ABD ve Avrupa Birliği (AB), önemli bir sigorta anlaşmasına imza attı. Konu ile ilgili gelişmeleri kendi bloğunda değerlendiren JLT Türkiye CEO’su Servet Gürkan, “Reasürans ve sigorta şirketlerinin söz konusu anlaşmadan dolayı mutlu. ABD şirketlerinin AB’de iş yapabilme becerisi artacak” dedi
SİGORTAMEDYA
ABD ve Avrupa Birliği (AB),geçen günlerde önemli bir sigorta anlaşmasına imza attı. 20 yılı aşkın tartışmalar ve resmi görüşmelerin sonrasında imzalanan anlaşma, uluslararası sigorta ve reasürans düzenlemelerini güncelleştirmeyi ve yatırımlar için de sermaye sağlamayı amaçlıyor. Konu ile ilgili gelişmeleri kendi bloğunda değerlendiren JLT Türkiye CEO’su Servet Gürkan, ABD şirketlerinin AB’de iş yapabilme becerisi artacağını bildirdi.
Reasürans ve sigorta şirketlerinin söz konusu anlaşmadan dolayı mutlu olduğunu belirten Gürkan, şu görüşleri dile getirdi; “Anlaşma, nitelikli reasürörler için teminat ve yerel mevcudiyet şartlarını ve her iki bölgede faaliyet gösteren sigortacılar ve reasürörler için anlamlı bir şekilde düzene tabi tutulan grup denetleme gerekliliklerini ortadan kaldıracak. Bu suretle ABD şirketlerinin AB’de iş yapabilme becerisi arttırılacak.” Gürkan, bloğunda ayrıca Amerika Reasürans Derneği Başkanı Frank Nutter’in şu görüşlerine yer verdi: “Anlaşmayı yürüten İdare’yi takdir ediyoruz, önemli bir kilometre taşı ve ABD devlete dayalı düzenleyici sistemin gücünü tanıyor ve bu mekanizma arasındaki güçlü düzenleyici işbirliğini biçimlendiriyor. Önemli olan ise ABD ve Avrupa Birliği, başkalarının uyması gereken iyi düzenlenmiş yargı alanları arasında bir düzenleyici işbirliği modeli oluşturdu.”
Tüketici de daha güçlü korunacak
Daha önce, eski ABD Başkanı Barack Obama yönetimi tarafından müzakere edilen anlaşma, tüketicileri korumayı güçlü hale getirirken, şirketlerin karşı karşıya olduğu düzenlemelerle ilgili kısıtlamaları ve bürokratik işlemleri azaltmak yoluyla sigortacılar için de genişletilmiş bir mevzuat açıklığı sağlayacak. Anlaşma, ayrıca reasürans şirketlerinin karşılıklı sermaye gereksinimlerini de azaltacak. Anlaşma yürürlüğe girmeden önce Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Konseyi’nin söz konusu anlaşmaya onay vermesinin zorunlu olduğu kaydedildi.