23 Aralık 2024, Pazartesi
spot_img

Sigortadan para koparmanın püf noktaları (!)

CAN KANTAR / POSTA GAZETESİ

can kantar posta 2018
Posta Gazetesi / 30 Nisan 2018

Başlığı böyle verince tuhaf oldu. Ama az da olsa sigorta yaptıranların kafasında hep böyle yanlış kanı mevcut. Örnek vermek gerekirse.. Sigorta yaptıran kişi sigortasını bir sene sonrasında yenilediğinde, “Eee biz niye para ödedik, hiç sigortayı kullanmadık” diye üzülür. Bana kalırsa poliçesini yenilediğinde “Şükürler olsun ihtiyacımız olmadı” demesi gerekmez mi? Ben biliyorum biri hayat sigortası yaptırmış “Sigorta yaptırdım boşa gitti” diyerek hayıflanıyor. Arkadaş sigortanın işe yaramış olması için canına, malına bir zarar gelmesi gerekir. Bunu kim ister? Sigorta beklenilmeyen durumlarda karşılaşılacak sorunlarda mağdur olmamak için bir güvencedir. Vatandaşlarımız sağlık sigortası yaptırıyor, para boşa gitmiş olmasın diye sürekli hastaneye gidiyor. Gereksiz sigorta kullanımı da gelecek sene poliçe fiyatına zam olarak yansıyor. Onun adı zaten sigorta olmuyor, ‘peşin ödemeli sağlık harcaması’ oluyor.

Nitelikli dolandırıcılık sayılıyor

Gelelim sigortadan para koparmaya… Sigortalı araç kaza yapıp tamire gittiğinde, kenarında köşesinde evvelden kalmış küçük vuruk-çiziklerin işin içerisine dahil edilmek istenmesini doğru olmasa da mazur görebilirim. Ama 5 şirketten ferdi kaza sigortası yaptırıp sonra gidip parmağını kesip sigorta şirketlerinden para istenmesinin mantığı var mı? Şaka değil örneği var ülkemizde… Sigortalı yakalanınca ve nitelikli dolandırıcılıktan mahkemeye verildiğinde “para mara istemem, benim parmağım ne olacak?” dediğini duydum. Siz siz olun hayatınızdaki tüm değerlerinizi bütçeniz oranında sigorta ile güvence altına alın. Önleminizi alın, yine de başınıza bir şey geldiğinde işi sigorta şirketlerine bırakın.

Sigorta aslında bir yardımlaşma havuzudur. Zenginleşme aracı değil. Buradan elde ettiğiniz haksız kazanç hem günah hem de suçtur.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

SON EKLENEN HABERLER