Sigorta eksperlerinin mesleki gündemi SEDDK ile değerlendirildi

TOBB Sigorta Eksperleri İcra Komitesi, SEDDK Başkanı Davut Menteş ve kurum yetkilileriyle bir araya geldi. Görüşmede Eksper Akıllı Atama Sistemi, değer kaybı uygulamaları, eksper süreçlerinin işleyişi ve dijitalleşme başta olmak üzere sektörde sahada karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri ele alındı.

TOBB Sigorta Eksperleri İcra Komitesi, sigorta eksperliği mesleğinin güncel gündemini görüşmek üzere Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) yönetimiyle bir araya geldi.

4 Eylül 2026’da SEDDK’da gerçekleştirilen toplantıya SEDDK Başkanı Davut Menteş, Daire Başkanları Melih Özbulut ve Eren Yalçın ile kurum uzmanları; TOBB Sigorta Eksperleri İcra Komitesi Başkanı Ahmet Nedim Erdem, Başkan Yardımcısı Oğuz Vasıf İpkin ve TOBB Sigortacılık Müdürü Mevlüt Söylemez katıldı.

Akıllı atama ve değer kaybı uygulamaları masadaydı

Toplantının gündeminde Eksper Akıllı Atama Sistemi’nin uygulama süreci, değer kaybı uygulamaları ile eksper süreçlerinin işleyişi ve dijitalleşmesi yer aldı.

Sahadaki uygulamalar ve karşılaşılan sorunların SEDDK yetkililerine aktarıldığı görüşmede, sigorta eksperlerinin mesleki ihtiyaçları ile uygulamada ortaya çıkan konulara yönelik çözüm önerileri üzerinde de karşılıklı değerlendirmelerde bulunuldu.

TOBB Sigorta Eksperleri İcra Komitesi, sigorta eksperliği mesleğinin düzenleyici çerçeve ve uygulama birliği içinde, sahadaki gelişmeler gözetilerek yürütülmesine ilişkin görüş ve değerlendirmelerini ilgili kurumlara aktarmayı sürdüreceğini bildirdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

SON EKLENEN HABERLER