24 Aralık 2024, Salı
spot_img

Gulf Sigorta’dan otizmli çocukları olan annelere destek

STSP ve TODEV işbirliği ile gerçekleştirilen “Benden Sonra” isimli projede yer alan Gulf Sigorta, otizmli çocuğu olan ve çocuklarına tek başına bakmak zorunda olan annelere, ‘Ferdi Kaza Poliçesi’ hediye ediyor.

SİGORTAMEDYA ÖZEL

Özel gereksinimli çocuğu olan ve çocuğunu tek başına büyütmek zorunda kalan bir annenin en büyük endişelerinden biri kendisine bir şey olması durumunda çocuğuna ne olacağı konusundadır. “Benden sonra çocuğuma ne olacak?” sorusu bu annelerin akıllarında dolanır durur. İşte bu endişeleri taşıyan ve otizmli çocuklarına tek başlarına bakan anneler için Gulf Sigorta, Sigortalı Toplum ve Sosyal Dayanışma Platformu (STSP) ve Türkiye Otistiklere Destek Vakfı (TODEV) ile işbirliğine gitti. STSP’nin öncülük ettiği, “Benden Sonra” başlığı altında gerçekleştirilecek olan projede yer alan Gulf Sigorta, otizmli çocuğu olan ve çocuklarına tek başına bakmak zorunda olan annelere, ölüm, sürekli sakatlık, tedavi masrafları ve gündelik tazminatları teminat altına alan ‘Ferdi Kaza Poliçesi’ hediye edecek. Sosyal sorumluluk projesi, Gulf Sigorta yönetimi ve TODEV Vakfı Başkanı Arzu Gökçe‘nin katkıları ile hayata geçirilirken, TODEV bünyesindeki otizmli çocukların anneleri poliçelerini dün Sofitel Otel Taksim’de düzenlenen basın lansmanında aldı.

ÖZEL İHTİYACI OLAN ÇOCUKLU ANNELERE DESTEK OLUYORUZ

Basın toplantısında konuşan Gulf Sigorta Genel Müdürü Süleyman Sağıroğlu, Gulf Sigorta olarak böyle bir sosyal sorumluluk projesinde yer almaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Son yıllarda sosyal sorumluluk projelerinin odağında kadınlar olduğunu ifade eden Sağıroğlu, “Bu projemizde de, özel ilgiye ihtiyacı olan çocuklarına tek başına bakan annelere destek olmak istedik. Özel ihtiyacı olan bu çocukların annelerinin en büyük korkusu ‘bana bir şey olursa ona ne olacak’ konusu oluyor. Biz de ferdi kaza sigortası poliçesi ile destek vererek kaza durumlarda, diğer kaza durumlarında, ölüm sakatlık gibi durumlar için bu annelerimizi güvence altına aldık. Bunu, sadece bu yıl değil uzun yıllar boyu devam ettirmek amacındayız. Bizi bu projeye dâhil eden Sigortalı Toplum Platformuna ve TODEV’e çok teşekkür ediyorum” dedi. İki otizmli çocuk annesinin, otizmli çocuklara sahip olmanın zorluklarını anlattığı basın lansmanına, Gulf Sigorta üst yönetimi, İSAD Başkanı Berrin Dinç, acente ve broker şirketleri temsilcileri ile çok sayıda konuk katıldı.  

