22 Kasım 2024, Cuma
spot_img

Ada Yazılım ile muhasebe işlemlerinde tam entegrasyon

Ada Yazılım Eğitim ve Destek Uzmanı Zeynep Ateş, sigorta şirketleri, acente ve brokerlerin hizmetine sundukları yazılımının; transfer işlemleri ve müşteri mutabakatında kolaylık sağladığını söylüyor. Ateş, “Bu sayede dışarıda muhasebe tutmaya gerek kalmıyor” diyor.

Ada Yazılım Eğitim ve Destek Uzmanı Zeynep Ateş, müşterilerinin hizmetine sundukları sigorta yazılımının, muhasebe işlemlerinde de tam entegrasyon sağladığını söylüyor. Ateş, “Yazılımımızla sigorta şirketlerinden transfer işlemleri (poliçe, tahsilat, hasar vb…) acentelerimizin müşteri mutabakatında kolaylık sağlıyor ve acentelerimiz hesaplarını eksiksiz takip edebiliyor. Transfer işlemlerinin ardından acenteler ve brokerlere büyük kolaylık sağlayan diğer bir modülümüz de resmi muhasebe işlemleri. Kurulduğumuz günden beri acente ve brokerlerin tüm resmi evrakları; (poliçeler, tahsilatları, acente komisyonları) muhasebeye sigorta şirketlerinden yapılan transfer işlemlerinin ardından otomatik online entegrasyonunu yapıyoruz. Alınan poliçe ve tahsilat transferleri anında muhasebede fiş oluşturuyor” diyor. Tüm kurumlarda kullanılan tek düzen hesap planı üzerinden mizan, muavin; gelir gider tablosu ve bilançonun alınabildiğini belirten Ateş, şunları söyledi: “Bu sayede dışarıda muhasebe tutmaya gerek kalmadan tüm belgeler ofiste tutularak; acentelerimiz kendi resmi muhasebelerini ofis içerisinde tutup kâr/zarar hesabı ve bilançolarını alabiliyorlar. Acentenin yapması gereken tek şey muhtelif giderlerinin (kira, maaş, çay-kahve vs..) fiş olarak girilmesidir.”

Banka tutturmakla uğraşmıyorlar

“Otomasyonun çok yaygınlaştığı günümüzde birçok veriyi farklı kurumlardan elektronik ortamda alabiliyoruz” diyen Ateş, “Biz de Ada Yazılım olarak ilk günden beri felsefemiz olan ‘Yapılabilecek her şeyi kullanıcı yapsın’ düşüncesinden yola çıkarak, transfer edebildiğimiz her şeyi elektronik ortamda transfer ediyoruz. Kullanıcılarımızın en sevdiği özelliklerden biri de bankalardan ekstre transferi. Tüm bankalar tarih, tutar ve açıklamanın bulunduğu basit bir excel formatındaki dosyayı müşterisine elektronik ortamda veriyor. Müşterilerimiz de ay sonunda banka tutturmak ile uğraşmıyorlar” diye konuşuyor.

Dövizde zamandan tasarruf

Bir diğer kolaylığın ise kur değerleme işlemlerinde olduğunu sözlerine ekleyen Ateş, “Üç ayda bir geçici vergi dönemlerinde (istenirse aylık da yapılabilir) yapılması gereken kur değerleme işlemini tüm muhasebe hesaplarına Merkez Bankası kurlarıyla toplu olarak çalıştırabilirler. Bu işlem de özellikle dövizli işlemi çok olan müşterilerimizde zamandan tasarruf sağlamaktadır. Her bir kur değerleme işlemi sonucunda muhasebede kur değerleme fişi oluşmakta ve fişin içerisinde ise dövizle ilgili tüm detaylar bulunmaktadır” açıklamasını yapıyor.

“e -Defter tutmak daha ekonomik”

Ada Yazılım Eğitim ve Destek Uzmanı Zeynep Ateş, e-Defter uygulamasında şirketlere büyük kolaylıklar sağladıklarını söylüyor. Şu anda yıllık cirosu 10 milyon ve üzeri olan kurumlar için e-Defter tutulma zorunluluğunun bulunduğunu belirten Ateş, “Ancak zorunlu tutulmasa bile isteyen kurumlar da resmi defterlerini e-Defter olarak saklayabilirler. Maliye buna izin vermektedir. Resmi defter verilerini (yevmiye ve kebir resmi defterlerini) eDefter olarak tutmak isteyen kurumlar için noterden resmi defter onayına ihtiyaç yoktur. Bu açıdan düşünüldüğünde de noter onayına göre e-Defter ortamında resmi defter tutmak daha ekonomik olmaktadır” diyor.

HAYATIMIZ SİGORTALI

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

SON EKLENEN HABERLER