2 Kasım 2024, Cumartesi
spot_img

Corpus Sigorta’nın Dijital Asistanı COR-BEE’ye altın ödül

Corpus Sigorta, bu yıl beşincisi düzenlenen ve finansal teknoloji alanındaki inovatif projelerin ödüllendirildiği PSM Awards 2022’de Dijital Asistan COR-BEE ile “Yılın Ekibi” kategorisinde Altın PSM ödülünün sahibi oldu.

PSM (Payment Systems Magazine) dergisinin 2018 yılından beri düzenlediği PSM Awards, bu yıl da yaratıcılığı teşvik etmek amacıyla toplam 15 kategoride ödüller dağıttı. Maher Holding Sigorta Grubu’ndan Corpus Sigorta ise Dijital Asistan COR-BEE projesi ile “Yılın Ekibi” kategorisinde Altın PSM ödülüne layık görüldü. 50’den fazla projenin ödüllendirildiği PSM Awards 2022’nin ödül töreninde, Corpus Sigorta’nın ödülünü Corpus Sigorta Genel Müdür Vekili Murat Şişli ve Corpus Sigorta ekibi aldı.

PSM Awards 2022’nin jüri başkanlığını Mapfre Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı S. Nazan Somer yaparken seçici kurulundaki diğer isimler PSM Yayın Danışmanı Abdullah Çetin, Kentbank Hırvatistan Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sönmez, Bloomberg Finansal Teknoloji Programı Sunucusu Sefer Yüksel, FinTech İstanbul Kurucu Ortağı Prof. Dr. Selim Yazıcı, Startups.watch Kurucusu Serkan Ünsal, SC Yönetim ve Danışmanlık Kurucusu Dr. Soner Canko ve Canpolat Legal Kurucu Ortağı Av. Yaşar K. Canpolat oldu.

“COR-BEE’ye henüz projelendirme aşamasındayken çok inandık”

Altın PSM ödülünün, aslında yoğun bir çalışmanın hak edilmiş bir meyvesi olduğunu belirten Maher Holding Sigorta Grubu Başkanı Ahmet Yaşar, “Dijitalleşmeyi yol haritası edinmiş bir sigorta grubu olarak Dijital Asistan COR-BEE’ye henüz projelendirme aşamasındayken çok inandık ve vizyonumuzu çok iyi yansıtacağından emindik. PSM Awards 2022 de bu inancımızı kanıtlamış oldu. Tüm Corpus ekibini tebrik ediyor, imza atacakları nice projelerde başarılarının devamını diliyorum” diyerek düşüncelerini aktardı.

Corpus Sigorta Genel Müdür Vekili Murat Şişli ise böylesi genç bir projenin Altın PSM ödülüne layık görülmesinden gurur duyduklarını şu sözlerle ifade etti: “Hızlı bir büyüme trendi yakalayan şirketimiz için önemli bir ödül bu. Her şeyden önce başta COR-BEE’nin yaratıcısı BT ekibimizi ve gerek projenin isimlendirilmesi gerekse test aşamalarında katkı sunan tüm Corpus Sigorta personelini gönülden tebrik ediyorum. COR-BEE gerçek bir ekip işi oldu ve tüm ekibin yükünü hafifletirken iş süreçlerini de hızlandırdı. 2023 yılı sonundaki hedefimiz, Corpus Sigorta bünyesinde yer alan operasyonel süreçlerin tamamının COR-BEE tarafından yapılmasını sağlamak. Öte yandan Corpus Sigorta olarak dijital projeler üretmeye devam edeceğiz.”

Dijital Asistan COR-BEE nedir?

Corpus Sigorta’nın tüm birimlerine destek veren Dijital Asistan COR-BEE, en basit tanımıyla bir insanın bilgisayar başında ekran, klavye, mouse kullanarak yaptığı tüm işlemleri kendisine öğretilmesi halinde yapabilen bir yapay zekadır. Şu ana kadar devraldığı 14 süreçte hasar dosyası açabilir, fatura ödeyebilir, fiş kesebilir, mutabakat yapabilir, zeyil girebilir, is ortaklarına rapor gönderebilir, PDF / Excel / Word okuyabilir ve işleyebilir, veri tabanlarından sorgu çekebilir, iç ve dış uygulamalara girebilir. COR-BEE devraldığı bu süreçlerle ayda üç buçuk kişinin işini üstlenmiş oluyor.

Proje nasıl ortaya çıktı?

Corpus Sigorta’nın 2022 yılını “Kârlı Büyümede Operasyonel Verimlilik Yılı” olarak ilan etmesinin ardından BT ekibi bu hedef doğrultusunda iş süreçlerinde operasyonel verimlilik elde edilmesine imkan sağlayacak teknolojileri araştırmaya başladı ve RPA (Robotik Süreç Otomasyonu) teknolojisinin en ideal araç olduğuna karar verdi. Projedeki ana hedef; halihazırda kendi işlerinde kalifiye olan personeli, operasyonel yükten kurtarmak ve daha fazla katma değer sağlayacakları alanlara yönlendirmek oldu. Şirket çalışanlarının oy çokluğuyla ismini belirlediği Dijital Asistan COR-BEE; arı gibi çalışkan, güler yüzlü, sabırlı, iş birliğine açık bir çalışma arkadaşı olarak ekibe katıldı.

Süreçler tasarlarken COR-BEE’ye aşağıdaki işlemleri kolaylıkla yerine getirebilecek yetenekler kazandırıldı:

  • Mail dinleme / okuma / gönderme
  • Excel, Word gibi Office programlarını okuyabilme / yazabilme / bu dokümanlar üzerinde işlemler yapabilme
  • Veri tabanlarından sorgu çekebilme
  • Web servis ile entegre çalışabilme
  • Raporlama sistemlerinden rapor alabilme
  • Temel Sigortacılık uygulamasında poliçe girişinden hasar ödemeye, fiş kesmeden mutabakata kadar çeşitli işlemler yapabilme
  • Doküman okuyabilme vb. gibi farklı birimlerde farklı uzmanlıklarda çalışan bir çoğumuzun gün içinde masa başında yapabildiği işler…

Bugüne kadar iş birimleri tarafından yürütülen şu görevler ise artık COR-BEE’nin görev listesinde yer almaktadır:

  1. Banka Havale Depo Girişi
  2. Nakde Dönen Tutarların Muhasebeleştirilmesi
  3. Sanal Pos Mutabakatının Otomatik Yapılması
  4. Tahsilat Toplu Poliçe Kapama Süreci
  5. Komisyon Gider Belgeleri Gönderimi
  6. Serbest Meslek Makbuzu KDV ve Stopaj Tebliği
  7. E-Fatura Kayıtlarının Muhasebeleştirilmesi
  8. Muhasebe Otomatik Fiş Girişi
  9. Aktüer Ödemesi
  10. Medical Ödemesi
  11. Bilirkişi / Danışmanlık Ödemesi
  12. Avukat Ödemesi
  13. Dekontların Hasar Dosyaları Üzerine İşlenmesi
  14. Değer Kaybı Dosyalarının Açılması
  15. Hasar Evraklarının Hasar Dosyaları Üzerine İşlenmesi
  16. Toplu Kullanıcı Açılışı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

SON EKLENEN HABERLER