Referans Sigorta, İstanbul’daki sel ve su baskınlarının ardından incelemesi sonuçlanan, evrakları tamamlanan dosyaların tazminatlarını 19 Ekim’de ödemeye başladı. Şirket, tespiti yapılan ve belgeleri tamamlanan tüm sel hasarı ödemelerini 21 Ekim Çarşamba gününe kadar bitirmeyi planlıyor.
İstanbul’da geçen hafta etkili olan kuvvetli sağanağın yol açtığı sel ve su baskınlarının ardından Referans Sigorta, hasar tazminatlarını sigortalıların hesaplarına aktarmaya başladı.
Cadde, ev, iş yeri ve araçları etkileyen su baskınları sonrasında hasar tespit ve ekspertiz çalışmalarını başlatan şirket, incelemesi sonuçlanan ve evrakları tamamlanan dosyalar için ödeme aşamasına geçti. Referans Sigorta, süreç boyunca sigortalılarına kesintisiz destek sunmayı sürdürüyor.
“Hasar tazminat ödemelerimize bugün itibarıyla başladık”
Referans Sigorta Hasar, Rücu ve Lojistik Genel Müdür Yardımcısı Hikmet Canbay, afetin ilk anından itibaren hasar ekiplerinin teyakkuz halinde çalıştığını belirtti. Sel ve su baskınlarından etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Canbay, “Sigortalılarımızın yaşadığı mağduriyeti en aza indirmek ve hayatın normale dönüşünü hızlandırmak adına onay süreçlerimizi ivedilikle sonuçlandırdık. Hasar tazminat ödemelerimize bugün itibarıyla başladık. Çarşamba gününe kadar tespit edilen ve evrakı tamamlanan tüm sel hasarı ödemelerini eksiksiz şekilde hesaplara aktarmayı planlıyoruz. Referans Sigorta olarak, zor günlerinde sigortalılarımızın yanında durmaya ve süreçleri kesintisiz desteklemeye devam edeceğiz” açıklamalarında bulundu.
Hasar bildiriminde 7/24 destek
Referans Sigorta, afetten etkilenen sigortalıların hasar bildirimi ve evrak tamamlama işlemlerini kolaylaştırmak için online hasar ihbar, çağrı merkezi ve WhatsApp ihbar kanallarından 7/24 hizmet veriyor. Şirket, hasar dosyalarının takibini de anlık olarak sürdürüyor.


