25 Aralık 2024, Çarşamba
spot_img

SOFIA TomoSonografi, sigorta şirketlerine maliyet avantajı sağlıyor

Özel sağlık sigortası kapsamında SOFIA TomoSonografi taraması, poliçe paketi sahibine yenilikçi konfor ve hasta memnuniyeti sunuyor. Sigorta şirketlerine gereksiz tedavi ve ameliyatlardan doğan yüksek maliyetlerinin önemli oranda azalmasını sağlıyor. 

sofia

Meme kanseri erken teşhis edildiğinde ufak müdahale ve tedavilerle hastanın sağlığına kavuşması mümkün oluyor. Ancak geç kalındığında hastalar manevi olarak yıpranıyor ve sigorta şirketleri de büyük maddi yük getiren meme alma ameliyatı, meme estetiği, kemoterapi, radyoterapi ve bitmek bilmeyen kanser ilaçları ile tetkikleri uygulanılıyor. Bu durumda eziyetli ve maliyetli girişimlere rağmen çoğunlukla hastalar sağlıklarına kavuşamıyor. Sigortalar da büyük bedeller ödemek zorunda kalıyor. Erken teşhis için yıllık düzenli kontrollerin teşvik edilmesi hem büyük bir tasarruf sağlıyor hem de hayat kurtarıyor. Geç kalmanın tek sebebi meme kontrollerinin her yıl yaygın ve düzenli olarak yapılamaması olarak biliniyor.

Güvenilir ve detaylı sonuç

SOFIA tüm bu sıkıntıları gidermek üzere dizayn edilmiş bir Amerikan teknolojisi olarak hizmet vermeye başladı. FDA onaylı olan SOFIA TomoSonografi, temeldeki ultrason özellikleri ile hem genç yaşlardan itibaren tüm yaş gruplarına uygulanabiliyor hem de radyologdan bağımsız, otomatik çalıştığından erken teşhis için yaygın bir tarama protokolü olarak kullanılıyor. Cihaz, meme için özel bir 3D özelliği de olduğundan TomoSonografi olarak adlandırılıyor. SOFIA TomoSonografi Yüz üstü yatırılan kadının tam bir konfor ve mahremiyet ile 10 dakikada her bir memesinden 240 adet imaj alarak, hastayı radyasyona maruz bırakmadan, hiçbir nokta atlamadan meme haritasını çıkartıyor. SOFIA TomoSonografi 8 saat içinde 90 kişinin taramasını güvenli olarak yapıyor.
Özel sağlık sigortası kapsamında SOFIA TomoSonografi taraması, poliçe paketi sahibine yenilikçi konfor ve hasta memnuniyeti sunuyor. Sigorta şirketlerine gereksiz tedavi ve ameliyatlardan doğan yüksek maliyetlerinin önemli oranda azalmasını sağlıyor. Halen İstanbul’da Özel Ataköy Hastanesi ve Şafak Hastaneleri zincirinde kurulu bulunan SOFIA TomoSongrafi sistemi, 2015 yılı itibarıyla Acıbadem Hastaneler zinciri ile pek çok özel tıp merkezinde de hizmet verecek.

Ana bayiliğini, Entegre Medikal Yatırım’ın üstlendiği FDA ve Sağlık Bakanlığı onaylı SOFIA TomoSonografi hakkında detaylı bilgiye www.entegremedikal.com web sitesinden ulaşabilirsiniz.

Her 8 kadından 1’i meme kanseri tehdidi altında

Türkiye’de kadınlarda en çok görülen kanser türü meme kanseri, her 8 kadından 1’ini tehdit ediyor. . Kadınların korkulu rüyası olmasına rağmen gelişmiş görüntüleme teknikleri sayesinde erken teşhis edildiğinde hastaların yüzde 98’i başarıyla tedavi edilebildiği gibi, memelerinin bile alınmasına gerek kalmayabiliyor. Bununla birlikte geçmişte meme kanseri menopoz sonrası kadınların hastalığı gibi algılanırken, artık çok genç yaşlarda teşhis konan kişilerin sayısının artmasıyla bu algı da değişmeye başladı. Bu yüzden her yaşta, herkes için erken teşhis hayat kurtarıyor.

Hastanın yaşı değil, hastalığın yaşı önemli

Meme kanseri bilindiği gibi çok fazla yayıldı. Bunun geçerli birçok sebebi var. Güncel uygulamada kadınların kendilerini elle muayene etmeleri, herhangi bir sertlik hissettiklerinde ise doktora başvurmaları isteniliyor. Sessiz hastalık olması nedeni ile ele gelecek kadar büyümesi 7 – 8 yılı alıyor ve bu süreçte hiçbir belirti vermiyor. Bu da gecikmiş vakalara sebep oluyor. Meme kanserinin görülme yaşı ise 18 – 20 yaşına kadar indi. Bu nedenlerle hastanın yaşı değil, hastalığın yaşı önemli. Sağlık Bakanlığı sadece 40 yaş sonrası yapılabilen mamografi kontrollerini artık iki yılda bir öneriyor. Kadınlar ise mecbur kalmadıkça bunu yaptırmak istemiyorlar. Mamografi ile birlikte Meme Ultrasonu yapılması ise tüm ülkelerde standart uygulama oldu. Çoğu kadında bulunan Yoğun Meme Dokusu da sadece Meme Ultrasonu ile görüntüleniyor. Meme Ultrasonu, radyolog tarafından yapılan detaylı bir işlemdir. Radyologlar tüm görüntüleme cihazlarının raporlamasını yaptıklarından, yeterli zamanları olmadığı için yaygın olarak meme kontrolü yapılamıyor. Yaygın olarak her yıl yapılamadığında da erken teşhis edilemiyor.

7 YORUMLAR

  1. Umarım, biz kadınlara yönelik hizmet veren tıp merkezlerinde bu tip
    çağdaş ve konforlu sistemler yaygınlaşır da bizler de kontrollerimizi rutin
    olarak huzur içinde yaptırabiliriz.

    Teşekkürler bizi ilgilendiren bir habere yer verdiğiniz için.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

SON EKLENEN HABERLER