Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde devlet destekli tarım sigortaları bilgilendirme ve tanıtım toplantısı düzenlenerek çiftçilere, dolu, fırtına, hortum, yangın, heyelan, deprem, sel ve su baskını gibi risk kapsamları içerisine kuraklığın da alındığı belirterek, hayvanların hayat sigortası hakkında bilgi verildi.
Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde devlet destekli tarım sigortaları bilgilendirme ve tanıtım toplantısı düzenlendi. İl ve ilçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri ve Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) Giresun Bölge Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen toplantı Kelkit Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü salonunda düzenlendi.
Toplantıya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Metin Yalvaç, TARSİM Giresun Bölge Müdürü Bülent Yaşaroğlu, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü İbrahim Murathan, Kelkit İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bahadır Nasuhbeyoğlu, Şiran İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kurtuluş Halep, Köse İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Veysel Soydaş, teknik personeller ve çiftçiler katıldı.
Yeni kapsama alınan riskler hakkında bilgi verildi
TARSİM kapsamına alınan yenilikler hakkında üreticileri bilgilendirmek amacıyla yapılan toplantıda, TARSİM Giresun Bölge Müdürü Bülent Yaşaroğlu, devlet destekli tarım sigortaları sisteminin işleyişi, 2017 yılı uygulamaları ve ilçe bazlı kuraklık verim sigortası hakkında bilgi vererek, 2017 yılında buğday ürününde kuraklık verim sigortasının uygulamaya alındığını ifade ederek sigorta hakkında bilgiler verdi.
TARSİM Hayvan Hayat Müdürlüğünden Müdür Yardımcısı Elif Yüce ise yaptığı sunumlarda devlet destekli tarım sigortalarında 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren Tarım Sigortaları Havuzu tarafından kapsama alınan “dolu, fırtına, hortum, yangın, heyelan, deprem, sel ve su baskını” gibi risk kapsamları içerisine kuraklığın da alındığı belirterek, büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar ile kümes hayvanlarının hayat sigortası hakkında üreticilere detaylı bilgiler sundu.
Üreticilerin tarım sigortası primi desteğinden yararlanabilmesi için çiftçi kayıt sistemi (ÇKS), örtü altı kayıt sistemi (ÖKS), su ürünleri kayıt sistemi (SKS), veteriner bilgi sistemi (TÜRKVET), arıcılık kayıt sistemi (AKS) gibi kayıtlarını her yıl güncellemesi gerekiyor. Toplantı sunumların ardından soru-cevap kısmı ile son buldu.
Kaynak: gumushane.gen.tr