Zirai don kapsamında verilecek desteklere ilişkin çalışmaların sürdüğünü belirten Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Yaklaşık 23 milyar civarında bir tutar üreticilerimize ödenmiş olacak” dedi.
Donun 65 ilde etkili olduğunu ve 16 ürünün bu dondan etkilendiğini açıklayan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, zirai don kapsamında verilecek desteklere ilişkin çalışmaların sürdüğünü belirtti. Yumaklı, ekiplerin zarar tespiti için sahada çalıştıklarını belirterek, şunları kaydetti:
“Sayın Cumhurbaşkanı’mızın talimatı vardı. Sigortası olmayanlar ama Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı olanların da hasar tespitlerini yapıp ödenmesiyle ilgili. TARSİM kapsamında bu zamana kadar zirai don kaynaklı ödemelerin 6,1 milyar liralık kısmını ödedik, 16,9 milyar lira da ödeme aşamasında. Yaklaşık 23 milyar civarında bir tutar üreticilerimize ödenmiş olacak. ÇKS’ye kayıtlı olup da sigortası olmayanların maliyetlerinin hesaplanıp ödenmesiyle ilgili de süreç bitti. Ödeme periyoduna başlayacağız, hedefimiz kasıma kadar bu ödemelerin tamamını bitirmiş olmak. Hazine ve Maliye Bakanlığımız ile buradaki süreci yürütüyoruz.”


