23 Aralık 2024, Pazartesi
spot_img

Sürücüler ve aileler bayramda yola çıkmaya korkuyor

Generali Sigorta’nın Bayram Araştırması’na göre araç sahipleri ve aileler bayramda uzun yola çıkmaya korkuyor

PrintDünyada en çok trafik kazasının yaşandığı ülkeler sıralamasında ilk 10’da yer alan Türkiye’de her saat 30, her gün 700 kaza oluyor. Gerçekleşen kazalarda her gün 20-25 kişi yaşamını yitirirken 250-300 kişi yaralanıyor son kaydedilen istatistiklere göre 2010- 2014 yılları arasında ortalama her yıl *1 milyon 207.263 trafik kazası meydana geliyor. Yine aynı tarihler arasında her yıl ortalama 3 bin 768 kişi trafik kazalarında hayatını kaybediyor. 2010-2014 yılları arasında gerçekleşen dini bayram tatilleri sırasında toplam 863 kişinin hayatını kaybetmesi Türkiye’deki trafik kazalarının özellikle bayram dönemlerinde daha ciddi bir boyuta geldiğini gösteriyor.

Karayolu ağında dini bayramlarda artan trafik kazalarındaki mevcut durum üzerinden araç sahiplerinin yaklaşımlarını ortaya çıkartmayı hedefleyen, 150 yıllık geçmişiyle dünyanın önde gelen sigorta şirketi Generali Sigorta tarafından gerçekleştirilen Bayram Araştırması dikkat çekici sonuçlar ortaya koyuyor.

2016 yılı Ocak ayı sonu itibarıyla trafiğe kayıtlı toplam **20 milyon 98 bin 994 adet taşıtın olduğu ülkemizde, Generali Sigorta tarafından hazırlanan araştırmaya göre araç sahiplerinin %44’ü bayram tatilinde trafik kazası geçirme riski yüzünden yola çıkmaya korkuyor.

Bilinçsiz araç kullanımı ve eğitimsiz sürücüler trafiği tehlikeye atıyor

Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde gerçekleştirilen araştırma sonuçlarına göre sürücülerin % 52’si yaşanan trafik kazalarının en önemli nedenini bilinçsiz araç kullanımı olarak görüyor. Sürücülerin %40’ı ise kazalara sürücü hatalarının sebep olduğu belirtiyor. Araştırmaya katılan kişilerin %73’ü sürücülerin daha iyi eğitilmesi durumunda trafik kazalarının azalacağını düşünüyor. Araştırmaya göre, sürücülerin %90’a yakını bayram tatilinde kaza riskini azaltmak için yola çıkmadan önce araç bakım ve kontrollerini tamamlıyor.

Generali Sigorta tarafından yapılan araştırma kapsamında açıklama yapan Generali Sigorta Genel Müdürü Mine Ayhan “Ülkemizde maalesef şehirlerarası yolculuklar bayram tatillerinde yoğunlaştığı için trafik kaza sayısında da bu dönemlerde artış yaşanıyor. Yaşanan kazaları azaltmak için sürücülerimize önemli görevler düşüyor. Güncel rakamlara göre ülkemizde trafiğe tescilli 20 milyon 350 bin adet araç var. Bu araçlardan trafik sigortası yaptıranlar yüzde 79’unu, kasko sigortası yaptıranlar ise % 28’sini oluşturuyor. Görüldüğü gibi sürücüler hasar anında araçlarını güvenceye alma konusunda yeterince bilinçli davranmıyor. Dolayısıyla olası bir kazada, ihtiyaçları olan hasar hizmeti ve yardım hizmetlerine ulaşmaları da bu nedenle zorlaşıyor. Biz Generali Sigorta olarak, hayatı kolaylaştıran akılcı çözümler üreterek müşterilerimize sunduğumuz zorunlu trafik sigortası ve kasko ürünlerimizle kaza anında kendilerini güvence altına alacak hasar sonrası hizmetlerimizi ve sürücülerin ihtiyaç duyacağı yol yardım hizmetlerini generali.com.tr, kişisel sigorta danışmanlarımız ve Kolayla mobil uygulamamız üzerinden  7/24 sağlıyoruz” dedi.

Hasar anında trafik sigortasıyla sadece karşı Tarafı Korurken Kasko Yaptırarak Kendi Aracınızı da Güvenceye Alabilirsiniz

Müşterilerinin hayatını koruyup kolaylaştırmayı misyon edinen Generali Sigorta sunduğu ayrıcalıklı Zorunlu Trafik Sigortası ve Kasko ürün ve hizmetlerini herkese dilediği an, en hızlı şekilde Generali.com.tr veya Sigorta Danışmanlığı Hattı 0850 555 55 55 üzerinde 7/24 sağlıyor.

Olası bir kaza anında Generali’den kasko ve trafik sigortası olan sigortalıların aracını teminat altına alan Generali Sigorta’nın öne çıkan yardım hizmetleri arasında başta kadın sürücülerin hayatını kolaylaştıran yol kenarında onarım ve yolda patlayan lastiklerin 30 dakika içinde değiştirilmesi olmak üzere, acil durum şartı olmadan sunulan tıbbi danışmanlık hattı, aracın vinç ile kurtarılması, ikametgâh ili dışında araç hasarı durumunda konaklama imkanı yer alıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

SON EKLENEN HABERLER