4 Mayıs 2024, Cumartesi
spot_img

Maher Holding’den Vaccizone’a yatırım

Sosyal teknolojik alanlara yatırım yapmayı sürdüren Maher Holding, son olarak Boğaziçi Üniversitesi tarafından yürütülen Vaccizone girişiminin yatırımcısı oldu.

Sosyal teknolojik alanlara yaptığı yatırımlarla öne çıkan Maher Holding, Boğaziçi Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nesrin Özören’in liderliğinde yürütülen aşı çalışması Vaccizone’un melek yatırımcısı oldu.

Konu ile ilgili açıklama yapan Maher Holding Sigorta Grubu Başkanı Ahmet Yaşar, söz konusu yatırımın Maher Holding’in sosyal teknolojik alandaki en önemli yatırımlarından biri olduğunu söyleyerek “Maher Holding CEO’muz Levent Uluçeçen, hocamızın açıklamalarını medyada takip ederken sosyal sorumluluğumuz kapsamında bize birtakım görevler düştüğünü tespit ediyor. Sosyal sorumluluğumuz bu ülkeye borcumuz vizyonumuzdan hareketle hocamızla temasa geçtik ve projeye katkı sunmaya başladık.”dedi. 

Bize düşen bilim insanlarını desteklemek

Sonuçları hem insanlık hem de ülke için önemli olan bu tür değerli projelerin sigorta şirketleri, bankalar, holdingler ve büyük yapılar tarafından finanse edebileceğini dile getiren Yaşar, “Türkiye’nin dünyadaki dört kıtada teknolojik olarak tescil edilmiş ilk çalışma olması da bizi ayrıca gururlandırıyor. Farklı alanlarda yatırım desteği verdiğimiz projelerin sayısı 5’e ulaştı. Dijital teknolojiler kadar sosyal teknolojiler de bizim için çok önemli. Bize düşen bilim insanlarını desteklemek ve onlara sahip çıkmak. İnşallah bunlara devam edeceğiz.” diye konuştu.  

Yeni bir teknoloji kurmayı başardık

Boğaziçi Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nesrin Özören ise var olan aşı teknolojilerinin ötesinde yeni bir teknoloji kurmayı başardıklarını ifade ederek “Geliştirdiğimiz teknolojinin adı ASC proteinine bağlı ‘mikrokürecik’ teknolojisi. Bu bir protein yapı. Kendi vücudumuzda bulunan bir öğeyi biz teknolojiye dönüştürdük. Bu Türkiye’nin ilk ve tek dört Dünya bölgesinde patentli biyoteknoloji buluşu. Aşı teknolojilerini bilgisayar işletim sistemlerindeki PC, Machintosh gibi düşünürsek biz şimdi ASC teknolojisini ortaya koyuyoruz. Dünya’daki rakipleriyle birebir kıyaslanamayacak yeni bir teknoloji. Hayvan deneylerine kadar projemizi getirebildik ve şu anda farede uyguluyoruz.” dedi.

İyi ki Maher Holding gibi vizyoner yatırımcılar var

Türkiye’deki bir devlet üniversitesinin laboratuvarındaki bir buluştan temellenen uygulamayla insanlığı kurtaracak bir teknolojiye ulaşmak istediklerine dikkat çeken Özören, “Sadece bir aşıyı konuşmuyoruz. Mevcut aşıların teknolojisini iyileştirecek bir buluştan da bahsediyoruz. O yolda giderken de çok temkinli olmalıyız. mRNA biliniyordu. Bizimkisi ise tamamen yeni. Biz o yüzden, her şeyi çift dikiş, üç dikiş kontrollü giderek, ‘zarar gelmesin, yan etki olmasın’ diye düşünerek yol almak zorundayız. Bu yol da çok uzun ve meşakkatli. Dünya devleriyle rekabet ediyorsunuz. Yeni Türkiye’de yenilik ve buluş peşindeyiz. Var olan teknolojinin ötesinde bir şeyler yapmalıyız. Potansiyelimiz var. Sabır ve sebat gerekiyor. Neyse ki Maher Holding gibi, öncü ve vizyoner düşünebilen yatırımcılar var.” açıklamalarında bulundu.

Vaccizone nedir?

Ölümcül hastalıklar için aşılar üretmek amacıyla çlışmalar yürüten ve 20 yıllık bir araştırmaya dayalı sonuçlarla, antijenin antijenitesini artırmanın yanı sıra yüksek sıcaklıklarda ve donma çözülme döngüleri yoluyla stabilitesini artıran bir antijen iletimi için yeni bir yöntem geliştiren ve bunun patentini alan Vaccizone, talep edilen programlar için aşı vektörünü geliştiriyor ve lisans ücreti karşılığında üretim ve dağıtım ortağına lisanslıyor.

Vacccizone’un yürüttüğü mevcut programlar arasında Melanoma Aşısı- ASC101, COVID-19 Aşısı-ASC201 ve Hayvan Sağlığı-ASC301 lisans çalışmaları yer alıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

SON EKLENEN HABERLER