24 Aralık 2024, Salı
spot_img

Mapfre, bu yıl kasko, konut ve KOBİ’ye odaklanacak

Mapfre Sigorta, 2018 ilk çeyrek finansal sonuçlarını ve son dönem çalışmalarını ve hedeflerini açıkladı. Mapfre Sigorta Genel Müdürü Alfredo Muñoz, bu yıl sonuna kadar trafik branşı dışında yüzde 15 büyüme hedeflediklerini söyledi.

Mapfre Sigorta, 30 Mayıs akşamı St. Regis İstanbul otelde basın mensuplarına verdiği iftar yemeğinde dünyada ve Türkiye’de sigorta sektöründeki gelişmeleri değerlendirdi. Mapfre Türkiye’nin tüm dünyadaki Mapfre grup içinde ilk 5’te yer aldığını ifade eden Mapfre Sigorta Genel Müdürü Alfredo Muñoz, Türkiye’de sigortacılık sektöründe geçen sene toplam sigorta prim üretiminin, bir önceki yıla göre yüzde 14.9 oranında artarak 46 milyar 504 milyon TL’ye ulaştığını belirtti. Büyüme oranının hayat dışı branşlarda yüzde 12, hayat sigortalarında ise yüzde 35.8 olduğunu söyledi. Gelişmiş ülkelerde reel prim üretimindeki büyümenin yüzde 2.5, gelişen pazarlarda ise yüzde 9.8 olduğunu ifade ederek, Türkiye’nin sigortacılık sektörü açısından yüksek bir potansiyele sahip olduğunu kaydetti.

iftar (1)

Yıl sonuna kadar hedef yüzde 15 büyüme

2018 sonuna kadar trafik branşı dışında yüzde 15 büyüme hedeflediklerini söyleyen Mapfre Sigorta Genel Müdürü Alfredo Muñoz, 2018 ilk çeyrek verilerini de açıkladı: “2018’in ilk çeyreğindeki ciromuz 712.717.360 TL şeklinde gerçekleşti. Türkiye’de sigorta şirketleri arasında mühendislik branşında ikinci sırada yer alıyoruz. 54.844.760 TL’lik toplam prim üretimimizle pazarda yüzde 10.63’lük bir paya sahibiz. Sağlık branşında 153.602.799 TL’lik toplam prim üretimimizle pazarda yüzde 7.62’lik bir paya sahibiz ve 4. sırada yer alıyoruz. 7. sırada yer aldığımız kasko branşında 106.747.455 TL’lik toplam prim üretimimizle pazarda yüzde 5.84’lük bir paya sahibiz. 5. Sırada yer aldığımız yangın ve doğal afetler branşında 109.112.024 TL’lik toplam prim üretimimizle pazardan yüzde 6.46 pay alıyoruz. Nakliyat branşında 12.984.212 TL’lik toplam prim üretimi, yüzde 5.90 pazar payıyla 6. sırada yer alıyoruz. Hayat dışı branşta 703.830.622 TL’lik toplam prim üretimiyle yüzde 5.56 Pazar payına sahibiz.”

Sektörün uzun vadede özellikle trafik dışı ve hayat branşlarının sürdürülebilir bir şekilde büyüyeceğini öngördüklerini belirten Muñoz, bu çerçevede önümüzdeki dönemde kasko, konut ve KOBİ sigortalarında daha aktif olmayı hedeflediklerinin altını çizdi.

resim 2 (1)Kendi acentelerimizi oluşturuyoruz

2018’e ait müşteri rakamlarını paylaşan Mapfre Sigorta Pazarlama ve Satış Genel Müdür Yardımcısı İlker Sırtıkırmızı Nisan 2018 itibariyle toplam müşteri adedinin bireyselde 1.753.530, kurumsalda 117.208 olduğunu söylerken, toplam müşteri sayısının ise 1.870.738 olduğunu belirtti.

