26 Şubat 2026, Perşembe

TSB heyeti İngiliz Sigortacılar Birliği’ni ziyaret etti

Türkiye Sigorta Birliği Genel Sekreter Yardımcıları Aysun Yıldız ve Şenol S. Şentürk, Londra’da İngiliz Sigortacılar Birliği (ABI) ile bir araya geldi. Ziyarette emeklilik, otomatik katılım ve uzun vadeli tasarruf ürünleri başlıkları ele alındı.

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Genel Sekreter Yardımcıları Aysun Yıldız ve Şenol S. Şentürk, Londra’da İngiliz Sigortacılar Birliği’ni (The ABI) ziyaret ederek Birleşik Krallık sigorta ve emeklilik sektörüne ilişkin temaslarda bulundu.

Gerçekleştirilen ziyaret kapsamında, emeklilik sistemleri ve uzun vadeli tasarruf ürünleri gündemin öncelikli başlıkları arasında yer aldı. ABI’nin uluslararası ve emeklilik ekipleriyle yapılan toplantılarda yıllık gelir ürünleri, otomatik katılım sistemi, yatırım fonlu ürünler ve iki ülke piyasasını yakından ilgilendiren gelişmeler kapsamlı şekilde değerlendirildi.

TSB heyeti, Birleşik Krallık’taki düzenleyici çerçeveyi ve sektör işleyişini yerinde inceleme fırsatı bulurken uzun vadeli tasarruf alanında iki ülke pazarının karşılaştırılması ve karşılıklı öğrenme alanlarının belirlenmesine yönelik görüşmeler gerçekleştirdi. Görüşmelerde, emeklilik ve birim bağlantılı ürünler başta olmak üzere farklı uzun vadeli tasarruf modellerine ilişkin deneyim paylaşımı öne çıktı.

TSB Genel Sekreter Yardımcısı Aysun Yıldız, ziyaret kapsamında emeklilik ve birim bağlantılı ürünler üzerine verimli ve derinlemesine toplantılar gerçekleştirildiğini belirterek iki ülke arasında diyalog ve iş birliğini güçlendirme yönünde karşılıklı irade ortaya konduğunu ifade etti.

Şenol S. Şentürk ise farklı uzun vadeli tasarruf çerçevelerinin incelenmesinin ve Birleşik Krallık’ın emeklilik ile birim bağlantılı piyasalardaki deneyiminin Türkiye açısından değerli bir perspektif sunduğunu vurguladı. Şentürk, ziyaretin uluslararası iş birliği ve bilgi paylaşımı açısından önemli bir adım olduğunu kaydetti.

TSB, uluslararası temaslarını sürdürerek küresel ölçekte bilgi paylaşımını artırmayı ve uzun vadeli tasarruf ile emeklilik alanlarında sektörler arası iş birliğini güçlendirmeyi hedefliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

SON EKLENEN HABERLER