18 Kasım 2024, Pazartesi
spot_img

Atilla Benli’den sigortacı olmak isteyen üniversitelilere önemli tavsiyeler

Türkiye Sigorta Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Atilla Benli; Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi’nin 05-09 Nisan 2021 tarihleri arasında düzenlemiş olduğu Paraşüt Kariyer Fuarı’nda üniversite öğrencileriyle online platformda bir araya geldi. Benli, sigortacı olmak isteyen üniversite öğrencilerine önemli tavsiyelerde bulundu. 

Konya Ticaret Odası Karatay Üniversitesi’nin kariyer günleri kapsamında düzenlediği etkinlikte “Sigorta Sektörünün Geleceği ve İstihdam Olanakları” adlı oturuma online olarak katılan Atilla Benli, gençlerle sigortacılık sektörünün ekonomiye ve istihdama etkisini, Türkiye Sigorta’nın sektördeki konumunu ve iş yapış modellerini anlatırken aynı zamanda kariyer yolculuğunu ve sektördeki tecrübelerini de öğrencilerle paylaştı. 

Sigortacılık, Türkiye için değer yaratan bir sektör

Sigortacılık sektörünün finans piyasalarının en popüler sektörlerinin başında geldiğini vurgulayan Atilla Benli, “Sermaye piyasalarını destekleyen en önemli sektörlerden biri sigorta ve emeklilik sektörü olarak öne çıkıyor. Sigorta ve emeklilik sektörünün GSYH içerisindeki payını artıran ülkelerin sürdürülebilir ekonomik büyümeyi başarabildikleri gözlemleniyor. İçinde bulunduğumuz sektörün ekonomimiz için yarattığı değer çok büyük. Fakat asıl önemli olan insanımız için üstlendiğimiz değer. 2020 yılı yaşadığımız küresel salgın, depremler, yangınlar ile sigorta kavramının ne kadar olduğunu, gerçekten hayatlarımızı nasıl iyileştirdiğini yeniden hatırlattı. 83 milyona değer yaratan bir sektör olarak öne çıktık.” dedi. 

Bankacılıkla başlayıp sigortacılıkla devam eden kariyerinde, sigortayı ve sigortacılığı çok sevmesindeki en büyük etkenin, sektörün insan odaklı olmasına bağlayan Benli; “Sigortacılık her yönüyle topluma fayda sağlayan bir alan. Ülke yatırımlarına, değerlerine, insanımızın kendisine ve sevdiklerine güvence sunan, tasarrufu destekleyen, ekonomimizin gelişimine en fazla katkıyı sunan bir sektörün profesyoneli olmak beni her zaman gururlandırdı ve umutlandırdı.” şeklinde konuştu. 

63 şirketimizde toplam çalışan sayısı 20 bin 417 ve bunun 16 binden fazlası üniversite mezunu

Sigortacılık sektöründe gençlerin kariyer yapmaya başladığını ve sektörün çalışan sayısının her yıl artışta olduğunu belirten Atilla Benli sözlerini şöyle sürdürdü:  “Ülkemizde faaliyet gösteren toplam 63 şirketimizde Covid-19 salgınına rağmen 2020 yılı sonu itibarıyla doğrudan satış personeli de dâhil çalışan sayısı 863 kişi artarak 20 bin 417 kişiye çıktı. Doğrudan satış personeli de dâhil toplam çalışanların 13 bin 715’i üniversite mezunu, 2 bin 151’i ise lisansüstü eğitim diplomasına sahip. Sektörümüzdeki istihdamda bankacılık ve sigortacılık bölümü ile aktüerya bölümü mezunları büyük önem taşıyor. İşletme, iktisat, ekonomi, mühendislik gibi alanlardan mezun adaylar da çoğunlukta ve bu adaylar teknik sigortacılık-underwriting, finans, sigorta satış, aktüerya, hasar, operasyon, strateji, insan kaynakları gibi alanlarda değerlendiriliyor.” 

Dijitalleşme bilgi teknolojisine yönelik istihdamı da arttırıyor

Günümüzdeki çalışma modelleri, iş yapış şekilleri değiştikçe sektördeki insan kaynağının da çeşitlenmeye başladığını belirten Benli, “Artık nesnelerin internetinin olduğu, makineler arası iletişimden söz ettiğimiz bir çağdayız. Dünya hızla değişiyor; eş zamanlı olarak yaşam pratiklerimizi, alışkanlıklarımızı şekillendiriyor. Bu değişim ile ilişkimizi doğru yönetebilmemiz, fark yaratabilmemiz adına olmazsa olmaz. Veri analitiği, yönetim bilişim sistemleri, yazılım, kodlama, istatistik, matematik mezunlarına yönelik çok farklı iş alanları oluşmakta. Özellikle verinin analizi, veri analitiği ile karar verme, dijitalleşme ön plana çıktıkça bu alandaki iş imkânları artıyor” diye konuştu.

Geleceğin iş modellerine uyum sağlayacak yetkinliklerle güçleneceğiz

Türkiye Sigorta’nın sektör lideri bir şirket olarak büyümeye ve istihdam alanları oluşturmaya devam ettiğinin altını çizen Atilla Benli, “Günümüz şartlarına ve geleceğin iş modellerine uyum sağlayacak potansiyel ve yetkinliklerde çalışanları kadromuza katmayı ve güçlenmeyi hedefliyoruz. Geleceğin yetkinliklerinde teknoloji kullanımı, tasarımı, inovatiflik, yaratıcılık, stres yönetimi, esneklik, aktif öğrenme gibi yetkinlikler öne çıkıyor. Biz de kendimizi buna göre konumlandırmaya ve gerek işe alımlarımızda gerekse içerideki çalışanlarımızın potansiyellerini değerlendirme ve onları geliştirmede bu yetkinlikleri de dikkate alarak hareket ediyoruz” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

SON EKLENEN HABERLER