Yatırımlarımız, girişimlerimiz ve değerlerimiz her daim risk altındadır. Bizi korkutan bu riskler gerçekleştiğinde hayatımız zora girebilir hatta alt üst olabilir. Bu riskleri üzerimizden devretmek için kullanabileceğimiz en önemli kaynak ise sigorta poliçeleridir.
Gelin, sigorta yaptırmak için 10 nedeni sıralayalım, sonra sigortanın ne kadar gerekli olduğunu bir kez daha görelim. Risklere karşı hem bütçenize hem de ihtiyaçlarınıza uygun sigorta ürünlerini istediğiniz sigorta şirketinden seçmek ve ardından güvenli bir yaşamın keyfini sürmek tamamen sizin elinizde… Tabii ki her zaman olduğu gibi önce önlem, sonra sigorta diyoruz.
- “Her şeyin başı sağlık” deriz ama sağlığımız için gerekli önlemleri almayız. Günümüz çağında ansızın karşı karşıya kalınabilecek yüksek maliyetli, kötü ve yatarak tedavi gerektirecek hastalıklara hazırlıksız yakalanma korkusundan kurtulmak için Özel Sağlık Sigortası, SGK’lıysanız ve özel hastanelerde ödemesi gereken fark ücretlerinden kurtulmak istiyorsanız Tamamlayıcı Sağlık Sigortası yaptırmanızı öneririz.
- Evinizden, yurdunuzdan ayrı kalacağınız bir seyahat gerçekleştireceksiniz… Yurtdışı seyahatinizi gerçekleştirmeden önce Seyahat Sağlık Sigorta poliçenizi yanınıza almayı unutmayın. Unutmayın ki yurtdışı seyahat sağlık sigortaları ile hastalık veya kaza halinde acil tıbbi yardım hizmetleri ve tedavi giderleri sorun olmaktan çıksın.
- Küreselleşmeyle birlikte hava olayları da dengesini şaşırmış durumda. Yazın ortasında normalin üstünde yağan yağış nedeniyle birçok ev ve işyerinde su baskını yaşandı. Hortumun bile görüldüğü ülkemizde “bana bir şey olmaz” demeyin Konut Sigortası veya İşyeri Sigortası sahibi olun. Yangın, su basması gibi olaylar da konutunuzu ve işyerinizi tehdit eden en büyük riskler arasında yer alıyor. Sigorta şirketleri bu ve benzeri birçok riske karşı hazırladığı paket poliçelerle hem işyerinizi hem de konutunuzu güvenceye alıyor.
- Alp-Himalaya deprem kuşağı üzerinde yer alan ülkemizde deprem riskinin yüksek olduğunu hepimiz biliyoruz. Depremi her an ensenizde hissediyor ve evsiz kalmaktan korkuyorsanız Zorunlu Deprem Sigortası; konutunuzu deprem riskine karşı sigortalar ve bu afete karşı her an hazırlıklı olmanızı sağlar.
- İstatistiklere göre, ülkemizde ölümler en fazla trafik kazalarından kaynaklı olarak meydana geliyor. Bu nedenle Trafik Sigortası zorunlu tutuluyor. Trafik Sigortası olmadan trafiğe çıkmanın illegal olduğunu hatırlatır ve trafik canavarından sigorta kalkanı ile korunmanızı öneririz.
- “Zorunlu Trafik Sigortası bana yetmiyor, ek teminat istiyorum” diyorsanız Kasko yaptırın. Çünkü Kasko, Trafik Sigortası’nın kapsamı dışında olan aracın yanması, çalınması, çalınmaya teşebbüs edilmesi veya kaza sonucu oluşabilecek zararları teminat altına alıyor.
- Bugün kazanıp bugün harcayanlardan değilseniz, çocuklarınızın ve kendinizin yarını sizin için önemliyse, geleceğinize birikim yapmanız şart. Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) katılımcısı olarak birikim yapmaya başlayabilirsiniz. Ayrıca sistem, yüzde 25 devlet katkı payı ile de birikim yapmak isteyenlere destek veriyor.
- Yolda yürürken kafanıza saksı düşebilir, yolda kayıp düşebilir, eliniz kapıya sıkışabilir, üzerinize sıcak su dökülebilir… Felaket tellalı olmak istemezdik, ama olası riskler gerçekleşmeden önce önleminizi alın istiyoruz. Ferdi Kaza Sigortası ile beklenmedik kaza ve hastalıklar sonucunda meydana gelecek sıkıntıların üstesinden gelebilir, sakat kalma veya vefat durumunda maddi kayıplarınızı önleyebilirsiniz.
- LCD ya da telefon almak için bile kredi çeken bizler, Hayat Sigortamızı da yaptırıyor muyuz? Şunu hatırlatmakta fayda var; bir dakika sonra dahi ne olacağını bilmeden yaşıyoruz ve sigortacılar, vefat ya da sakatlık durumunda yakınlarımızı ve bizi sıkıntıya sokmadan kredi borcumuzu kapatıyor. Hayat Sigortalarını, sadece kredilerle bağlantılı olarak düşünmemek gerekiyor. Bu ürünlerin hem bireyin hem de yakınlarının yaşam standartlarını ekonomik açıdan koruduğunu ve geleceği güvence altına almayı sağladığını da unutmamalıyız.
- Sorumluluk Sigortaları ile yükümlülüklerimizi risk gerçekleştiği anda sigortacılarla paylaşmak mümkün. Bazıları hukuken zorunlu tutulan bazıları ise isteğe bağlı olan Sorumluluk Sigortaları, maddi zararları asgariye indiriyor ve sorumluluklarınızı sigortacınızla paylaşmanızı sağlıyor.