maaş sağlayan bir sistem olmaktan çıkıp, orta ve uzun vadede tasarrufların değerlendirildiği; BES fonlarının satışının yapıldığı bir dünyaya doğru ilerliyor. BES satışının detaylarının aktarıldığı eğitim programı; müşteri davranışlarını, ihtiyaç oluşturma adımlarını, itiraz karşılama ve satış kapatma taktiklerini, BES Fon satışını ve son olarak aktivite yönetimi ve müşteri tutundurma adımlarını; konu anlatımları ve canlandırmalar ile katılımcılara ulaştırmayı amaçlıyor.
Mehmet Uygun tarafından 10 Temmuz’da 09.00 ile17.00 saatleri arasında verilecek eğitimin içeriği şöyle:
Etkin MS Excel (Temel + Orta Seviye): Eğitim programı ile birlikte, mevcut excel kullanıcıları için daha etkin çözüm ve uygulamalar ile işlerini kolaylaştırıp; fark yaratıp, iş hayatında öne çıkmalarına yardımcı olarak katılımcıların yetkinlik kazanmaları amaçlanıyor.
12 ve 13 Temmuz olarak planlanan eğitim Ulaş Çardaktarafından verilecek. Eğitimin içeriği şöyle:
Beden Dili ve Kişisel İmaj: Beden dili ve özel hayatımızın büyük kısmı iletişim ile geçmektedir. Beden dili de iletişimde önemli bir enstrümandır. Bu nedenle iyi bir iletişim becerisine sahip olmak için beden dilini doğru kullanmak aynı zamanda başkalarının beden dilini de doğru gözlemlemek gerekir. Bu nedenle katılımcılara beden dillerini nasıl daha iyi kullanabilecekleri ve daha etkili bir kişisel imaja sahip olmanın yöntemlerinin anlatılması amaçlanmaktadır.
İletişim ve empati nedir, nasıl geliştirilir?