“Sağlıkta Yeni Dengeler” temasıyla Antalya’da düzenlenen SASDER 12. Ulusal Kongresi, bu yıl da Sompo Sigorta’nın Altın Sponsorluğu ile gerçekleştirildi. Sağlık ve sigorta sektörünün tüm paydaşlarını buluşturan etkinlik, kapsamlı bilimsel programı ve yenilikçi girişimlere verdiği destekle dikkat çekti.
Sompo Sigorta, Sağlık ve Sigorta Yöneticileri Derneği’nin (SASDER) Antalya’da düzenlediği 12. Ulusal Kongre’ye bu yıl da Altın Sponsor olarak katkı sağladı. “Sağlıkta Yeni Dengeler” ana temasıyla 13–16 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen kongre, sektörün önde gelen kurumlarını ve karar vericilerini bir araya getirdi.
Kongre; sağlık hizmet sunucularından sigorta şirketlerine, teknoloji firmalarından akademik temsilcilere kadar geniş bir katılımcı kitlesine ev sahipliği yaptı. Sompo Sigorta’nın desteğiyle düzenlenen etkinlikte, sağlık hizmeti sunumu ve finansmanında değişen dinamikler çok yönlü bir biçimde değerlendirildi.
Kongrenin açılışını, SASDER Yönetim Kurulu Başkanı ve Sompo Sigorta İcra Kurulu Üyesi Çağatay Çınar yaptı. Konuşmasında SASDER’in yeni yönetimini tanıtan Çınar, kongrenin amacının sağlık ve sigorta sektörlerinin tüm paydaşlarını bir araya getirerek mevcut dönüşümü ortak akılla değerlendirmek olduğunu vurguladı.
Çınar, özel sağlık sigortacılığı, özel hastanecilik, sağlık turizmi, ilaç sektörü, klinik araştırmalar, geri ödeme sistemleri, yeni pazarlar ve inovatif uygulamaların, kongrenin ana gündem başlıkları arasında yer aldığını belirtti.
Bu yıl ilk kez yarışma formatıyla düzenlenen “Start Up Arena” etkinliğiyle de genç girişimcilerin sektörün köklü kurumlarıyla buluşturularak destekleneceğini ifade etti.
Bilimsel program yoğun ilgi gördü
Kongrenin ana tema konuşmasını Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bali gerçekleştirdi. Program kapsamında Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ile özel bir söyleşi de düzenlendi.
Bilimsel oturumlarda; T.C. Sağlık Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Şuayıp Birinci, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ayar, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, TSB Başkanı Uğur Gülen ve OHSAD Başkanı Dr. Reşat Bahat başta olmak üzere, Bakanlık temsilcileri, sigorta şirketleri, özel hastaneler, TİTCK, OHSAD, TOBB, ilaç ve medikal şirketlerinin üst düzey yöneticileri ile akademisyenler konuşmacı ve panelist olarak yer aldı.
Kapsamlı içeriği ve yüksek katılımcı sayısı ile dikkat çeken SASDER 12. Ulusal Kongresi, sektör temsilcilerinden tam not aldı.