OTİZMLİ BİR ANNE OLARAK SİGORTA ÇOK ANLAMLI

TODEV Başkanı Arzu Gökçe de basın lansmanında yaptığı konuşmada, otizmli bir kızı olan anne olarak duygularını şu şekilde paylaştı: “Bizler Türkiye Otistiklere Destek Eğitim Vakfı olarak Türkiye’de kurulmuş ilk otizm vakfıyız. 1997 yılından beri bu alandayız. Ben 16 yaşında otizmli bir kızı olan anneyim. Yaklaşık 2011 yılından beri sivil toplumun çeşitli kademelerinde yer aldım. Bugün TODEV‘in başkanlığını yapıyorum. Neden bu işi yaptığımı şu cümle ile açıklamak istiyorum; bizler dünyayı çocuklarına anlatacakken, evlatlarını dünyaya kabul ettirmek zorunda olan anneleriz. O nedenle ben, evladımı toplumun neresinde ve nasıl kabul ettirebilirim diye her alanda çalışmalar yapıyorum. Bu proje beni heyecanlandırdı. Çünkü, kızımın doğum öncesinden sağlık sigortası vardı. Ama otizm tanısı alınca sigorta yapılmadı. Epilepsi hariç bir sorunu olmadığı halde sigorta kapsamına alınmadığı için ben üzüldüm. Bu projeye benzer projeler yurtdışında mevcut. Amerika’da anne baba vefatında, otizm teşhisi almış bir çocuk sigorta kapsamında devlet tarafından bakılıyor. Bu proje sayesinde inşallah biz de sizler aracılığıyla bir buçuk milyon kişinin de rahatlamasını sağlayabiliriz. Çalışmalara hazırız. Bugün 25 anne seçildi, çünkü babalar çocuklarına teşhis konulduğunda gitmeyi tercih edebiliyor. Bu nedenle, tek başına mücadele eden annelerden seçim yaptık. ‘Çocuklarımız için bizden sonra ne yapılır?’ konusunu konuşuyoruz. En iyi imkânlar verilse bile bizlerin verdiği sevgi olmayacak. O nedenle bu sigorta çok anlamlı. Bunun için çok teşekkür ediyorum.”

SİGORTA BİLİNCİNİN ARTMASINA DA KATKIDA BULUNACAĞIZ

Gulf Sigorta ile işbirliği hakkında düşüncelerini açıklayan Sigortalı Toplum ve Sosyal Dayanışma Platformu’nun (STSP) kurucusu Selcen Gür, “Sigorta hakkında bilinçlendirme oluştururken aynı zamanda toplumsal bir meseleye de dikkat çekmek istedik. Gulf Sigorta’ya bu ilk etkinliğimizde bizlere destek verdikleri için çok teşekkür ederiz”dedi. Amaçlarının bir yandan sosyal dayanışmayı artırıcı projelere imza atmak diğer yandan da sigorta penetrasyonun artmasına katkıda bulunabilmek olduğunu söyleyen Gür, “Toplumda sigorta bilincini artırmadan Türkiye’nin ekonomik ve sosyal gelişimine önemli düzeyde katkı sağlayan, güçlü ve sürdürülebilir bir sigorta sektörü olma vizyonuna ulaşamayız” ifadelerini kullandı.

FERDİ KAZA SİGORTASI NELERİ KAPSIYOR?

Ferdi Kaza Sigortası bir can sigortasıdır. Ölüm, sürekli sakatlık, tedavi masrafları ve gündelik tazminatları teminat altına alır. 

Vefat: Poliçe ile temin edilen bir kaza sonucu sigortalının derhal veya kaza tarihinden itibaren bir sene zarfında ölümü halinde geçerli olan bir teminattır.

Sürekli Sakatlık: Poliçe ile temin edilen bir kaza sonucu sigortalının derhal veya kaza tarihinden itibaren iki sene zarfında sürekli sakatlığa maruz kalması halinde geçerli olan bir teminattır.

Tedavi Giderleri: Sigorta poliçesinin kapsamına giren bir kaza sonucunda sigortalının doktor ücreti ile ilaç, radyografi, kaplıca tedavisi, masaj, hastane ve diğer gerekli tedavi masrafları, nakil ücretleri hariç, sigorta edilebilir.

Gündelik Tazminat: Sigortalı, kaza neticesinde geçici olarak çalışamayacak duruma düşerse, kendisine poliçede yazılı olan gündelik tazminat ödenir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

SON EKLENEN HABERLER