Ziraat Emeklilik, en önemli yatırımın insana yapılan yatırım olması noktasından yola çıkarak “Bir Yöneticiden Daha Fazlası Gelişim ve Koçluk Projesi”ni başarı ile yürüterek, yönetici ve yönetici adaylarının tasarruf oluşturan veya gelir arttırıcı projeler üretmesini sağladı.
Ziraat Emeklilik İnsan Kaynakları ve İç Operasyonlar Bölümü Yöneticisi Ferhat Bozkır ile Eğitim Sorumlusu Barış FESLİYEN yönetici ve liderlerini şirket içinden yetiştirme yolunda ciddi çalışmalar yürütülen eğitim projesi için “Şirketimiz yönetici ve yönetici adaylarının yöneticilik becerileri arttırılırken, Şirketimize katkı sağlayacak proje üretmelerine de büyük katkı sağladık.” açıklamasında bulundu.
3 aşamalı olarak yürütülen gelişim ve koçluk projesinde;
İlk aşamada, kişilerin kendi gelişimlerini kendilerinin yönetebilmesi, değiştirebilmesi ve farkındalık yaratabilmesi ile ilgili çalışmalar yürütüldü.
İkinci aşamada, iş boyutu ile ilgili çalışmaların yapıldığı süreçler oluşturuldu. “Takım halinde problem nasıl çözülür?”, “Nasıl işbirliği sağlanır?”, “Nasıl iyileştirme yapılabilir?” gibi sorularla mevcut durum analizi yapılarak teorik ve uygulamalı çalışmaların yürütüldüğü vaka çalışmaları düzenlendi.
Geliştirilen tüm operasyonel verimlilik projelerinin hayata geçirilmesiyle; harcamalardan daha fazla tasarruf yapılması sağlanmıştır.
Üçüncü aşamada ise, “Ekibimi nasıl yönetirim?” teması uygulamalı olarak işlendi. Koçluk, toplantı yönetimi ve performans yönetimi gibi konular üzerinde durulurken, örnek olay ve rollerle somut ve ölçülebilir argümanlar oluşturuldu.
Bu aşamada ayrıca; tüm yönetici ve yönetici adaylarımızın, bölümlerinde birlikte çalıştıkları çalışanlarımıza koçluk yapabilmeleri amacıyla koçluk eğitimlerine de tabi tutulmaları sağlandı. Birebir koçluk seansları ile Şirketimiz çalışanlarına yöneticilerinden, etkin ve verimli bir şekilde nasıl çalışarak şirket karlılığına katkıda bulunabilecekleri hususlarında koçluk verilmesine imkân tanındı.
Bu 3 aşamalı çalışma sonucunda geliştirilen projeler sayesinde; yönetici ve yönetici adaylarımızın koçluk seansları ile önyargılarından arınarak nasıl proaktif hale gelebileceklerini kendilerinin bulmasına yardımcı olundu. Bu sayede insanların kendi farkındalıklarını görerek gelişim yolculuklarında ortak kurumsal paydada buluşmalarına katkı sağlandı.
Üretilen projeler ve projelerin çıktılarından elde edilen yetkinlikler sayesinde, aynı zamanda Şirketimiz Performans Yönetim Sisteminin altyapı oluşumunun sağlanmasının da ilk adımları atılmış oldu.
Bu gelişim ve koçluk projesi sayesinde bir tarafta yönetici havuzunun oluşturulması sağlanırken, diğer taraftan da yedekleme sistemine hizmet edilmiş oldu.
Proje kapsamında beğenilen ve performansa etki eden davranışların yaygınlaştırılarak Şirket kültürü haline gelmesini sağlayacak bir sürecinde ilk adımlarının atıldığını ve bu sürecin gelecek nesillerle de entegre olacağını düşünüyoruz.