2 Kasım 2024, Cumartesi
spot_img

“Sigorta eksperleri sektörde kilit bir rol oynuyor”

Sigorta eksperlerinin sektördeki rolünün yadsınamaz bir gerçek olduğunu ifade eden Sigorta Eksperleri Derneği Başkan Vekili Ulaş Erdoğan, “Eksperler olmadan birçok projenin hayata geçmesi mümkün değil” diyor.

Sigorta Eksperleri Derneği (SED) her yıl geleneksel olarak düzenlediği iftar yemeğini 7 Haziran akşamı gerçekleştirdi. İftar öncesi yapılan toplantıyı 22 şehirden 550 sigorta eksperi Facebook üzerinden canlı olarak izleme fırsatı buldu. Dernek Başkanı Ahmet Nedim Erdem’in rahatsızlığı nedeniyle katılamadığı panele, Disiplin Kurulu Başkanı Sami Akçay, SEDEV Başkan Yardımcısı Adem İren, Yönetim Kurulu Üyeleri Pınar Aksoy Sonercan ve Oğuz V. İpkin, Başkan Vekilleri Tamer Topal ve Ulaş Erdoğan ev sahipliği yaptı.

Derneğimizdeki tüm üyeler sorumluluğunun bilincindedir

Maneviyatın ve dayanışmanın arttığı Ramazan ayının, bereket getirmesini dileyerek konuşmasına başlayan Sigorta Eksperleri Derneği Başkan Vekili Ulaş Erdoğan, derneğin sorunlarına çözüm getirmek, eksperleri bilgilendirmek ve gelecekteki hedeflerini paylaşmak üzere bu toplantıyı organize ettiklerini söyledi.

sed iftar (4)

Geçen ay Ankara’da yaptıkları iftar ve toplantı sırasında, Türkiye’nin dört bir yanındaki eksperlerle bir araya gelip, onları bilgilendirmenin önemini bir kez daha gördüklerini söyleyen Ulaş, sosyal ve sportif faaliyetler, iftar programları, piknikler, iftarlar, sigorta haftası vesilesiyle bir araya gelip her zaman dayanışma içinde olmaları gerektiğini vurguladı. Ahmet Nedim Erdem başkanlığındaki tüm üyelerin sorumluluğunun bilincinde olduğunu ifade eden Ulaş, 2014’te göreve geldiklerinden bu yana tüm çalışmalarını bir kitapçıkta topladıklarını söyledi ve her eksperin bu kitapçığı mutlaka elinin altında bulundurmasını istedi.

sed iftar (1)

“Eksper arkadaşlarımızla mesleğe ilk başladığımız yıllarda hep sorunları konuşurduk ama çözümleri karşı taraftan beklerdik”  diyen Ulaş, yönetime geldikleri son 4 yılda bunun değiştiğini söyledi ve ekledi: “Yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla kalıcı çözüm önerileri getirmek için buradayız. Bunun için bir vizyon belgesi ve stratejik bir eylem planı ortaya koyduk. Bu plana bağlı kalarak sorunlara çözümler üretme çabası içindeyiz. Mesela sigorta eksperleri yönetmenliğinde köklü değişiklikler yapmamız gerektiğini gördük. Günün ve çağın ihtiyaçlarına göre bir taslak hazırladık ve Sigorta Eksperleri İcra Komitesi’ne (SEİK) sunduk. İlerleyen dönemde SEİK’te yapılacak seçimle beraber yürürlüğe girmesi bizim en önemli görevlerimizden biri olacak.”

Sigorta genel şartlarının tekrar düzenlenmesi gerek

Sigorta genel şartlarının çok eski bir dilde yazıldığını ve bugüne uyarlanması gerektiğini söyleyen Ulaş, “Genel şartların dili çok eski. Ben bile anlamakta zorlanıyorum. Kasko ve trafikte bu değişimler oldu. Aynı zamanda bu şartlar tüketici haklarının yanından bile geçmiyor. En önemli konu tüketici haklarının korunması…  Diğer taraftan özellikle oto dışında bütün şartları açtığımızda eksper adını göremiyoruz. Ankara’da Sigortacılık Genel Müdürü Murat Kayacı’yı ziyaret ettiğimizde bunu söyledik. Gereken ilgiyi göstereceğini söyledi. Sonuç olarak Sigorta Genel Şartları’nın düzenlenmesini niye istiyoruz? Eksper adının sıkça yer alması, tüketici haklarının korunması ve günün ihtiyaçlarına cevap vermesi. Eksperler olmadan hiçbir projeyi gerçekleştiremezsiniz. Sektörde kilit bir rol oynuyoruz” ifadelerini kullandı.

sed iftar (3)

Eksperler de dijitalleşecek

Gelecekte eksperlerin dijitalleşmeden kaçınamayacağını belirten Ulaş, “Önümüzdeki yıllarda en önemli konumuz yazılım olacak. Bunu SEİK’e sunduk ve yürürlüğe almasını bekliyoruz. Bizce eksperler raporlarını artık ‘eksyap’ adlı geliştirdiğimiz yazılım üzerinden yazmalı. Teknik olarak yaptığınız her şeyi hukuki çalışmalarla desteklemeniz gerek. Yazılım derken sadece rapor yazmayı da kastetmiyoruz. Bu yazılımla; tarafsızlık ve bağımsızlığı, daha hızlı hasar tespitini, daha düşük maliyetlerle raporlama süreçlerini, eksperlerin bürosunu daha iyi yönetebilmesini, eksperin yazılımla birlikte personel maliyetlerini minimize etmesini amaçlıyoruz. Fransa’ya 3 yıl önce yaptığımız ziyarette şunu görmüştük: Bir eksper yazılım sayesinde sadece bir raportör çalıştırıyor ofisinde. Türkiye’de ise bu oran 1 ekspere 5 personel şeklinde. Ayrıca yazılım olmadan araçlardaki değer kaybını da konuşamayız” diyerek sözlerini noktaladı.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

SON EKLENEN HABERLER