23 Kasım 2024, Cumartesi
spot_img

Asansör sigortanızı yaptırın hayata sağlam tutunun!

Günlük yaşamda oldukça sık kullandığımız asansörler hayatımızı oldukça kolaylaştırırken, tam aksine bizleri geri dönüşü olmayan kazalarla da karşı karşıya bırakabiliyor. Sigorta şirketleri ‘Asansör Kazaları Sorumluluk Sigortası’ ile kişileri kazalara olası risklere güvence altına alıyor.

Asansörler, günlük yaşamda oldukça sık kullandığımız araçların başında geliyor. Asansörleri gerek yaşadığımız evimizde gerekse çalıştığımız kurumlarda günde defalarca kullanıyoruz. Peki, hayatımızı kolaylaştıran araçlar arasında olan asansörler ne kadar güvenli, bakımları periyodik olarak yapılıyor mu, başımıza asansörden kaynaklı bir problem gelirse neler yapabiliriz? Bu soru ve kaygılarınızı sigorta şirketleri ‘Asansör Kazalarına Karşı Sorumluluk Sigortası’ ile gideriyor.

İş hanlarında veya apartmanlarda bulunan asansörlerde meydana gelecek kazalar, bu gibi yerlerin sahipleri, kiralayan veya sorumlu yöneticileri için yükümlülüklere neden olabiliyor. Birçok sigorta şirketi ‘Asansör Kazalarına Karşı Sorumluluk Sigortası’ ile bu sorumluluktan doğacak maddi zararların karşılanmasını teminat altına alıyor.

Mahkeme ve avukat masraflarına güvence

22-ASANSOR.QXD:Layout 1

Daimi sözleşmeyle bakıma tabi tutulan asansörlerde meydana gelebilecek bir kaza sonucu, üçüncü şahısların uğrayacağı bedeni ve maddi zararlar için ileri sürecekleri tazminat talepleri, belirlenecek limitler içinde sigorta şirketi tarafından karşılanıyor. Bu nedenlerle açılacak davalarda ilgili mahkeme masrafları, avukatlık ücretleri de yine sigorta poliçesinin güvencesi altında oluyor.

Sigorta teminatı dışındaki haller

Sigorta poliçesi her durumda güvence sağlamıyor. Teminat dışında kalan durumlar poliçe genel şartlarında belirtiliyor. Buna göre, kasten ika olunan veya bilerek sebebiyet verilen olaylar sonucu doğacak zarar ve ziyan talepleri, sigortalının kanuni sorumluluk ölçüsünü aşan talepler, Sigortalının eşi, çocukları kardeşleri gelin ve damatları gibi aile efradı tarafından vaki olan talepler. Taşıma kapasitesinin aşılması sebebiyle meydana gelen zarar ve ziyalar, yangın, yıldırım, infılak, sel, deprem veya harici bir sebebin meydana getirdiği maddi ziya ve hasarlar, terör, grev, lokavt, ayaklanma gibi durumlar sonucu meydana gelen hasarlar teminat dışı kabul ediliyor.

Asansör Kazalarına Karşı Sorumluluk Sigortası yaptırmak için 6 neden

  1. Hiçbir ihmaliniz ve suçunuz olmamasına rağmen asansörlerde başınıza tehlikeli olabilecek sorunlar gelebilir.
  2. Oturduğunuz evde veya çalıştığınız kurumdaki asansörün periyodik bakımı yapılmamış olabilir. Bu da yaşanabilecek olan problemlerin olasılığını artırır.
  3. Günlük yaşamlarımızda çocuklarımız gerek okullarında gerekse apartmanlarda birçok asansör yolculuğu yapıyor. Onların sağlığını da düşünerek bu sigortayı gerekli yöneticilerden isteyebilirsiniz.
  4. Yönetici olduğunuz apartmandaki asansörde yaşanacak olan bir kaza sizin başınıza hiç de istemeyeceğiniz sıkıntıları doğurabilir.
  5. Asansörlerle ilgili olarak meydana gelebilecek kazalar sonucu üçüncü kişiler tarafından ileri sürülecek tazminat miktarları sigortacınız tarafından temin edilir.
  6. Yaşanacak olan bir kaza sonucu olay mahkemeye taşınabilir ve avukatlık masrafları size büyük bir sorun oluşturabilir. Eğer sigortanızı yaptırırsanız bu masrafları sigortanız karşılar.

HAYATIMIZ SİGORTALI / KASIM 2017

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

SON EKLENEN HABERLER