2 Kasım 2024, Cumartesi
spot_img

Devlet Destekli Alacak Sigortası’nın revizyona ihtiyacı var

Quick Sigorta Genel Müdürü Ahmet Yaşar, Devlet Destekli Alacak Sigortası’nın değerli bir ürün olduğunu ancak daha işlevli hale gelmesi için revizyona ihtiyaç olduğunu söyledi. 

SİGORTAMEDYA

Ürünün ilk çıktığı günlerde yoğun bir ilgiyle karşılaştığını belirten Ahmet Yaşar, “Ürüne talep ve ürünle ilgili piyasadaki heyecan çok üst seviyedeydi. Quick Sigorta olarak biz de tüm altyapımızı hazırladık. Sistemlerimizde ürünle ilgili tasarımları bitirdik. Havuzun yöneticisi ile tüm hukuki süreçleri tamamladık ve gerekli yetkileri aldık. Ayrıca broker ve acentelerimize gerekli yetkilendirmeleri yaptık ve kendilerine eğitim verdik. Bunun yanında bir çok ticaret odası ile toplantılar düzenledik, mecralarımızda ilanlar verdik, elimizden geldiğince ülke çapında ürünle ilgili pazarlama ve bilgilendirme faaliyetlerinde de bulunduk” dedi.

7 şirkete eşdeğer üretim

Yaşar, “Ancak piyasanın talebi özellikle limitler ve fiyat konusunda karşılanmadı. Cironun 25 milyon TL ile sınırlandırılması, firmaların beklentisinin altında kaldığından; ürüne olan rağbet beklenenin çok altında kaldı. Ayrıca fiyatın da piyasa tarafından yüksek bulunması talebi azaltan bir başka faktör oldu.  Bu haliyle ürün ağırlıklı olarak bankalar tarafından kredi bağlantılı sunulan bir üründen öteye gidemedi. Eylül 2019 sonu rakamlarına baktığımızda toplam 11.2 milyon liralık devlet destekli alacak sigortası prim üretiminin yüzde 75’i bankalar tarafından üretilmektedir. Sadece Quick Sigorta’nın kefalet sigorta ürününde acenteler üzerinden üretimi; toplam 7 şirketin Devlet Destekli Alacak Sigortası üretimine yakındır” diye konuştu

“Açıkçası biz hâlâ Devlet Destekli Alacak Sigortası ürününe çok inanıyoruz” diyen Yaşar; şunları söyledi: “Gerekli revizyonların yapılması koşuluyla ürünün potansiyelinin sigortacılık piyasası için çok yüksek olduğunu biliyoruz. Ürünle ilgili limitsel geliştirmelere ve ürüne ilişkin olarak tamamlayıcı alacak sigortası  tarafında da bir takım genel şart değişikliklerine ihtiyaç vardır. İlgililerden aksiyon bekliyoruz.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

SON EKLENEN HABERLER