Allianz Türkiye’nin “Sağlık Destek Programı”, 9. Kurumsal Sosyal Sorumluluk Pazaryeri’nde düzenlenen Sürdürülebilir Kalkınma Akademi Ödülleri’nde “Sağlıklı Bireyler” başlığındaki ödülün sahibi oldu.
Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği tarafından düzenlenen ve Türkiye’nin öncü kurumsal sosyal sorumluluk uygulamalarının ödüllendirildiği organizasyonda, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nin 3.’sü olan “Sağlıklı Bireyler” başlığındaki ödül Allianz Türkiye Sağlık Genel Müdür Yardımcısı Pınar Oruç Lembet’e verildi.
“Hedefimiz, önleyici çözümler sunmak”
Allianz Türkiye Sağlık Genel Müdür Yardımcısı Pınar Oruç Lembet, ödülle ilgili olarak “Türkiye’de Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni imzalayan ilk küresel sigorta şirketi olarak; sürdürülebilirlik stratejimizi iyi bireyler, iyi kurumlar, iyi bir toplum ve iyi bir çevreye odaklıyoruz. Modelimizin ana yapı taşları da önleyici çözümler ve girişimcilik ile inovasyon üzerine. ‘Sağlık Destek Programı’ ile başta müşterilerimiz olmak üzere, genel olarak toplum sağlığında iyileşmeyi hedefledik. Proje kapsamında uzaktan hasta takibi, elektronik tıbbi kayıtlar ve sağlık hizmeti eğitimini hedefleyen çalışmalarla hastalıkların daha iyi yönetilmesini sağlıyoruz. Bu uygulamalarımızın; kapsamlı ve sistematik yapısıyla sigorta sektöründe bir ilk olması ve ödüle layık görülmesi bizim en büyük mutluluk kaynağımız” dedi.
Sağlık Destek Programı ile neler yapılıyor?
Diyabet Destek Projesi ile diyabet hastası sigortalılara ücretsiz olarak verilen medikal ölçüm, veri aktarım cihazı ve ekipmanını içeren özel kit, kan şekerinin düzenli olarak ölçülmesi ve hastalığın kontrol altına alınmasına destek oluyor. Başkanlığını Prof. Dr. M. Temel Yılmaz’ın üstlendiği Türkiye Diyabet Vakfı’nın 2017 Ödülleri’nde ‘Diyabette Fark Yaratanlar’ kategorisinde ödül de alan proje kapsamında, sigortalılara sürekli medikal destek veriliyor, hastalık ve hastalık yönetimi konusunda bilgilendirme yapılıyor ve belirlenen sayıda tetkikin anlaşmalı sağlık kurumlarında ya da ikamet adreslerinde ücretsiz olarak yapılması sağlanıyor.
Meme Kanseri Bilgilendirme ve Takip Projesi ile erken tanının hayat kurtarıcı olduğu hatırlatılıyor. Kendi kendine muayene konusunda sigortalıların bilinçlenmesini sağlamak, 40 yaş üstü kadınlara yılda 1 kez ücretsiz mamografi hizmeti sunmak ve Meme Kanseri Farkındalık Ayı gibi özel zamanlarda SMS, sosyal medya vb. kanallarla farkındalık oluşturulması hedefleniyor.
Dr. Allianz Hizmeti ile sigortalılara 7 gün 24 saat ücretsiz olarak ulaşılabilen doktor ve hemşire kadrosu ile medikal danışmanlık hizmeti veriliyor. Bu kadro, sigortalıların sorularını yanıtlıyor; ayrıca medikal destek, eve doktor gönderimi ve laboratuvar hizmeti yönlendirmesi de yapıyor.
Evimde Güvendeyim Uygulaması ile 70 yaş ve üzeri sigortalıların ev kazalarına karşı korunabilmesi amacıyla evlerinde ücretsiz risk değerlendirmesi yapılarak, riskleri minimize etmek için gereken ürünler yaşam ortamlarına monte ediliyor.