22 Kasım 2024, Cuma
spot_img

İşte, İstanbul’un en tehlikeli 7 yolu

En fazla can kaybı trafik kazaları nedeniyle yaşanıyor ve trafik canavarına kurban olmamak için dikkatli araç kullanmak gerekiyor. Tehlikeli olarak kabul edilen bazı yollarda araç kullanmak ise normale göre daha fazla dikkat istiyor. Unico Sigorta da sürücüler için İstanbul’daki en tehlikeli yedi yolu açıkladı.

trafik istanbul

Yolların tehlikeli oluşu ile yaşanan kaza sayısı arasında doğrudan bir bağ bulunsa da, aslında kazalar, yüzde 90 oranla sürücü kusurlarından meydana geliyor. Aşırı hız yapmak, trafik işaretlerine dikkat etmemek ve sürüş esnasında telefonla konuşmak; kazaya sebep olan başlıca etkenleri oluşturuyor.

Tehlikeli olarak kabul edilen bazı yollarda araç kullanmak ise normale göre daha fazla dikkat gerektiriyor. Her gün kullandığınız yollar olsa bile; hava şartlarında yaşanan olumsuzluklar neticesinde virajlar ve yokuşlar daha riskli hale gelebiliyor. İşte Unico Sigorta’nın bloğundaki derlemesine göre İstanbul’un en tehlikeli yedi yolu…

Bahçeköy – Kilyos Yolu: Keskin virajlara ve çoğunlukla çift yönlü birer şeride sahip olan bu güzergâhta sürücülerin çok temkinli olmaları gerekiyor. Özellikle aşırı hız ve hatalı sollama sonucunda büyük kazalar yaşanabiliyor. Bazı noktalarda yol kenarlarının uçurum olması, sürüş esnasında tedirginlik yaşanmasına sebep oluyor. Bahçeköy – Kilyos yolu; acemi sürücülerin tercih etmemesi gereken güzergâhların başında geliyor.

Şile Yolu: Geniş bir otobana sahip olan Şile yolunda, genellikle yüksek hızdan dolayı zincirleme kazalar meydana geliyor. Günün bazı saatlerinde yola çıkan inşaat kamyonlarının fazla oluşu, görüş açısının daralmasına ve trafik akışının aniden yoğunlaşmasına sebep oluyor. Yola düşen çakıl taşlarının, araçların camlarına çarpması da ayrı bir güvenlik riski oluşturuyor. Bu durumlarda soğukkanlı davranarak direksiyona hâkim olmanız büyük önem taşıyor.

Çobançeşme – Şirinevler – Merter Yolu: İş yerlerinin ve konutların fazla olduğu güzergâhta, günün tüm saatlerinde kronik bir trafik yoğunluğu yaşanıyor. Bu istikamette tali yolların fazla olmasından dolayı, çok sayıda araç ana yola giriş yapıyor. Sapakları kaçırmak istemeyen sürücülerin, hızlı bir şekilde şerit değiştirmelerinden kaynaklı çok fazla trafik kazası yaşanıyor. Gün içerisinde benzer noktalarda yaşanan kazalar; olumsuz hava şartlarının da eklenmesiyle, trafiğin saatlerce kilitlenmesine neden olabiliyor. Bu yolu kullanacak sürücülerin hem sabırlı hem de temkinli olmalarında fayda var.

Beşiktaş Barbaros Bulvarı: Beşiktaş sahilinden başlayan ve 3 km uzunluğunda olan Barbaros Bulvarı’nın tehlikeli olarak nitelendirilmesinin en önemli sebebi, yüksek bir eğime sahip olması. Araçlarıyla yokuş yukarı çıkan sürücüler, trafik yoğunluğundan dolayı çok fazla durup kalkmak zorunda kalıyorlar. Özellikle manüel vites kullananlar, debriyaj geçişlerini kaçırdıklarında araçlarının yokuş aşağı kaymasına ve zincirleme kazalar yaşanmasına neden oluyorlar. Benzer bir durum da aksi istikamette yaşanıyor. Maslak yönünden yüksek hızla gelen sürücüler; yokuşun başında eğimin birden aşağı yönlü azalmasından dolayı hızlarını düşüremiyor ve büyük hasarlı kazalar yaşanmasına yol açıyorlar.

Haliç Köprüsü: Topkapı ve Okmeydanı yönlerini birleştiren Haliç Köprüsü, trafik yoğunluğunun fazla olduğu bir noktada bulunuyor. Haliç Köprüsü’ndeki kazalar genellikle köprüye giriş ve çıkış noktalarında meydana geliyor. Tali yollardan köprüye girmeye çalışan araçların yarattığı sıkışıklığa; ana yoldaki sürücülerin takip mesafelerini ayarlayamamalarının ya da sapakları kaçırmak istememelerinin verdiği telaş da eklendiğinde, kazalar kaçınılmaz oluyor. Motosiklet sürücülerinin de bu noktalarda özellikle dikkat etmeleri gerekiyor.

Boğaz Köprüleri: FSM ve 15 Temmuz Şehitler köprülerinde, sabah ve akşam saatlerindeki yoğunluk nedeniyle sık sık kazalar yaşanıyor. Anadolu’dan Avrupa istikametine geçişlerde; yolun köprüye doğru daraldığı alanda ve OGS geçişleri sırasında trafiğin kilitlenmesi, araçların çarpışmasına yol açıyor. Asma köprülerin, olumsuz hava şartlarından en fazla etkilenen yerler olduğu biliniyor. Özellikle kuvvetli rüzgârlar köprü salınımını artırdığından, direksiyon hâkimiyetinizi kaybetmemek için çok dikkatli ilerlemeniz gerekiyor.

Cendere Yolu: Hafriyat kamyonlarının yoğun olarak kullandığı Cendere yolunu, hız yapmak isteyen sürücülerin de tercih etmesinden dolayı pek çok ölümlü kaza yaşanıyor. Hafta sonları sürücü adaylarının ehliyet sınavlarının da burada yapılması, Cendere yolunu oldukça tehlikeli bir güzergâh haline getiriyor.

Can güvenliğiniz için, trafik işaretlerine dikkat etmeyi, emniyet kemeri kullanmayı ve aracınızın bakımlarını eksiksiz yaptırmayı ihmal etmeyin. Mal güvenliğiniz için de aracınıza kasko sigortası yaptırarak maddi hasarların önüne geçebilir ve kendinizi daha güvende hissedebilirsiniz. Unico Sigorta da sürücüleri trafik ve kasko sigortalarını ihmal etmemeleri konusunda uyarıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

SON EKLENEN HABERLER