Sektörün gözü, kulağı bugün yapılacak olan TSB Genel Kurulu’nda. Akıllarda ‘Yeni başkan kim olacak?’ sorusu var.
Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı’na saatler kaldı. Sektör nefesini tuttu, seçimlerin sonucunu bekliyor. TSB Başkanlığına adaya olan iki ismi var: Groupama Sigorta Genel Müdürü Ramzan Ülger ve Allianz Türkiye CEO’su Solmaz Altın. Bu iki adaydan bir,i saatler sonra yapılacak olan Genel Kurul sonrasında Türk sigorta sektörünün başkanı olacak.
TSB Genel Kurulu’nda bugün, Birlik Başkanı’nın yanı sıra Hayat Dışı Yönetim Komitesi, Hayat ve Emeklilik Yönetim Komitesi, Disiplin Kurulu ve Denetim Kurulu üyeleri de seçilecek. Başkanlığa aday olan iki isimden biri, bugün yapılacak olan Genel Kurul sonrasında Türk sigorta sektörünün lideri olacak. Her iki adayın da seçimlerden önce SİGORTAMEDIA’ya verdiği röportajlarda öne çıkan madde ise ‘Türk sigortacılığına ve sigorta bilincine verilen önemin ve itibarın artırılması’ oldu. Adaylar aynı zamanda sektör içindeki iletişim ağının ve ilişkilerin güçlendirilmesi gerektiğine de dikkat çektiler.
Ramazan Ülger: Sigortanın ihtiyaç olduğu vurgusu doğru ve tam yapılmalı
Ramazan Ülger seçimlerden önce SİGORTAMEDIA’ya verdiği röportajda, ülkemizde artış gösteren ancak istenilen seviyeye ulaşamayan sigorta bilincine dikkat çekerek, sigortanın ihtiyaç olduğunun vurgusunun doğru ve tam olarak yapılması gerektiğini söyledi. Ülger, “Kişilerin kendileri için en doğru ürünün hangisi olduğu konusunda bilinçlendirilmeleri, sigorta konusunda eğitilmeleri aynı zamanda kişinin ödeme gücüyle örtüşmesi koşulları bir araya getirildiğinde sigorta bilincinin olumlu olarak yükselmesi devam edecektir” dedi. Ülger, “Güvene dayalı bir temelle büyüyecek olan sektörün kararlı ve istikrarlı bir yaklaşım sergilemesi, bunu da tüm iletişim modelleriyle desteklemesi gereklidir” diyerek sektörde güven duygusunun önemli olduğuna dikkat çekti.
Sigorta sisteminin çok geniş bir alana yayılan bir sektör olduğunu yineleyen Ülger, TSB aracılığıyla şirketler arası iletişimin artırılması ve yaşanan sorunların hızla çözülmesi için etkin çalışmalara devam edilmesi gerektiğini söyledi. Ülger, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sigorta şirketlerinin yanı sıra, sektörün bütününü oluşturan; tüm dağıtım kanalları, birlik organları içerisinde yer alan ve sektörün gelişimine hizmet eden yapılar, hasar tespiti ve operasyonu işlemlerini yürüten organlar ile Türkiye Sigorta Birliği’nin sürekli görüş alışverişinde bulunması gerekiyor.”
Solmaz Altın: Sektörün itibarını yükseltmek önceliğimiz
Solmaz Altın ise sigorta sektörünün ekonomik boyutu, yatırım ve istihdam gücü ile ciddi bir sektör olduğunu dile getirirken, buna karşılık sektörün itibarının düşük kaldığını söyledi. Sektörün itibarını yükseltme yönünde enerji harcayacaklarını belirten Altın, yeni nesillere ulaşabilecek bir iletişim kurulmasının önemli olduğunu da vurguladı. Altın, sözlerine şu şekilde devam etti: “Sonra stratejimizi belirler ve var gücümüzle buna doğru koşarız. Yol haritası, aksiyonlar, bütçeyi nasıl etkin kullanırız gibi bazı konulara da el atmamız gerekir diye düşünüyorum.” İtibarı yükseltmek için sürekli yatırım ve sürekli gelişimin gerektiğini söyleyen Altın, “Allianz olarak sektörün lider kurumu haline geldik, sorumluluğumuz itibari ile bu konuyu ciddiye alıyoruz. Bu yüzden TSB seçimleri için şapkamızı ortaya attık. Umarım, sektör bu iyi niyetimize ve bu sorumluluk hissiyatımıza inanır ve bizler de katkımızı sağlayabiliriz” dedi.
Seçimlerden önce tüm meslektaşlarını ziyaret ederek, sektörün sorunlarına yönelik görüşler alan Altın, en büyük problemin büyüme ve karlılık olduğuna dikkat çekti. Altın aynı zamanda başkan seçilmesi durumunda öncelik vereceği konulardan birinin de sektör içindeki pozitif iletişimin sağlanması olacağını dile getirdi. Sigortacılık mesleğini çok sevdiğinin altını çizen Altın, “ Sigorta sektörü denildiğinde bunun arkasında kimler var. Bizler de insanız, duygularımız, isteklerimiz, sevinçlerimiz, üzüntülerimiz, korkularımız var. Sektör temsilcilerinin kim olduğunu, bu işi sevdiğimizi ve neden sevdiğimizi anlatmamız gerekiyor. Toplumsal faydayı sağladığımız için bu işi yapıyoruz. Biraz da bu yönünü anlatmamız gerekiyor” dedi.