Sektöründe gündeminde dijitalleşme olsa da geleneksel kanallarının gücünü korumaya devam ettiğine dikkat çeken Sırtıkırmızı, Türkiye’de sigorta yaptırmak isteyenlerin yüzde 68’inin acentelere başvurduğunu, bu nedenle acentelerin önemli bir stratejik güç olduğunun altını çizdi. Mapfre Sigorta’nın sayıları 2 bin 500’e yaklaşan acenteleriyle, köklü ve güçlü bir yapıya sahip olduğunu belirten Sırtıkımızı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Acente ve brokerlarımızın yanında dağıtım kanallarımızı Türk Mapfre satış kanalı, oto bayii acentelerimiz, banka işbirliklerimiz, affinity (ihtiyaçlara göre özel olarak tasarlanan ürünlerle hazırlanan proje bazlı sigorta programı) projelerimiz ve online satış yapılanmamız oluşturuyor. Tüm bu dağıtım kanallarımızla çok kanallı olma yolunda modelimizi sağlamlaştırıyoruz. Ayrıca kendi acentelerimizi oluşturmak adına da bir çalışma yürütüyoruz. Şu anda kendi içimizde yetiştirdiğimiz ve sadece Mapfre ile çalışan 41 tekli acentemiz var. İki yıl bünyemizde göre yapan başarılı personellerimize her şeyi hazırlayarak acentelerini teslim ediyoruz. 2020 yılının sonuna kadar hedefimizde 140 acenteye ulaşmak var.”

Yeni jenerasyon için çok kanallı bir yapı kuruyoruz

Acentelerin iş süreçlerini daha verimli ve pratik bir hale getirmek için yaptıkları çalışmalara da değinen Sırtıkırmızı, “Satış kanallarımızın yenilemelerini takip edebilmeleri için oluşturduğumuz yenileme takip ekranı, CRM sistemini oluşturduk. Ayrıca, Ticari Eğitimler Departmanı kurduk, bu sayede satış kanallarımızın eğitim ihtiyaçlarına daha hızlı ve sağlıklı yanıt verebiliyoruz Acentelerimizin süreçleri yerinde hızlı takip edebilmesi için yeni bölgesel bir yapılanmaya girdik. Bu çerçevede dijitalizasyon konusuna hız verdik” dedi.

Yeni jenerasyon için çok kanallı bir yapı kurmaya devam ettiklerini anlatan Sırtıkırmızı, yapılan çalışmaları şöyle özetledi: “Örneğin yeni trafik sigortası teklif ekranlarımızla acentelerimiz, müşterilerine zaman ve yerden bağımsız olarak cep telefonları üzerinden trafik sigortası teklifi verebiliyor. Sigorta sektöründe bir ilk olan Facebook ile giriş yapıp ilerleyebileceğiniz online işlem sistemi geliştirdik. Mapfre Go adlı bu uygulamamızla sigortalımız olsun ya da olmasın herkes için tüm sigorta işlemlerini hızlı bir şekilde gerçekleştirme imkânı sunuyoruz. İlk yüzde 100 mobil uyumlu sigorta online işlemleri olma özelliğine sahip Mapfre Go, ek uygulamalar indirmeden sigorta işlemlerini telefondan kolayca yapabilmeye de olanak sağlıyor. 49 Mapfre ülkesi arasında, pek çok parametreyle beraber özellikle sosyal medyada etkileşim açısından baktığımızda lideriz. Bu liderliğimiz Türkiye’deki rakipler arasında da sürüyor.”

Sosyal Sorumluluk için 500 bin Euro bütçe ayrıldı

Yürüttükleri çeşitlilik ve fırsat eşitliği politikasıyla tüm Mapfre çalışanlarına eşit fırsatlar sunduklarını belirten Muñoz, “Bu alandaki çalışmalarımızla kendi sektörümüzde Fırsat Eşitliği Modeli (FEM) Sertifikası almaya hak kazanan ilk şirket olduk. FEM Sertifikası, KADİGER tarafından toplumsal cinsiyet eşitliğini ve istihdamda kadın güçlenmesini destekleyen şirketlere; işe alım, eğitim, kariyer planlama, terfi, iletişim, politikalar ve kurumsal reklamlar gibi tüm süreçleri denetlendikten sonra veriliyor” dedi.

Muñoz, Fundacion Mapfre’nin (Mapfre Vakfı) bu yıl gerçekleştireceği sosyal sorumluluk projeleri için 500 bin Euro bütçe ayırdıklarını belirterek şunları söyledi: “Türkiye’de özellikle yol güvenliği, sağlık ve toplumsal gelişim alanlarına odaklanıyor, sürdürülebilir bir değer yaratmak için çalışıyoruz. Bu çerçevede Sağlıklı Yaşam Projemiz ile bugüne kadar 37 bin 243 öğrenci ve 1400 öğretmene ulaştık. Yol güvenliği alanında ücretsiz çocuk tiyatromuz ‘Bıdık ile Köpük Trafikte’yi 14 bine yakın çocuk seyret. 2017-2018 öğretim yılında Türk Eğitim Vakfı işbirliğiyle 15’i engelli 45 öğrenciye bur imkânı sağladık.”

 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

SON EKLENEN HABERLER