23 Aralık 2024, Pazartesi
spot_img

Ahmet Yaşar: Bir amaç etrafında birleştik, güzel oldu

106 ülkeden yaklaşık 37 bin civarında sporcu ile çok sayıda koşucunun katıldığı 41. İstanbul Maratonu, bu yıl “İstanbul Senin, Durma Koş!” sloganı ile 3 Kasım’da düzenlendi. Quick Sigorta Genel Müdürü Ahmet Yaşar, maratonda serebral palsili çocuklar yararına koşmalarının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

SİGORTAMEDYA / ÖZEL

Quick Sigorta Genel Müdürü Ahmet Yaşar ve ekibi maratonda Serebral Palsili Çocuklar Derneği (SERÇEV) ile birlikte engelli çocuklara yardım toplayabilmek için koştu.

SigortaMedya’ya maratonla ilgili özel demeç veren Yaşar, “Biz Serebral Parsili Çocuklar Derneği’nin (SERÇEV) sponsoruyuz. Elimizden geldiğince onlara destek vermeye çalışıyoruz. Şimdi 41. İstanbul Maratonu’nda da biliyorsunuz orada ‘İyilik peşinde koş’ diye bir oluşum var o oluşumun içinde de sivil toplum örgütleri var biz yine daha önceden de destek verdiğimiz SERÇEV ile hareket etme kararı aldık ve orada 650 bin civarında Türkiye’de Serebral Parsili çocuk var. Ve bunlar tabii özel bir takım donanımlara ihtiyaç duyuyorlar. Normal bir tekerlekli sandalyeyi kullanamıyorlar. Cihazlarının özel olması gerekiyor. O yüzden de parasal bağış büyük önem arz ediyor. Biz de o noktada sağ olsunlar gönüllü arkadaşlarımızla bir ekip oluşturduk” dedi.

Ciddi bağış topladık

Yaşar, “Quick Sigorta çalışanı arkadaşlar ve bizim Corpus Sigorta’dan da destek veren arkadaşlarımız oldu. Özellikle bayan arkadaşlarımız destek verdi. Sonuçta bir kampanya süreci başlattık. Hem koşudan önce başlayan bir bağış toplama süreci var. Koşu var, koşudan sonra da bağış toplama süreci var. Arkadaşlara da şunu söyledik: ‘Kişisel gayretlerinizle topladığınız bağışların dışında, 15 kilometrelik koşuyu tamamlayıp da madalyasını getirenler için derneğe ayrıca bir bağış yapacağız.’ Dolayısıyla bu da arkadaşlarda artı bir motive oluşturdu ve ekibin büyük bir kısmı 15 kilometrelik maratonu bitirdi. Şu anda madalya bağışlarını yapmadan bile SERÇEV’in bağış hedefinin yüzde 60-70 kısmını biz tamamlamış durumdayız. Hakikaten hem bireysel olarak hem de bütün ekip olarak ciddi bir bağış topladık” diye konuştu.

Olmazsa olmazımız

Kuruldukları ilk günden itibaren sosyal sorumluluk projelerine destek verdiklerini belirte Yaşar şöyle konuştu:  “Her türlü alanda sosyal sorumluluk, bizim ticari faaliyetlerimizin yanında mutlaka olmazsa olmazımız. O yüzden bu konuya da çok önem veriyoruz. Ben de ilk defa maratonda koştum ve tamamladım. Hakikaten büyük bir duyguydu. Bir amaç için koşmak çok iyiydi. Sadece 15 kilometre değil toplamda 22-23 kilometre yaptık. Yani benim için önemli bir deneyimdi. Bunu bir amaç uğruna yaptık. Hem sportif faaliyet olarak hem sosyal sorumluluk olarak… Seneye inşallah daha organize bir şekilde katılacağız. Sektörden katılımlar da gördüm o da beni mutlu etti. Bir amaç etrafında birleştik güzel oldu.”

Adımlar ‘Engelsiz Hayat’lar için atıldı

SERÇEV’in serebral palsili çocuklara eğitim ve sağlık desteği sağlayabilmek için oluşturduğu Engelsiz Hayat Projesi; 41. Vodafone İstanbul Maratonu’nda destek toplayan iyilik hareketlerinden biri olarak öne çıkıyor. Serebral palsili çocuklara uygun cihazların temin edilmesi için yürütülen proje, bu kez özel donanımlı 15 farklı cihazın karşılanması amacıyla iki kıta arasındaki maraton koşucularından destek bekliyor. Projenin hedefi 100 bin TL, cihazların kişi başı maliyeti ise ortalama 5 bin TL. Proje kapsamında toplanan gelirlerle alınan cihazlar; ailelerin ekonomik durumu ve çocukların hastalık düzeyine göre önceliklendirilerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

Serebral palsi nedir?

Gelişimini tamamlamamış beynin; doğum öncesi, doğum sırası veya doğum sonrası dönemde hasar görmesi nedeniyle oluşan fiziksel engellilik durumuna serebral palsi denir. Dünyada 17 milyonun üzerinde, Türkiye’de ise 650 binin üzerinde serebral palsili bireyin olduğu tahmin ediliyor. İstatistiksel olarak Türkiye’de her yüz doğumdan 4.4’ü, dünyada ise her bin doğumdan 2.1’i serebral palsili bebek olarak dünyaya geliyor. Her bir bireyin sahip olduğu engel düzeyi ve onunla doğru orantılı olarak kullanılacak cihazlar farklılık gösteriyor. Engeli kendine özgü serebral palsili çocukların aileleri doğru cihazlara ulaşmakta problem yaşıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

SON EKLENEN HABERLER