27 Nisan 2024, Cumartesi
spot_img

2023 yılı aktüerlik sınav tarihleri açıklandı

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme Ve Denetleme Kurumu (SEDDK), 2023 yılı aktüerlik sınav tarihlerini açıkladı. Buna göre, birinci ve ikinci seviye sınavları, Ankara ve İstanbul’da, üçüncü ve dördüncü seviye sınavları ise sadece İstanbul’da belirtilen tarihlerde yapılacak.

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme Ve Denetleme Kurumu (SEDDK), 2023 yılı aktüerlik sınav tarihlerini açıkladı.

15/08/2007 tarihli ve 26614 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan ve 01/01/2008 tarihinde yürürlüğe giren Aktüerler Yönetmeliği uyarınca birinci, ikinci ve üçüncü seviye sınavlarının bir takvim yılında en az bir kez açılması hükmü kapsamında aktüerlik birinci ve ikinci seviye sınavları, Ankara ve İstanbul’da, üçüncü ve dördüncü seviye sınavları ise sadece İstanbul’da belirtilen tarihlerde yapılacak.

Buna göre birinci seviye sınavlarının ilk dönemi 6-7 Mayıs, ikinci dönemi 9-10 Eylül 2023 tarihlerinde gerçekleşirken, ikinci seviye sınavlarının ilk dönemi 27-28 Mayıs, ikinci dönemi 23-24 Eylül 2023 tarihlerinde yapılacak. Üçüncü seviye sınavları 4-5-18-19-25 Kasım, dördüncü seviye sınavları ise 9 Aralık 2023 tarihinde uygulanacak.

Yurt dışından başvuran adayların denklik belgesi alması gerekiyor

Yurt içinde veya dışında bir yüksek öğretim kurumuna lisans derecesi almak üzere devam edenler veya bu yüksek öğretim kurumlarından mezun olarak lisans derecesi almış olanların birinci, ikinci ve üçüncü seviye sınavlarına başvurabilecek. Sınav sonuçlarının geçerli olabilmesi için yurtdışında öğrenim görenlerden, Yüksek Öğretim Kurumu’ndan alınacak denklik belgesi talep edilecek. Dördüncü Seviye Sınavlarına ise Uluslararası kabul görmüş sınavlar veya usullerle aktüer unvanını alanlar başvurabilecek.

Adaylar sınavlar hakkında detaylı bilgiye https://seddk.gov.tr/ üzerinden ulaşılabilir ve Sigortacılık Eğitim Merkezi (www.segem.org.tr) internet sayfalarında yayımlanan “2023 Yılı Aktüerlik Sınavları Başvuru ve Uygulama Kılavuzu” ve “2023 Yılı Aktüerlik Sınavları Kapsamı” adlı dokümanlardan edinebilirler.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

SON EKLENEN HABERLER