22 Kasım 2024, Cuma
spot_img

Gulf Sigorta kadınlara meslek öğretecek

Gulf Sigorta, ‘Kadın Ustalar Projesi’ kapsamında ‘Kadın Başına İş Başına’ mottosuyla başlattığı çalışmayla erkeklerin yaptığı meslekleri kadınlara öğretecek.

Gulf Sigorta, ‘Kadın Ustalar Projesi’ kapsamında ‘Kadın Başına İş Başına’ mottosuyla başlattığı çalışmayla erkeklerin yaptığı meslekleri kadınlara öğretecek. Projenin tanıtımıyla ilgili hazırlanan videoda Gulf Sigorta Genel Müdürü Süleyman Sağıroğlu ile Genel Müdür Yardımcıları Yeşim Başaran ve Ayşe Figen Gardet açıklama yaptı.   

Gulf Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Yeşim Başaran, kadınların iş hayatında yeterince yer alamadığını belirterek, “Bunun ekonomik ve sosyal faktörlerine baktığımızda ilk olarak eğitimi görüyoruz. İkinci olarak bizim toplumumuzda kadının nasıl konumlandığı, yani cinsiyetle ilgili olan yaklaşım. Ve ayrıca tabii ki ekonomik koşullar. Bu engellerden dolayı kadın iş hayatında beklendiği gibi yer alamıyor” diyor.

Gulf Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Yeşim Başaran

Gulf Sigorta, ‘Kadın Ustalar Projesi’ kapsamında ‘Kadın Başına İş Başına’ mottosuyla başlattığı çalışmayla erkeklerin yaptığı meslekleri kadınlara öğretecek.

Kadının üzerindeki yük alınmalı

Başaran “Öncelikle eğitim konusunda yapabileceklerimizi hedeflememiz gerekiyor. Çünkü, diğer toplumsal algının değişmesi için ciddi anlamda bir süre gerekiyor. Üniversite eğitimi almış kadınların iş hayatında yer alması yüzde 70’in üzerinde bir oran. Teknik ve meslek liselerinden mezun olan kadınların iş hayatında yer alması yüzde 40’ın üzerinde. Tabii ki ülke olarak uzun vadede kadının eğitimin oranın artırmalıyız. Orta ve kısa vadede ise meslek liselerinin artırılması ve kadınların bir an önce iş hayatına katılıp; para kazanmaları sağlanmalı. Kadının toplumsal konumu ve toplumdaki görevi dikkate alındığında, kadın anne, kadın evde bir takım sorumluluklara sahip. Bu durumda kadının iş hayatına katılımını için imkânlarını esnekleştirmek gerekiyor. Bu anlamda da devlet, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarına iş düşüyor. Esnek çalışma saatleri, yarı zamanlı çalışma sistemi gibi devletin sağlayacağı bir takım teşvikler, bu anlamda işgücünün artışı sağlayabilir. Yerel yönetimler de ücretsiz kreşler açarak kadınların üzerinden yük alabilir. Ve sivil toplum örgütleri de geliştirilen projeleri kolaylaştırabilir” şeklinde konuşuyor.

Bakanlıktan sertifika alacaklar

Gulf Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Ayşe Figen Gardet

Gulf Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Ayşe Figen Gardet ise “Normalde toplum içerisinde erkeklere özgü meslekler diye bilinen oto tamircisi, seramik ustası, parke ustası, tesisatçı ve boyacı gibi mesleklerde kadınlara eğitim verilecek. Toplamda 45 farklı meslekte eğitimlere katılacak olan kadınlar, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan sertifika da alacak. Böyle bir proje olduğunu duyunca gerçekten çok heyecanlandık. Daha önce de sosyal sorumluluk projelerinde yer almıştık. Zaten kurumsal değerlerimiz arasında ‘duyarlı olmak’, toplam 6 prensibimizin başlarında yer alıyor. Elbette ki pek çok konu var ve bunların her biri gerçekten önemli. Zaman içerisinde bunların her birine zaman ayırmak, her bir projeyi doğru anlamak, doğru tespit etmek ve yerinde bir yardımda bulunmak kolay değil. Biz kendi yaptığımız kurumsal iklim çalışması esnasında, kadına odaklanmaya karar vermiştik. Bu projeyle denk geldi” dedi.

İlk kurs cep telefonu tamiri

Gulf Sigorta Genel Müdürü Süleyman Sağıroğlu

Gulf Sigorta Genel Müdürü Süleyman Sağıroğlu da ilk etapta çep telefonu tamirini seçtiklerini belirterek, “Biz cep telefonu sigortalarında en büyük şirketlerden biriyiz. Bağlantılarımız güçlü ve bildiğimiz bir konu. Cep telefonu tamiri esnasında hakikaten dikkat, özen ve el becerisi gerekiyor. Bunun da kadınlara uygun olduğunu düşündük. İlk aşamada 5 ilimizde mesleki eğitim vereceğiz. Mesleki eğitimin yanında iletişim, sosyal medya kullanımı ve pazarlama eğitimi de verilecek” diye konuştu.  

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

SON EKLENEN HABERLER