Sigorta duayeni Servet Gürkan, hükümetin ev hanımlarına yönelik açıkladığı desteğin içinde mikro sigortanın da olması gerektiğini belirtti. Gürkan, “Bu kredi paketlerine ‘mikro sigorta’ kapsamında bir sigorta zorunluluğu getirilmeli ve bu kişilere küçük primlerle gerekli sigorta teminatı sağlanmalıdır” diyor.
‘Ülkenin de sektörün de geleceğin de daha fazla bilgiye, daha fazla paylaşmaya ihtiyacı var. İşte bu yüzden kendi bahanelerimi rafa kaldırdım ve yazmaya başladım’ diyen Servet Gürkan’ın kişisel portalından yayınladığı makalesi şöyle…
“Kadınların iş gücüne katılımını yükseltmeyi hedefleyen hükümet, 12 milyon ev hanımına 15 bin TL faizsiz krediden evde üretim teşvikine kadar birçok destek sağlıyor.
Hükümet, kadınların iş gücü piyasasında daha fazla yer alması, iş gücüne katılım oranının yüzde 34’ten 41’e çıkarılması için kapsamlı bir destek paketi hazırladı. 12 milyona yakın ev hanımına sosyal güvence ve iş imkânı yaratmak için Sosyal Yardımlaşma Vakfı aracılığıyla 15 bin lira faizsiz krediden evde üretimin mikro krediyle teşvik edilmesine kadar birçok başlıkta destek sağlanıyor.
Basın haberi olarak bültenlere düşen yukarıdaki haber hem sevindirici hem de üzücü unsurlar taşıyor…
Sevindirici, çünkü 12 milyon kadına kredi verilecek ve bunların hepsinin potansiyel birer sigortalı haline gelecek olması. (Yatırımlarının korunması / borçlarının geri ödenmesinin sağlanması / her türlü kazaya karşı en büyük varlıkları olan can ve bedenlerini kazalara karşı korunması vb.)
Bu kredi paketlerine ‘mikro sigorta’ kapsamında bir sigorta zorunluluğu getirilmeli ve bu kişilere küçük primlerle gerekli sigorta teminatı sağlanmalıdır. Bu konu, bu kredi sisteminin kendini koruması ve sürdürülebilir olması bakımından da önemli ve gereklidir.
Üzücü, çünkü Kamu otoritesinin gündeme getirdiği hem ülke ekonomisi hem de halkımız için çok yararlı olacak bu proje ve uygulamanın içerisinde gerekli olduğu açıkça ortada olmasına ve dünyada bir çok örneği bulunmasına rağmen ‘sigorta’ olgusunun yer almamış olması.
Sigorta Haftası‘nı yeni bitirdiğimiz bu günlerde yapılan yararlı faaliyetler yanında kamu otoritesinin yeni uygulama ve düzenlemelerinin; sektor otoriteleri tarafından proaktif olarak yakından takip edilmesinin ve bu düzenleme ve uygulamalarda; ‘sigorta’nın da yer alması için gereken girişimlerin önceden yapılmasının; ülkemizde halen çok düşük olan sigorta penetrasyonunun artmasına büyük yarar sağlayacağına inanıyorum.”