23 Aralık 2024, Pazartesi
spot_img

TARSİM, hasar tespit organizasyonunu kuvvetlendiriyor

tarsim_eksper_egitimTARSİM Manisa Bölge Müdürlüğü, üreticiye en üst düzeyde hizmet sunulabilmesi amacıyla, risk inceleme ve hasar tespit organizasyonunu gerçekleştiren Tarım Sigortaları Havuzu Eksperleri’ne yönelik eğitim düzenledi.

Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) Manisa Bölge Müdürlüğü, üreticiye en üst düzeyde hizmet sunulabilmesi amacıyla, 27-28 Şubat tarihlerinde, Manisa Öğretmenevi Konferans Salonunda, risk inceleme ve hasar tespit organizasyonunu gerçekleştiren Tarım Sigortaları Havuzu Eksperleri’ne yönelik eğitim düzenledi. Eksperlerin tecrübe ve bilgi birikimlerinin arttırılması amacıyla teorik olarak düzenlenen eğitimde, mobil ekspertiz çalışmaları, hasar tespit ve tablet bilgisayar uygulamaları, bu süreçte dikkat edilmesi gereken hususlar, bağ hasar tespit yöntemi, meyve ağaçları hasar tespit yöntemi, zeytin hasar tespit yöntemi, tarla ürünleri hasar tespit yöntemi, sera risk inceleme ve bitkisel ürün risk inceleme yöntemleri gibi başlıklara değinildi. Eğitim toplantısına, TARSİM Yönetim Kurulu Üyesi ve Manisa Ziraat Odası Başkanı Mehmet Nuri Şeyda Sorman, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü, Tarım Sigortaları ve Doğal Afetler Daire Başkanı Bekir Engürülü, Tarım Sigortaları Çalışma Grubu Sorumlusu Hayri Yılmaz, Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi Genel Müdür Yardımcısı Zeki Karakurt, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Manisa İl Müdürü Hasan Çebi, Bitkisel Ürün Sigortaları Müdürü Ertuğrul Çelik, Bilgi Teknolojileri Müdürü Sultan Özbayrak, Manisa Bölge Müdürü Fahri Yıldırım, Manisa Bölge Müdür Yardımcısı Müjdat Çubukçu ve eksperler katıldı.

54 bin hasar tespit çalışması kısa sürede yapıldı
Eğitim toplantısında açıklamalarda bulunan, TARSİM Yönetim Kurulu Üyesi ve Manisa Ziraat Odası Başkanı Mehmet Nuri Şeyda Sorman, bölgedeki ve tarımdaki desteklerden söz ederek, üreticilerin zararlarını karşılayan TARSİM’in önemli bir kurum olduğunu ve bu kurumun doğal afetlere karşı tek ve en etkili çözüm yolu olduğunu vurguladı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü, Tarım Sigortaları ve Doğal Afetler Daire Başkanı Bekir Engürülü, eksperlerin üreticiye, güler yüzlü, pozitif yaklaşmaları, onları bilgilendirmeleri gerektiğinin altını çizerek, adil bir anlayışla gerçekleştirilecek ekspertiz çalışmalarının, Türkiye’deki Devlet Destekli Tarım Sigortaları Sistemi’nin geleceği açısından çok önemli olduğunu kaydetti. Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi Genel Müdür Yardımcısı Zeki Karakurt ise 2013 yılında bölgede 54 bin hasar tespit çalışmasının sorunsuz ve kısa sürede yapıldığını belirtti ve emeklerinden dolayı eksperlere teşekkür etti. Karakurt, bundan sonraki ekspertiz çalışmalarında da aynı özen ve adaletli yaklaşımın devam etmesinin, sistem için önemli olduğunu bildirdi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Manisa İl Müdürü Hasan Çebi de doğal afetlere karşı tek çözümün TARSİM olduğunu, bu sistemin 2013 yılında ne kadar etkili işlediğine dikkat çekti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

SON EKLENEN HABERLER